1 bardak kolanın vücudunuzdaki seyahati!

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
1 BARDAK COLA BİR SAATTE VÜCUTTA BAKIN NELER YAPIYOR?

Cola neden şişmanlatır? İlk 10 ve ilk 40 dakikada bakın Cola vücutta kan şekerini nasıl etkiliyor?

Cola ile felakete götüren 60 dakika

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak Cola�nın 60 dakikada vücuda verdiği zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü.

Prof. Dr. Karatay, �kola içince vücudunuzda neler olduğunun farkında mısınız?� diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan �fosforik asiddir�.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Hala cola içmek istermisiniz? Yoksa taze sıkma portakal ve nar suyumu sıktırırsınız gittiğiniz restaurantlarda?

Maalesef sıkma portakal suyu yok!! Diyen lokantaları protesto edin. 20 milyon liraya bir meyve sıkma makinası aldırın. Aksi halde bir daha gelmeyeceğinizi söyleyin..

Sağlığımıza dikkat edelim. Restaurantlarda Cola, Fanta, Zero varsa. Sıkma taze portakal, mandalina, kivi suları da olsun.

İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay​

kaynak

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Kola asla tüketmem, evdeyken meyvalardan kendim sıkar kendim tüketirim :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
evet biz bilmiş gülücükle sıcak çkolata severiz daha çok

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Uzun zamandır asitli içeceklerden uzak duruyorum.Şeker ilaveli meyve sularından da.Taze sıkılmış meyve suyu, ayran ve az şekerli limonata gibisi var mı :)

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
evet cicim :)
gidelim bi ara kıız :)

evet sherwoodun karşısına bir yer açılmış ya biz bugün arkadşla orda türk kahvesi içtik yanında çikolata mı lokum mu istersiniz diye sordu lokum dedim senin bana getirdiğin çifte kavrulmuş lokumdan geldi. adamlar da bilmiyormuş ne lokumu olduğunu ben söyledim. bu çifte kavrulmuş safranbolu lokumu fıstıklı dedim havam oldu kızz

sıcak çikolata da varmış orda mekan güzel. gidelim bi ara :)

ha bide perşembe sabah saat 10da zorhakın okuluna gelirmisin benimle :) çocuklarla damat halayı çekecez :)

ha bu arada konuya dönelim. kola içmeyin çok zararlı ben içmeyeli yıllar oldu. taze meyva suyu için çok sağlıklı

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bol bol içiyorum ne yazık ki...

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
evet sherwoodun karşısına bir yer açılmış ya biz bugün arkadşla orda türk kahvesi içtik yanında çikolata mı lokum mu istersiniz diye sordu lokum dedim senin bana getirdiğin çifte kavrulmuş lokumdan geldi. adamlar da bilmiyormuş ne lokumu olduğunu ben söyledim. bu çifte kavrulmuş safranbolu lokumu fıstıklı dedim havam oldu kızz

sıcak çikolata da varmış orda mekan güzel. gidelim bi ara :)

ha bide perşembe sabah saat 10da zorhakın okuluna gelirmisin benimle :) çocuklarla damat halayı çekecez :)

ha bu arada konuya dönelim. kola içmeyin çok zararlı ben içmeyeli yıllar oldu. taze meyva suyu için çok sağlıklı

oooo hemende bilmişsin vaay iyi iyi :clap: tamam oraya gidelim olar :D
ama benim perşembe günü o saatte sporum var onu aksatamam canım hoca kızıyor sonra bana :D :D
damat halayı mı ahaha iyiymiş ya :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
En son 1 hafta önce içtim.:)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Evet,ne yazıkki gastrit hastasıyım içemiyorum kola.

---------- saat 22:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:55 eklenmişti ----------

İçemiyorum dediğime bakmayın :D 1 yıl önce filan içemiyordum.Daha sonra içmeye başladım tekrar :D Sünger gibi çekiyorum şimdi.. :D
Bi gün çok fena vurucak mideme bu gastrit ama bilmiyorum ne zamana denk gelir.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Maalesef günde 1 litre içiyorum bırakamadım gitti yavaş yavaş göbek oluşmaya başladı :)

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Bizim eve alınmaz ama okulda dersanede felan tüketirim :D