Kodlama ile neler yapılır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EZ358
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EZ358

Asistan
Reaksiyon puanı
106
Kodlama ile neler yapılır?

Richery

Asistan
Reaksiyon puanı
53
Kodlama geniş bir daldır. Uygulama yapmadan tut, site yapımına kadar. Samet UCA'nın dediği gibi Google üzerinde binlerce makale var bunun hakkında. İyi günler. :blush:

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Dur Sana Anlatayım;
Kodlama Dilleri
Hack Toolları
İşletim Sistemleri
Arama Motorları
Uygulamalar
Site
Tasarım (Web Tasarım İçin CSS Var.)
Bilgisayar Özelleştirme (Windows Kullandığım Zamanlar Açılış Yazısını ve Kapanış Yazısını Değiştiriyordum.)

Kısacası Hayal Gücünle Sınırlı.

KTMR

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Yazılım ile teknolojik herhangi bir şey tasarlayabilirsiniz. Ancak kullandığınız dile göre bazen kısıtlamalar olabilir. Öğrendiğiniz dile dikkat edin. Ben yazılımcı değilim ancak acemi bir "illustrator" olacağım yakında. Size de başarılar dilerim yazılım konusunda. Benim size önerim Unity öğrenin ve küçük çaplı oyunlar yapın. Eğer başarılı şeyler yaparsanız, para kaynağı olarak bile kullanabilirsiniz. Önerim, eğer hala eğitim görmekteyseniz ağırlığınızı derslere verip boş zamanlarda yazılım eğitimi almanız. Eğer 18 yaşından büyükseniz E-Devlet hesabınız üzerinden, liseye gidiyorsanız 1 Milyon İstihdam projesine başvurarak ücretsiz bir şekilde yazılım eğitimi alabilirsiniz. Yazılım eğitimi için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. Eğitim veren site : BTK Akademi
(bkz.) 1 Milyon İstihdam
(bkz.) BTK Akademi
(not: BTK Akademi tamamen devlet kuruluşu olup, ücretsiz şekilde yazılım eğitimi vermektedir.)

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Benim size önerim Unity öğrenin ve küçük çaplı oyunlar yapın.
Hocam Bence GameMaker: Studio 2 ile C#'a Benzeyen Ama Daha Kolay Olan GameMakerLanguage'yi Öğrenip Sonra C#'a Geçmek Daha Kolay Olur. Ayrıca GameMaker ile Yapılan Oyun Dandik Olur Diyenler Var;
^^^^Undertale by Toby Fox (iyi sattı he)^^^^
UNDERTALE EULA
^^^^Undertale EULA (ilk satırda gmstudio ile yapılmıştır diyor.)^^^^

KTMR

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Hocam Bence GameMaker: Studio 2 ile C#'a Benzeyen Ama Daha Kolay Olan GameMakerLanguage'yi Öğrenip Sonra C#'a Geçmek Daha Kolay Olur. Ayrıca GameMaker ile Yapılan Oyun Dandik Olur Diyenler Var;
UNDERTALE EULA
BTK Akademi'de bulunmadığı için GameMaker'ı belirtmedim tabii ki kişiden kişiye değişir. Ancak BTK Akademi'de alınan eğitim sonrası sınavdan geçersen sertifikan olacağı için Unity meslek bulma açısından daha çok işe yarar.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
BTK Akademi'de bulunmadığı için GameMaker'ı belirtmedim tabii ki kişiden kişiye değişir. Ancak BTK Akademi'de alınan eğitim sonrası sınavdan geçersen sertifikan olacağı için Unity meslek bulma açısından daha çok işe yarar.
Tek bilgi kaynağı btk değil ki

UNDERTALE EULA
Unity vs ile yapılanı GameMaker la yapılmaz bir yere kadar anca

KTMR

Asistan
Reaksiyon puanı
128
Tek bilgi kaynağı btk değil ki

Unity vs ile yapılanı GameMaker la yapılmaz bir yere kadar anca
Hocam BTK Akademi devletin olduğu için, devlet sertifikalı olmak meslek bulmakta kolaylık sağlayabilir diye öneriyorum. Yoksa UDEMY gibi bir çok eğitim sitesinde daha çok kaynak var.

kaan27kk

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
oyun kodlayabilirsin
site açabilirsin
mobil uygulama kodlayabilirsin
benim aklıma gelenler bunlar sağlıklı günler ...

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
22 mesaj var
biri btk akademi demiş
biri hayal edebildiğin herşey (ben)
diğerleri oyun yazılım
19 kere aynı mesajı görmekten bıkmış tır konu sahibi

Son düzenleme: