Neden bu konulara objektif bakılmıyor? Kıyamet alametleri müslümanların kutsal kitabı olan kuranı kerimde geçen bilgiler doğrultusunda ! Çıkarın artık at gözlüklerinizi bilime odaklanın geniş düşünün biraz. Korkmayın, cesur olun. Herkezin sorması gereken cevap veremediği sorular illaki vardır. Cevabını bulamadığınız cevabını veremediğiniz sorulara rağmen halen benim inancım tam demek ne kadar mantıklı? Yıkın tabularınızı korkak olmayın...! Varılığın, oluşumunun nasıl olduğu cevabını veremediğiniz bir varlığa inanmak sizleri rahatsız etmiyor mu?
Neden bu konulara objektif bakılmıyor? Kıyamet alametleri müslümanların kutsal kitabı olan kuranı kerimde geçen bilgiler doğrultusunda ! Çıkarın artık at gözlüklerinizi bilime odaklanın geniş düşünün biraz. Korkmayın, cesur olun. Herkezin sorması gereken cevap veremediği sorular illaki vardır. Cevabını bulamadığınız cevabını veremediğiniz sorulara rağmen halen benim inancım tam demek ne kadar mantıklı? Yıkın tabularınızı korkak olmayın...! Varılığın, oluşumunun nasıl olduğu cevabını veremediğiniz bir varlığa inanmak sizleri rahatsız etmiyor mu?
Bu dünya için yaratıldıysa beynimiz öbür dünya için bişey yapamayız demek ki. Yormayalım o zaman kendimizi.
Beyninin algılamadığı bir dünya için bişey yapmak ? Valla hiç gitmediğin bi yer hakkında çok bilgin varBroşürde felan mı okudun ? Dini kanıtlamak için bilim kullanırsınız , bilim dini yalanlayınca din dersiniz. Hem senin dinine göre insanları yargılamak yanlış bişey . Niye yargılıyorsun ki beni ? Sana göre benide senide Tanrı yarattı. Tanrı boş bişey yaratır mı sence ? Belkide yaratır
![]()
Orda dur bakalım..Biz sizin inançlarınıza saygı gösteriyorsak sizde bizimkine göstermelisiniz.Tarih boyunca insanlar tanrılar yaratmışlar kafalarında.Güneşin doğup batmasına bir anlam verememişler, Ra'yı yaratmışlar.Şimşeklerin nasıl oluştuğunu bilmedikleri için Zeus'u yaratmışlar.Fakat hepsinin bugün uydurma olduğunu biliyoruz.Evet, İnsanlar kendilerinden üstün bir varlık yaratmaya eğilimli.Belkide bu güdüyü tanrı vermiştir insanlara.Ama bu tanrının olduğunu kanıtlamaz.Kur'an da kanıtlamaz, senin sorduğun sorularda.Ayrıca senin ateistlere olan hakaretlerin sana sevap kazandırmaz..Ateistlik sadece salaklıktır ! O kadar.
Bilim bir yere kadar kanıtlar nasıl insanlar bir yere kadar düşenebiliyorsa sonra beyni yetmiyorsa işte onun gibi(sonsuzluk gibi)
Hayır.Broşürde falan okumadım.Hepsi Kuran-ı Kerim'de yazıyordu![]()
Bilimin sınırı yoktur. Şuan kullandığın her şey bir mucize değil insanların (her şeyi algılamaya beyni yetmeyen insanların) yaptıklarıdır.
Söyler misin hangi insan yoktan bişey varedebilmiş??
Peki o zaman bende size sorayım. Kuran-ı Kerim''de yada islamda insan beyninin anlayamacağı şeyler var mı ?
Kim nereye secde etmişfiravun son anda anlayıp secde etti. aradan binlerce yıl geçti ama bazılarınız hala anlayamadınız, Kavrayamadınız Allah'ın (c,c) varlığını.
Mta açıklasana bana herşeyi insanlar yaptıysa ilk insanlar nasıl ortaya çıktı ? Maymundan mı geldiler yoksa ? Hem ateistlik kadar saçma bir inanç olamaz.Ateistlik nedir ? Önünüze koyulan engellerin kısıtlamaların olmadığı bir hayatın daha güzel olabileceğini düşünmek böylelikle ateist olmak falan.Bence böyle.Sen hiç mi duymadın Hz.Nuh'u, Hz.Lut'u, Hz.İsa'yı, Hz.Musa'yı, Hz.Muhammed'i.Bir bakayım bunlara neler olmuş neler yaşamış bu peygamberler.İncil'in değiştirildiğine inanıyorum.Sebep mi ? Rönesans, Reform hiç mi duymadın bunları ? İstanbul'un fethinden sonra Avrupa'da neler olduğunu hiç mi duymadın ?Öğrenmedin ? Halka kendi çıkarlarını dini kullanarak yansıtan insanlar İncil'ide değiştirir başka şeyler de yapar.Bir insan başka bir insanı nasıl aforoz eder ?Neyse ben burda boşa laf geveliyorum.Ne kadar söylesem anlamayacaksınız.Halbuki bir sürü kanıt varken.Öyle ki avcunun içinde bile Allah yazıyor.İki avcunu birleştir oku bakalım.Allah'a havale ediyorum sizi ıslah etsin.
Eline basit bir cep telefonu al ve hangi parçasının insanın yapmadığını söyle ?Söyler misin hangi insan yoktan bişey varedebilmiş??