Kola İçtikten Sonraki Süreçler...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan se7en
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İlk 10 dakika:
10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika:
Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:
Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücutta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:
Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vücudunuzda kola ile aldığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için susuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi)

Kaynak:Mail

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
şu 10 küp şeker olayını anlamıyorum bir türlü farz edin çayı 2 şekerli içiyorum günlük 5 çay o kadar da abartı değil, bir fincan kahveyi 4 küp şekerle içiyorum ayrıca :^)
kolada çok şeker olduğunu sanmıyorum (maliyeti kurtarmaz) ek bir sürü tatlandırıcı katkı maddesi var.

artiztttt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Jojoba dedi ki:
şu 10 küp şeker olayını anlamıyorum bir türlü farz edin çayı 2 şekerli içiyorum günlük 5 çay o kadar da abartı değil, bir fincan kahveyi 4 küp şekerle içiyorum ayrıca :^)
kolada çok şeker olduğunu sanmıyorum (maliyeti kurtarmaz) ek bir sürü tatlandırıcı katkı maddesi var.

mantıklı +1

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Jojoba dedi ki:

tamam tatlandırıcı varda o tatalandaırıcıların içinde şeker yokmu onlarla birlikte işte

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
PC MERAKLISI dedi ki:
Jojoba dedi ki:

tamam tatlandırıcı varda o tatalandaırıcıların içinde şeker yokmu onlarla birlikte işte
yok şekersiz yazan cikletler,drajeler gibi düşün olayı.

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
zero veya max seçenekleriyle ilk 20 dk olayı atlatılırmı peki?

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Kasmayın arkadaşlar.. karalama çalışmasından başka bişey değil.. İçin ama Soğuk İçin :D

Bu maili 1544168461 kişiye gönder abi :)

o_asy

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben bunu okumadan önce kola içmiştim sanırım üçüncü aşamadayım. :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
asitli şeylerin çoğuna zararlı diyorlar çok içmeyin birşey olmaz günde 5lt içmedikten sonra...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Nmss dedi ki:
Kasmayın arkadaşlar.. karalama çalışmasından başka bişey değil.. İçin ama Soğuk İçin :D

Bu maili 1544168461 kişiye gönder abi :)

bide soguk için dmez mi :D
yok bide kaynar içseydik :D

Jojoba dedi ki:
asitli şeylerin çoğuna zararlı diyorlar çok içmeyin birşey olmaz günde 5lt içmedikten sonra...

5LT Mİ yok biz düz hesap 10 içelim tam olsun :P

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Jojoba dedi ki:

1 gün içinde 3lt ye kadar çıkmıştım

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
cacar dedi ki:
Jojoba dedi ki:

1 gün içinde 3lt ye kadar çıkmıştım
çok içmemeye çalış, hem alışınca asitli gelmez sana su gibi devirirsin.