Konuları UP yapmak ne demek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ananim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,394
Bazen eski konulara vs UP yazıldığnı gördüm ve merak ettim açıkcası yada hiç cevap gelmeyen konulara UP yazılması amacı nedir ve yazılınca noluyo?

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,970
Mesela senin yardıma ihtiyacın var ve bir konu açtın, sonrasında ''Ailem bana bazuka atıyor'' diye konu açanlar yüzünden senin konun aşağıda kaldı. Yardım alabilmen için konuna ''UP'' yazıyorlar ve yeni konularda senin konun tekrardan beliriyor. Böylece daha fazla insan görüyor.

Ananim

Profesör
Reaksiyon puanı
2,394
Mesela senin yardıma ihtiyacın var ve bir konu açtın, sonrasında ''Ailem bana bazuka atıyor'' diye konu açanlar yüzünden senin konun aşağıda kaldı. Yardım alabilmen için konuna ''UP'' yazıyorlar ve yeni konularda senin konun tekrardan beliriyor. Böylece daha fazla insan görüyor.
Yani bi nevi konuyu güncellemiş oluyolar yanlış mı anladım

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,970
Yani bi nevi konuyu güncellemiş oluyolar yanlış mı anladım
Evet, altta kalmaması için. Altta kalırsa yardım verebilecekler bile göremeyebilir, bunu yaparak konuyu öne çıkarıyorlar ve görülme olasılığı artıyor. ''Annem bana bazuka atıyor'' gibi konulara hayır.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Tabi bazı kuralları var. Daha konu açılmalı bir kaç saat geçmiş konuya up yapılmaz ennaz 12 saat veya bir gün tercihlidir. Veya akını uzerinden seneler geçmiş konuyu boş yere uplamak yasaktır.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Gereksiz olan konuları yukarı çıkartmayın ve de MrtAltg'in dediklerini yapın yeter.

Son düzenleme: