Kiyamet alametleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan toDay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnanmak için bahne mi arıyorsunuz yoksa inanmamak için bahnelerimi çoğaltıyorsunuz?

Günümüz dünyasının insanlarının takıldığı yegane nokta Allahu Teala'yı sadece akıl ile anlamaya çalışmaktır. Akıl belirli bir seviyeye kadar insanları Allahu Teala'nın varlığına birliğine inanmak için ve kanaat getirmek için yeterli olabilir ancak daha ilerisi için maneviyat gereklidir. Peki bu maneviyat nedir?

Maneviyat Kalp gözünü açabilmektir. Maneviat ruhun geldiği yeri hatırlamaktır. “Kainat sığmadım mü’min kulumunun kalbine sığdım” Kuds-i Hadis'inde Allahu Teala en güzel şekilde bize yol göstermektedir. İnsan Alalhu Teala'nın varlığını anlamak ve yaşamak için tasavvufi olarak görmeli ve düşünmeli yani tefekkür etmelidir.

Tefekkür hadisesinden yoksun kalanlar aklın yegane kaynak olduğuna kesin kanaat getirenler büyük bir yanılgı içerisindedirler. Örnek verirsek; Televizyonlarda izlediğimiz birkaç şahsiyet İslami ilim ve bilim ile eğitimesine rağmen büyük sapkınlıklar göstermektedirler. Yani onca bilgi sahibi olmalarına rağmen bilim onları doğru yola götürmemşitir.

Acizane söyleyeceklerim bu kadardır. Ben ilim irfan sahibi biri değilim. İslami konularda fetva verecek bir kapasitem de yoktur ancak Kur'an-ı Kerim'i ve Sünnet'i hakkı ile idrak eden her müslüman gibi akıl + maneviyat= Allahu Teala'ya ulşamak denklemine aşinayım.

Şüphesiz Allahu Teala'nın ve Gönderdiklerinin bir savunmacıya ihtiyacı yoktur. O (c.c) kendi gönderdiklerini koruyandır. Forumda gördüğüm kadarı ile Alimimizde yok..

İman bir nasip meselesidir. Allahu Teala'nın elindedir. Kimse kimseyi iman ettiremez. Eğer birileri birilerini iman ettirebilseydi Peygamber Efendimiz bütün kainata iman etirirdi. İşte bu sebep ile tebliğ elbette önceliktir ancak inanmayını zorlamak veya onu küçük görmek abesle iştigal demektir.

Allahu Teala hepimize hidayet versin doğru yolu göstersin. Amin

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Pardon ama din in karşısına bilim i oturtuyorsunuz ama hergeçen gün eski teorileri veya gerçek kabul edilen bir çok teoremin çürütüldüğünü aşikar o yüzden bilim dediğiniz şey ne kadar güvenilir.Yada deneyci tiplerin dediği gibi başklarının bilim adına söylediği ama sizin test edemediğiniz şeyleri nasıl gerçek olarak kabul edersiniz .Bilim adamları bize doğrunun ne kadarını söylüyor.Ha big bang teorisi ortaya atılmadan önce dini kaynkalarda geçiyor Kayna:Risale nurda var araştırıp konuşmadan boş boş atıp tutmak ne kadar kolay.Ayrıca bilim in temellerinin bir çoğunun islam alimlerince atıldığı biliniyorken böyle saçma tartışmlara girmek neden.Asıl sorun şu islam tarihini öğretmeden insanlara bilimi öğretirseniz insanların ikilemde kalması doğal.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Pardon ama din in karşısına bilim i oturtuyorsunuz ama hergeçen gün eski teorileri veya gerçek kabul edilen bir çok teoremin çürütüldüğünü aşikar o yüzden bilim dediğiniz şey ne kadar güvenilir.Yada deneyci tiplerin dediği gibi başklarının bilim adına söylediği ama sizin test edemediğiniz şeyleri nasıl gerçek olarak kabul edersiniz .Bilim adamları bize doğrunun ne kadarını söylüyor.Ha big bang teorisi ortaya atılmadan önce dini kaynkalarda geçiyor Kayna:Risale nurda var araştırıp konuşmadan boş boş atıp tutmak ne kadar kolay.Ayrıca bilim in temellerinin bir çoğunun islam alimlerince atıldığı biliniyorken böyle saçma tartışmlara girmek neden.Asıl sorun şu islam tarihini öğretmeden insanlara bilimi öğretirseniz insanların ikilemde kalması doğal.

Bilimde asla kanıtlanmış bir şey çürütülmez, çürütülen teoriler olabilir ancak.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bilimde asla kanıtlanmış bir şey çürütülmez, çürütülen teoriler olabilir ancak.

kanıtlanmış sanılan herşey yeri gelir gelişen telnolojiyle çürütülür. çünkü milyon yıl öncesinde olduğu söylenen şeyin "aha da kesin kanıtı" diye bir şeyi olamaz.

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
kanıtlanmış sanılan herşey yeri gelir gelişen telnolojiyle çürütülür. çünkü milyon yıl öncesinde olduğu söylenen şeyin "aha da kesin kanıtı" diye bir şeyi olamaz.

Peki bana bugüne kadar gerçekleşmiş herhangi bir örneğini verebilir misin? Evet, örneğin yer çekimi Dünyada, ayda veya evrenin başka bir yerinde zamanla değişebilir ama yer çekiminin hesaplanması her yerde, her zaman aynıdır.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bakın anlamıyorsunuz delireceksiniz !! O soruyu benim de aklım almıyor hep var olmak, bir şeyin başı olmaması ama din öğretmenim bana aynen şöyle dedi.Senin beynin bu dünya için var öbür dünya için değil.Öbür dünya hakkında bir şeyler bilmen gerekseydi bilirdin.Yani Allah insanların bir şeyleri bilmesini isteseydi bilirdi.Şimdi sen bir kızdan hoşlanınca onun bilmesini istemiyorsan o bilmez.Bilmesini istiyorsan gider söylersin bilir.

Anlamayana davul zurna az biliyor musun ?Dinin koyduğu kurallara uymak size zor geldiği için karşı geliyorsunuz.Ateistlikmiş. Peh.Cep telefonu örneği verdin insan yarattı dedin.Arkadaş onun atomlarını kim yarattı peki ? Parçaları doğada vardı.Allah sayesinde varoldular deyince sustun noldu ? Bütün inkarlarınızı çürütürüz boşuna zaman kaybetmeyin.23 sene Müslümanmış falanda filanda.Öyle olsaydı şuan bunları yazacağına namaz kılıyordun.Niye 4 din var demişsin.Herkes müslüman doğar.Sen boşuna mı kiliselerde kutsanıyor sanıyorsun o bebekleri ? Her din aynı Allah'a inanır.Saçma saçma şeyler söyleme.Yok Hindistan'da 25 bin tanrı inancı varmışta falanmışta.Allah size akıl vermişki araştırın doğruları bulun diye.

Hiç bir şey doğru değil.Her şey mümkün...

Baykus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adam diyanet işleri başkanı beyler

Castiel Squier

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@Mta
Bu kadar saçma bi inanış olamaz, şunu düşünmeni istiyorum insan aklı kendi kendine nasıl oluşur, derin düşüncelere dalıyorum ama hiçbişeyi değiştirmiyor.Bu akıl kendi kendine oluşamaz."Yoğurtmu mayalıyosun"arkadaşım :)."Putperestler bile kendilerini birinin yarattığını bilmişler, ama onu doğru tanıyamamışlar ve tabiatlarındaki ibadet etme ihtiyaçlarını yanlış olarak cansız cisimlerle tatmin etmeye çalışmışlar."
Onlar bile :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Evet dinin koyduğu çok eşlilik kuralı sinirimi bozduğu için yapmak istemiyorum. Bana zor geliyor. Tanrı bile köleliliği kaldırmamış kitabında bahsetmiş. İnsanoğlu Tanrıdan daha merhametli demek ki köleliği kaldıran yine o oldu. Dinsiz dediğiniz Abd'de bu benim kölem deyin bakalım neler oluyor. Ama çok gelişmiş islamın kitabında kölelerinize iyi davranın diyor. Bak görüyor musun sen merhameti :)

[MENTION=112118]fraud3[/MENTION] hesaplamalar her zaman değişebilir. Tabi bunların hepsi insanın gücünü gösterir. Aslına bakarsan dinlerin yalan olduğunu kanıtı çok fazlasıyla var. Ama insanları yönetmek için dine ihtiyacları var hala. Ama globalleşme artıkça bu ihtiyaçta azalıyor. Nasıl şimdi zeusa gülüyorsak 150-200 sene sonrada bu olaylara gülecekler.

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Saygı çerçevesinde herkes tartışsın dalga geçme olmasın iki tarafa da söylüyorum.

Güzelce düşüncelerimizi aktaralım.Shiftdelete te Ahmet Çakar programlarına dönmesin !

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Daha ilk ilan edildiğinde bile gülünüyordu :)

Sana okkalı bir cevap verirdim ama senin bu terbiyesiz mesajını görmeyen SDN yönetimi benim cevabımı görür.. İşte senin gibilerle çetin bir hesaplaşmamız olacak beklenen gün geldiğinde..

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Sana okkalı bir cevap verirdim ama senin bu terbiyesiz mesajını görmeyen SDN yönetimi benim cevabımı görür.. İşte senin gibilerle çetin bir hesaplaşmamız olacak beklenen gün geldiğinde..

Ya gelmezse ?

infooo

Asistan
Reaksiyon puanı
1
simdi benim de bi sorum olacak ama islamla kuran-i kerim ile veya allah'la ilgili degil ( zaten bu tanri allah konusunu ilkokuldan beri anlamiyorum sonucta 2side ayni sey degilmi)

neyse soruya geleyim bundan milyonlarca yıil tunca devrinde tas devrinde ne devriyse artik o zamanlar bu insanlar neye inaniyordu sonucta 4 dinden herhangi biri yoktu ama fal vardi buyu vardi buyuculuk vardi bildigim kadariyla (yanlista olabilir) fal buyu vs. islamla beraber yasaklandi herhangi bi dinin varolmadigi bi ortamda allah bile bilinmiyor bu buyuler nasil olustu nerden cikti biri bi yerinden salladi da tuttu mu yani nedir?
bilen vardir bilmeyen vardiir PAGAN diye bi olay paganlar bi kulturmudur inanismidir yoksa bir dindimidir cunku her yerde farkli geciyo ve paganlarda da cok fazla tanri var ve 4 dinden cok cok once gelismis bi olay/konu

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bizde ya gelmezse diye bir soru olamaz.Allah'ın izniyle kesinlikle gelecektir.

WolfeXtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sayfadaki animasyonu hangi siteden aldığını söyle de bari ortam iyice kızışsın ya da en iyisi kızışmasın :D

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Birçok arkadaşım dininin gereğini yapmış tebliğde bulunmuş ancak yinede sonuç değişmemiş bundan sonrası senin dinin sana benim dinim banadır....
Allah affetsin....

Söylemek istemedim ama duramadım. Hadi diyelim sizin dediğiniz herşey doğru herşey tesadüf kıyamet yok vs...!! öldük ve işte veeee..... karanlık boş yokuz yok olduk. Ben bu dünyayı kaybettim demektir....İçki içmedim tadını bilmedim kaybım da bu olsun... bana sıkıntı edecek birşey yok yani.... kaybımda burada dünyada kaldı kazandığım birşey de yok.....

Ama ya bizim söylediklerimiz doğruysa -ki doğru olduğunu biliyorum- o zaman sizler ateist olanlar nereye kaçacak ne yapacaksınız hala hesap sorup yargılacak mısınız??? O azaba nasıl dayanacaksınız....

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
128 bin hic yalan söylememis insan bunu söylüyor hatta bundan dolayi bircok iskenceye maruz kaliyorsa ve hepsi sadece bir olani haber veryorsa buna biraz kulak vermek gerekmezmi ,ayriyetten islam akilla bulunabilinecek bir seydir ,zaten kuranda Allah hep ,akil sahipleri ,düsünmezmisiniz ,ibret almasmisiniz ,diyerekten sorgulamaya cagiriyor ,ve her daim yarattiklari üzerine bunu söyler ,hic bir zaman gayib üzerine bunlari söylemez

eger kendi icindeki dinsizlik saldirisini bir kenara korsam sana 100 % lük bir delil ile Allahin varligini sana kanitlarim ,ama internet ile bile kuranin bir cok mucizevi yönünü göremeyen göz gercekten ,kör degilde nedir

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

Peki o zaman bende size sorayım. Kuran-ı Kerim''de yada islamda insan beyninin anlayamacağı şeyler var mı ?
var o gibi seylerede Allahu teala bunlarla kalbinde hastalik olan kisiler ilgilenir der,örnek elif lam mim ,elif lam ra ,yakinda zebanilere de bu gibi söyleri sorarsin artik

Reaksiyon puanı
0
-3 aylık bir filistinli bir bebeğe israil mermisi yedirterek yanına alan(ve bundada bir hayır vardır mantığını benimseten),bunun adınada sınav diyen,
-İnsanları ilerlemekten çok gerileten(haline şükret mutlu kal politikasıyla)(kolun yoksa Tanrına kızamazsın çünkü kör olsaydın daha mı iyi olurdu),
-Her saniye övülmek isteyen,övmeyeni cehheneme atarım diyerek seve seve mantığına bürünen,
-Size ihtiyacım yok,sizin bana var diyerek bizi koyun sürüsü gibi keyfince dünyaya gönderen
-En sevdiğin varlığını anneni kaybettiğinde ağladığında,ağladığın zaman en önemli düşmanı olan şeytan sana güler diyen(Ki ağlayacaksan sadece onun için ağlayacaksın başkası için ağladığında şeytan gülüyormuş),
-Dine çekmek için sevgiden daha çok cehennem,kabir azabı,kabilelerin helakı vs metodlarını uygulatan vs vs vs
Bir Tanrıya inanamam...

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
-3 aylık bir filistinli bir bebeğe israil mermisi yedirterek yanına alan(ve bundada bir hayır vardır mantığını benimseten),bunun adınada sınav diyen,
-İnsanları ilerlemekten çok gerileten(haline şükret mutlu kal politikasıyla)(kolun yoksa Tanrına kızamazsın çünkü kör olsaydın daha mı iyi olurdu),
-Her saniye övülmek isteyen,övmeyeni cehheneme atarım diyerek seve seve mantığına bürünen,
-Size ihtiyacım yok,sizin bana var diyerek bizi koyun sürüsü gibi keyfince dünyaya gönderen
-En sevdiğin varlığını anneni kaybettiğinde ağladığında,ağladığın zaman en önemli düşmanı olan şeytan sana güler diyen(Ki ağlayacaksan sadece onun için ağlayacaksın başkası için ağladığında şeytan gülüyormuş),
-Dine çekmek için sevgiden daha çok cehennem,kabir azabı,kabilelerin helakı vs metodlarını uygulatan vs vs vs
Bir Tanrıya inanamam...

şu ufacık dünyadaki 10 larca farklı milletin içindeki insanlar, adaletli ve huzurlu yaşamanın kuralları içerisine mükafat ve ceza ön görüyorsa, Şu ucsuz bucaksız Kainatı Yaratan Allah niye bu kuralları ön görmeyecekmiş?

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kim nereye secde etmiş :D Firavunlar savaşta bile saraydan çıkmayan 200 kişilik bir gurup için saraydan çıkıp takip edeceğini mi zannediyorsun ? Hadi çıktı çocukluğundan beri eğitim alan firavun denizi ortadan ikiye ayrık gördüğü halde denizin ortasına kendisini atacak ? En gerizekalı ateist olsun bunu yapmaz :)

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:38 ----------

Sırf yazmak için yazma çok soru sordum cevap veremesin tarzı şeylere zaten cevap vermem. Lakin sırayla sorup tartışırsan sorun yok.

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:39 ----------

Eline basit bir cep telefonu al ve hangi parçasının insanın yapmadığını söyle ?

Böyle bir endişen var mı bilmiyorum ama firavunla ilgili kıssa Kur'an da gecer sarf ettıgın sozler inkar ve alay sonucunu bılıyor olsan gerek. Ilk ve son uyarı benden.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[COLOR=[URL=http://forum.shiftdelete.net/misc.php?do=dbtech_usertag_hash&hash=222222%5D%5BQUOTE%3Donbe%FEkarakterli]#222222]
onbeşkarakterli[/URL dedi ki:
2002783]-3 aylık bir filistinli bir bebeğe israil mermisi yedirterek yanına alan(ve bundada bir hayır vardır mantığını benimseten),bunun adınada sınav diyen,
Bir Tanrıya inanamam...
[/COLOR]

Şunu da ekle oraya unutma ALLAH ın senin inanmanada ihtiyacı yok.

Reaksiyon puanı
0
Futureng Sende iyi biliyorsun ki korkuyla sevgi olmaz.Bu dunyada hıc kımse ben onu sevmıyorum dıye benı cezalandırmıyor ama Tanrı sonsuz azabdan bahsediyor.Yani sevmek ZORUNDASIN.

Bunun neresi adil?Sen korktuğun bir insanı sevebilir misin?Belki de kin,nefret beslersin değil mi?

Ben onun için Kocaman bir hiç isem benim elim ona mahkümsa Niye beni sınav ediyorsun?Madem sınav ediyorsun 3 yaşındaki masum her şeyden habersiz çocuğa neden mermi sıkdırtıyorsun?(herşey tanrının istemesiyle olursa o halde israilli asker o gun tanrının iziniyle o bebeği öldürdü.İsteseydi buna izin vermeyebilirdi.)İlla bu dünyada Tanrının şefkatini alabilmek için birilerinin ölmesi,yaralanması,sakat kalması ve benimde bundan ders çıkarmam gerek ki?Ben ders alacağım diye obür sakat adamın suçu ne?

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
simdi benim de bi sorum olacak ama islamla kuran-i kerim ile veya allah'la ilgili degil ( zaten bu tanri allah konusunu ilkokuldan beri anlamiyorum sonucta 2side ayni sey degilmi)

neyse soruya geleyim bundan milyonlarca yıil tunca devrinde tas devrinde ne devriyse artik o zamanlar bu insanlar neye inaniyordu sonucta 4 dinden herhangi biri yoktu ama fal vardi buyu vardi buyuculuk vardi bildigim kadariyla (yanlista olabilir) fal buyu vs. islamla beraber yasaklandi herhangi bi dinin varolmadigi bi ortamda allah bile bilinmiyor bu buyuler nasil olustu nerden cikti biri bi yerinden salladi da tuttu mu yani nedir?
bilen vardir bilmeyen vardiir PAGAN diye bi olay paganlar bi kulturmudur inanismidir yoksa bir dindimidir cunku her yerde farkli geciyo ve paganlarda da cok fazla tanri var ve 4 dinden cok cok once gelismis bi olay/konu

Öncelikle Tanrı Cins isimdir. Tapılan şey anlamındadır. Put Güneş Ateş İsa ve Allah gibi.
kabaca hristiyanların tanrısı 3 leme putperestlerın tanrısınin ismi put Muslumanların Tanrısının isimlerinden biride Allah'tır. Cins isim Özel isim umarım anlamışsınızdır.
Bizce İnsanlık hz Adem ile başladı O da peygamberdi yani dinden önce diye bişey yok. Ara zamanlarda dinin tebliğ edilmediği mesela amazonlarda yasayanlar gibi toplumlarda vardır denir ama kesinlik yoktur varsa fıkhen bunun da izahatı vardır uzun surer sımdı gırmıyorum.
İlk insan aynı zamanda peygamber oldugu için sanırım geriye kala falcılık sorularının hepsine de cevap oluyor.
Dersen ki madem Peygamber bu haram fal sihir nerden geldi. Onu da helal üzümü türlü hallerle haram şaraba dönüştüren biz insanlara sormak gerek. :) Tabi bu konu Tanrı kotulugu yarattı mı ya kadar gider orası ayrı konu. selamlar :)

---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:04 ----------

Evet dinin koyduğu çok eşlilik kuralı sinirimi bozduğu için yapmak istemiyorum. Bana zor geliyor. Tanrı bile köleliliği kaldırmamış kitabında bahsetmiş. İnsanoğlu Tanrıdan daha merhametli demek ki köleliği kaldıran yine o oldu. Dinsiz dediğiniz Abd'de bu benim kölem deyin bakalım neler oluyor. Ama çok gelişmiş islamın kitabında kölelerinize iyi davranın diyor. Bak görüyor musun sen merhameti :)

@fraud3 hesaplamalar her zaman değişebilir. Tabi bunların hepsi insanın gücünü gösterir. Aslına bakarsan dinlerin yalan olduğunu kanıtı çok fazlasıyla var. Ama insanları yönetmek için dine ihtiyacları var hala. Ama globalleşme artıkça bu ihtiyaçta azalıyor. Nasıl şimdi zeusa gülüyorsak 150-200 sene sonrada bu olaylara gülecekler.

:) O dediğin kitabın orjinal dilini bırak anlamak belki okuyamazken bile aradan cımbızla cümle çekip hüküm vermek ne kadar akla yada bilim ahlakına yatkın :) Şimdi ben sana o ayetın öncesi sonrasıyla ındırıldıgı toplumun halıyle tedricilikle kişiler arasındakı statuden tutundaa işlerin nasıl yurudugune sosyal duzenın ne olduguna kadar zaman mekan cercevesınde dusunerek vede dönemin insan psikolojisiyle bir değerlendirme yapsam anlamayı gectım dınlemeye okumaya sabeat edebilecek misin? Eğer edemeyeceksen cımbızla cekilmiş baskalarından duyulmus iddialı cumlelerde yapıstırmayacaksın duvara.

Reaksiyon puanı
0
İşte bu beni aciz yapıyor.Ben kimim ki?O koskoca Tanrı.Sen onun için koca bir hiç,sıradan bir kulsun.Anne-babamızdan bize daha çok yakın ve bizi anne-babamızdan daha çok seven bir tanrı için kocaman bir hiç ve aciz olmak.Şimdi anlıyor musun islamiyetin seni ne kadar aciz hissettirmek için uğraştığını?

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Soruyla cevabın alakası yok. Sadece islam dinini koruyacaksa o kadar dini niye getirdi ? Diğer getirdiklerini koruyamayacaksa niye onları getirdi ? Din bu kadar önemliyse niye ilk insanlarda dine ait tek bi iz yok ? O kadar süre dinsiz yaşayanlara Tanrı neden yol göstermedi ?

Ahirette görürsün felanları unuttun. Ben 23 sene müslüman bir hayat yaşadım. Burda cevap yazanlardan daha çok Kuranı ve anlamını okudum. Cemaatler , tarikatlar nerdeyse hepsini gördüm. Ama bir noktaya geldiğinizde bir an gerçekçi düşündüğünüzde her şey yalan oluyor. Bende sizin gibi şuanda tipe bak dediğiniz elamanlarla çok tartıştım. Sadece bir an tarafsız düşünmeniz her şeyi değiştiriyor.

Ahiret konularında da çok rahatım valla. Cem abinin dediği gibi 100 milyar filan insan yaşamış bi tek bana mı soracaklar ; tabi varsa :)

---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:19 ----------

Şimdi sen inandığın diye kesin doğru demi :) Cahilliğin en büyüğü bişeye körü körüne inanmaktır. Benim ahkam kestiğim bişey yok. Zoruna gidiyorsa gerçekler okumazsın. Burda yazı yazanların hepsini bilgi yönünden katlarım senin için rahat olsun. Bir tane yanlış yazılan bir yazımı göster ; hani derim dinde bu böyledir , sende bak yanlış yazmışın diye ağzımı açarsam ne olayım.

Öyle oturupta klavyeden cahil yazmakla olmuyor bu işler. Bu mezhep olayına ayrıca hastayım. Tanrı bile kolaylığı öngörememiş ama sizler bu kolayları öngörüp uygulamışsınız. Tanrı mı siz mi daha akıllı çözemedim :D

:)Kardeş ben ilahiyat mezunuyum senin tabırınle bu işi hacı hocadan değil bilimini yaparak öğrendim ikna olmak için değil bilmek için anlamak için kafana takılan bir konu varsa buyur sor. Edep çerçevesinde konusalım. Cevaplanmayacak bir soru yoktur. Karşımızdaki kişi cevabını bilemeyince dinde cevabı yok sandıgımız sorular vardır.

eyvaan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ya alevilerin ders aldığı "Dede" dedikleri kişiler bile oruç tutmuyor . Sen daha ne anlatıyorsun ? Adamlar açıkça bunu söylüyor. Maddi durum iyi değil yoksa bi kaç tane cem evine gidip onlarla sohbeti kamereya çekerdim. Aslında tonla çekilmişi youtube'de var. Ama görmek istemeyen için neye gerek boşver.

Gerçek çoğunluğun inandığı değil çok azının bildiğidir.
ben alevi bi köyde doğdum çevremdeki herkes alevi ama hiç biri cem evinin yolunu bilmez ama ateist degillerdir ben hariç uzaylılar tarafından yaratıldıgımıza inanıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...