Kola İçince Vücutta Neler Oluyor?

a4tech

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kola içince vücutta neler oluyor?

İlk 10 dakika: 15 çay kaşığı şeker almış gibi vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

berkincola2ys2.jpg

Örnek resim

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebekleriniz büyür, kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuzu tekrar hissedeceksiniz. Şeker ihtiyacını takiben, kafein isteği de başlayacak (sigaradaki gibi).

Kaynak

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
dııdıdıdıııım, troy un ekiplerini yakaladık magazin de hiç görülmeyen bir olay kola mı ayran mı

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
kolayı ayrana tercih edenin alnını karışlarım

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bunu gururla söyleyebilirim ki hamdolsun hiç kola ve diğer gazlı içeçeklerin hiçbirini içmiyorum.kendi öz içeceğimiz olan ayrana sahip çıkalım.
paylaşım için çok teşekkürler

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel paylaşım, bu ne kadar kola içersek gerceklesiyo bir kutu mu bir litre mi bilgisi falan var mı?

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
güzel paylaşım, bu ne kadar kola içersek gerceklesiyo bir kutu mu bir litre mi bilgisi falan var mı?
Tam da bunu soracaktım.15 çay kaşığı şekere karşılık kola ne kadar oluyor?Bir bardak değil herhalde :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Kola ile sınırlandırmamak gerek olayı.Bu yazılanları asitli içeceklerin tamamı için söyleyebiliriz.Birde kolanın ham maddesinin Meksikada yetişen kaktüslerin üstünde yaşayan bir böcek olduğunuda bilmeyeneniz yoktur sanırım.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kola ile sınırlandırmamak gerek olayı.Bu yazılanları asitli içeceklerin tamamı için söyleyebiliriz.Birde kolanın ham maddesinin Meksikada yetişen kaktüslerin üstünde yaşayan bir böcek olduğunuda bilmeyeneniz yoktur sanırım.

Böyle birşeyin olduğunu zannetmiyorum. İçmeme sebebim ne içindeki şeker ne de asit. Dolumda içine koyulan alkol. İnanmayan coca cola müşteri hizmetlerini arayıp görüşebilirsiniz.

ha alkolsüz içecek lan bu diyenler için

http://www.okyanusbilgiambari.com/tgm/Tebl/T-Icecek-Alkolsuz.pdf

k bendini okuyabilir.

ya da burada piyasada çıkan detaylı haberler bulunmakta.

http://www.autocadokulu.com/page.php?id=592

neyse banane yahu..

afiyet olsun herkese..

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Güzelmiş teşekkürler ama sıcak günlerdede kola 1 numara oluyor xD

cagdasnas

Asistan
Reaksiyon puanı
0
offfff ayran gibisi varmı be.Sıcak yaz gününda kola neymiş asit :S ama ayran öylemi Allaaaah.yanındada bi iskender,adana Aboooooooooov.Allahım sen büyüksün sana şükürler olsunki bu cennet ülkedeyiz ve ayranı biliyoruz :D

cagdasnas

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Böyle birşeyin olduğunu zannetmiyorum. İçmeme sebebim ne içindeki şeker ne de asit. Dolumda içine koyulan alkol. İnanmayan coca cola müşteri hizmetlerini arayıp görüşebilirsiniz.

k bendini okuyabilir.

neyse banane yahu..

afiyet olsun herkese..

kardeşim bu alkol etil alkol sanırım yani haram değil dinimizce diye biliyorum.belli bir miktar olmalı.bi araştırım yazarım buraya.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4

k bendini okuyabilir.

neyse banane yahu..

afiyet olsun herkese..

Tudroy senin bana yazdığın yazının aynısını sana gönderme ihtiyacı duymuyorum:)

Kişi ilmi ile mesuldur.Eğer bilgin dahilindeyse 'banane' diyemezsin.Tepki dahi olsa doğruya zulüm etmek bize yakışmaz.

Ayrıca içinde alkol varsa kesinlikle 'afiyet olsun' diyemezsin.

Çünkü haramı meşrulaştıran haramı işleyenden daha büyük günaha girer.

İçen tövbe etse kurtulma şansı varda 'afiyet olsun' diyenin kurtulma şansı daha az.

Neyse bizde sayende öğrenmiş olduk.

Bende çok uzunca bir zamandır kola tüketmiyorum.Eskiden o masada gördüklerinizden çok daha fazlasını tüketme gibi bir alışkanlığım vardı.Ta ki strese bağlı mide kanaması geçirinceye kadar.Direk etkisi olmasa da tetikleyici olduğuna inanıyorum.

Yani sebep olmasa da bazı şeylere zemin hazırlıyor.Ayrıca bayanlarda kemik erimesini hızlandırıyor.

Asitli içecekleri içtikten sonra diş fırçalama işini mutlaka erteleyin.

Çünkü diş minesinin yumuşamasına sebep oluyor içindeki asit ve diğer muhteviyatlar.Daha sonra en yumuşak fırça dahi diş minesinin incelmesine neden oluyor.Belli bir süre sonra ise soğuk -sıcak yiceklere karşı diş hassasiyeti baş gösteriyor.

Eğer her yediğinizde dişlerinizin sızlamasını istemiyorsanız bu dediğimi dikkate almalısınız.

Dilerseniz en yakınınızdaki diş hekimine konuyla ilgili danışabilirsiniz.

Her neyse tüketip tüketmemek size kalmış.

Bu arada alkolu zaten normalde alıyoruz cola nın içindeki bize bişe yapmaz diyen arkadaşlara da zararlarını tekrar saymaya gerek yok galiba.

Herkesin hayırlı bir gece geçirmesi temennisiyle...

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
İğrendim koladan yemin ediyorum

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
kolanın ph değeri yaklaşık 3.4 civarı kötü bir aşındırıcı diş minesine.
içinde bulunan fosforik asit ve karbondioksit'in ise vücüda zararı tartışma götürmez.gerçi karbondioksit geğirme refleksi ile bir kısmı atılıyor ama olsun midenin ph 1-2 civarı daha bazik olan cola yan maddelerle gaz çözünümleriyle mide mukozasını zayıflatabiliyor.
teknisyen olarak fosforik asit benim kullandığım bir madde tekstil sektöründe.
pes kısmı 135 santigrat(c) derecede boyanan üç ipliklerin pamuk boya sonrası alacağı rengi kontrol etmek için yakma işleminde kullanıyordum.
ufak bir üç iplik parçasını fosforik asit içine atıp kaynattığınız zaman pamuk kısmı erir kumaştan ayrılır pes iplik örgüsü kalır.135 derecede kumaş pamuk kısmından ayrılmazken 95 derece fosforik asitte yok oluyor.
sonuçta bir asit hemde güçlü eritme gücü ön planda ve bu içeceğimizin muhteviyatında yer almakta...
varın gerisini siz düşünün...bağımlılık yaratan kafein ve diğer maddeleri saymıyorum.
vücudunuza işkence etmekten vaz geçin bence.
saygılarımla meçhul_yolcu.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bunlar kolanın kendi vücudumuzdaki etkileri.

Filistindeki vücutlara olan etkileri çok daha vahim. Aklınızda bulunsun.

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
aga ben içmiyom gazlı içecek alerji yapıyor bana iyi gelmiyor bozuyor kimyamı

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Karaciğer, mide ayvayı yiyor.