Klasörler "exe" oldu

firari71

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
tüm arkadaslara simdiden tskkür ediyorum benim sorunum pc me öle bi virüs bulastı ki tüm klasörler exe olmus durumda ve pc de avast kurulu klasörleri siliyor, üstelik yedeklemede yapılmıyor, klasöre girp çıkabiliyorum ama taşıyamıyorum nasıl kurtuluruz bundan yardımcı olursanız sevinirim.:helpsmilie:

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
avast işte.. bende de oldu böyle ama her klasör değil.. sadece isim adlı klasörünün içine aynı klasörün adını exe yaparak yayılıyodu.. solucan virüsüdür..

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
antivir ile temizleyebilirsen ne mutlu .. :)

firari71

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
simdi pcden usb yede bulastı bu virüs usbdeki dosyalar exe oldu yaw

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
klasörler exe olduktan sonra boyutu 157 kb mi oluyor ?
virüsün bulaştığı klasörler 157 kb ise klasörü silebilirsiniz
gerçkek klasörler sistem dosyası olarak gizleniyor
mümkünse virüslü kalsörü rapide yükleyebilirmisin

belki yardımcı olabilirim

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Böyle birşey başıma daha önce gelmedi ama avast'ı kaldırarak işe başlayabilirsin bir de adı tam olarak aklımda değil ama Windows boot edilmeden daha önce virüs taraması yapabilen yazılımlarla taratmayı dene.Eğer virüs olan bulunursa klasörlerin eski haline geri gelecektir.

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Böyle birşey başıma daha önce gelmedi ama avast'ı kaldırarak işe başlayabilirsin bir de adı tam olarak aklımda değil ama Windows boot edilmeden daha önce virüs taraması yapabilen yazılımlarla taratmayı dene.Eğer virüs olan bulunursa klasörlerin eski haline geri gelecektir.

evet arkadaşın da dediği gibi öle bişey vardı avira rescuecd diye bişey vardı

ZeK.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dogrulugundan emin degilim ama Brontox galiba o virüsün adı.Evet Bitdefender işe yarıyor virüsü temizleme konusunda.

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Korkacak birşey yok. Klasörlerin sağlam durumda.

Sadece klasörleri gizli konuma getiriyor ve klasör görünümlü exe dosyaları oluşturuyor. Sende o exe dosyalarını klasör zannedip tıkladıkça virüs yayılıyor.

Önce gizli dosyaları görünür hale getirmen lazım ama virüs buna izin vermiyor.

Güvenli kipte sistem geri yükleme yap ve bilgisayar açılır açılmaz hiçbir yere tıklamadan Araçlar>Klasör seçenekleri"nden gizli dosyaları görünür yap ve dosya uzantılarını gizle kutusundan işareti kaldır.

Sonra zaten hangisi virüs hangisi klasör ayırt edebilir ve virüsü temizleyebilirsin.

Ben antivirüs bile kullanmadan temizlemiştim. Bu zararlı genelde FlashDisk lerden bulaşıyor o yüzden Flashdisk kullanırken autorun olarak açmayın ve açmadan önce virüs tarama yapın.

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
kaspersky virüsü siliyor

klasörleri görünür yapmak içinse

başlat/çalıştır cmd yazıp aç diyoruz

attrib -h -s d:\resimler

klasörü ve sürücüyü belirttikten sonra enterliyoruz klasörlerimiz görünür oluyor

firari71

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
arkadarlar Bitdefender programını yükledim pc ye taradı bişi bulamadı bende kaldırdım şimdi her int ye bağlandığımda saçma sapan siteler açılıyor haberiniz olsun

firari71

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar bu virüs berbat bişi ne yaptıysam olmadı yapmanız gereken tek şey exe olan dosyaların icerisine girip öneli yedekleri almanız format atıp ilk işiniz avast 4.8 kurun aldığınız yedek dosyalarını taratın bunlar exe olduğu için avast silecektir öneli deil silsin çünkü yedek dosylar gizli olarak duruyor.

bu linkten gizli dosyaları gösteren program var onu indirin ve kurun yedek aldığınız dosyalar geri gelecektir. kolay gelsin

pakon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaspersky virüsü siliyor

klasörleri görünür yapmak içinse

başlat/çalıştır cmd yazıp aç diyoruz

attrib -h -s d:\resimler

klasörü ve sürücüyü belirttikten sonra enterliyoruz klasörlerimiz görünür oluyor

Dosta şiüğç bunları nasıl attrib -s -h yapacagızacıklarmısın by bilmış... :D
noktalı karakterlerde MS-DOS da tanımsız kalacaktır işinizi tam anlamı ıle görmeyecektır

egerkı dosya saklmak ıstersenız
attrib +s +h d:\asd yazın enter basın DOSYA KAYUBOLUR ama D diskınızdekı asd dosyası kaybolur...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benimde N97im var. Bna Birden virüs bulaştı. Çok korktum. Ama korkulacak birşey yok. Avas'ın sitesinden en yeni sürümünü yükleyin. Telefonu bilgisayara bağlayın. Virüs taraması yapın. Siliniyor. File Manager den bakabilirsiniz.