Kiyamet alametleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan toDay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tdk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sofu kardesim hazirladigin sayfada neden kadinlarin ortunmesi ile alakali hadis yok? deve horgucu ornegi verilen hadis. olmaz cunku isinize gelmiyor. ortalikta deve horgucu gibi kapanmis kadinlar cogaldi.bunuda soylesenize isinize gelmiyor

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Alıntılar hep Kur-an dışı kaynaklar neden hiç hadis yok acaba?

DerinSiyaset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Neden bu konulara objektif bakılmıyor? Kıyamet alametleri müslümanların kutsal kitabı olan kuranı kerimde geçen bilgiler doğrultusunda ! Çıkarın artık at gözlüklerinizi bilime odaklanın geniş düşünün biraz. Korkmayın, cesur olun. Herkezin sorması gereken cevap veremediği sorular illaki vardır. Cevabını bulamadığınız cevabını veremediğiniz sorulara rağmen halen benim inancım tam demek ne kadar mantıklı? Yıkın tabularınızı korkak olmayın...! Varılığın, oluşumunun nasıl olduğu cevabını veremediğiniz bir varlığa inanmak sizleri rahatsız etmiyor mu?

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Neden bu konulara objektif bakılmıyor? Kıyamet alametleri müslümanların kutsal kitabı olan kuranı kerimde geçen bilgiler doğrultusunda ! Çıkarın artık at gözlüklerinizi bilime odaklanın geniş düşünün biraz. Korkmayın, cesur olun. Herkezin sorması gereken cevap veremediği sorular illaki vardır. Cevabını bulamadığınız cevabını veremediğiniz sorulara rağmen halen benim inancım tam demek ne kadar mantıklı? Yıkın tabularınızı korkak olmayın...! Varılığın, oluşumunun nasıl olduğu cevabını veremediğiniz bir varlığa inanmak sizleri rahatsız etmiyor mu?

Su anda bilim adina Varligin olusumuna dair hem Ataistler hemde Inanlar big bang de yani buyuk patlamada hem fikirler. Bir sekilde varlik olustu.
Ben sunu anlamiyorum inanan adam olumden sonra yaptiklarindan dolayi cennet veya cehenneme gidecek buna inaniyor. inanan adam seni musluman yapsa cennete gidecek, sen onu ataist yapsan hic bir pk olmuycak affedersiniz e niye bos yere vaktini harcisiyorsun. zaten inanmiyorsun git kendini uzume , incire vur :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Allah insanlara beynini bu dünyaya göre verdi.Öbür dünya hakkında bildiğin tek şey Kuran-ı Kerim'de yazanlar ve Hz Muhammed'in söyledikleri.Allah'ın verdiği beyin sadece bu dünya için olmasaydı onu da bilirdin.Beyninin en sonu tıkandığı yer Allah'ın nasıl hep var olduğudur.Hep var olmak ne demektir ? Bir şeyin başlangıcı olmaz mı ? Diye düşünmektir.Ama hiçbir insanın beyni bu soruya cevap veremez.Ateistlik sadece salaklıktır ! O kadar.

Beyin derken akılı kastettim yani.

O zaman bana şunu açıkla.Niye bütün vücudun kocaman bir fabrika gibi düzenli şekilde çalışıyor.Niye evren bu kadar büyük ? Düşün dünya güneş sistemine göre küçük.Güneş sistemi samanyolu galaksisinde yani bir sürü sistemin arasında.Sonra bir sürü galaksi var.Eee sen mi yaptın bu kadar galaksiyi ? Tövbe yarabbim ya.Sen hiç namaz kılmadın sanırım? Kıldıysan kıldıktan sonra hiç rahat hissettiğin oldu mu sanki böyle çok mutlusun hep iyilik geliyor aklına falan.Bana oldu dene bir istersen.

O çok güvendiğin bilime sor bakalım büyük patlama niye oldu ? Niye daha önce olmadı da o zaman oldu.Niye patlayarak oldu her şey ? Sor bakalım cevap versinler niye büyük patlama olunca başka şeyler oluşmadı da bunlar çıktı ortaya.Niye ? Niye ben sana vurunca bir tarafın acıyor.Niye acıkıyorsun ? Niye tadı yokmuş gibi olan su uzun süre susuz kaldıktan sonra içince hayattaki en tatlı içecekmiş gibi geliyor ? Niye ?Sebep ne açıkla bana ? Niye sen atomlardan oluşuyorsun.? Niye herkesin parmak izleri farklı ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
benim yazacağım her şeyi [MENTION=60488]ExCeLLeNT[/MENTION] yazmış zaten geriye bu soruların cevabını(tabi varsa vereceği bir cevap) beklemek kalıyor

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Peki o zaman bende size sorayım. Kuran-ı Kerim''de yada islamda insan beyninin anlayamacağı şeyler var mı ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
soruya soruyla cevap vermeyin önce cevap verin sonra sorun madem o kadar bilgilisiniz

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Cevaplara götüren sorulardır.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bütün soruların cevabı Kuran-ı Kerim'de mevcuttur.Sana cennet cehennem var diyor mu diyor.Sen nasıl bir yer olduğunu ne yapacaksın ki ondan bile bahsediyor.Bütün herşeyi ben yarattım diyor mu diyor.Sen bir oyunu alırken oyunun nasıl olacağını konusunu nerelerde geçeceğini satın aldığın kişi, yer, kurum falan söylüyor.Ama diyor mu şurada sağdan geçeceksin orada taş köprüler var oraya atlayacan arabayı durduracan falan böyle şeyler diyor mu ? Biraz mantık.İnsan beyni bu dünya için yaratıldı bu dünyayı bilir.O kadar.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bu dünya için yaratıldıysa beynimiz öbür dünya için bişey yapamayız demek ki. Yormayalım o zaman kendimizi.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu dünya için yaratıldıysa beynimiz öbür dünya için bişey yapamayız demek ki. Yormayalım o zaman kendimizi.

Öbür dünya için bir şey yapamayız ne demek ya ? Hiç din dersi de mi görmedin sen ? Öbür dünyadaki en az zevkli şey bu dünyadaki en zevkli şeyden daha güzel diye bir şey de mi duymadın ? Nasıl iyi bir meslek sahibi olmak için çok okuyup çalışıyorsan cennetten mahrum kalmamak içinde bu dünyada temiz olacaksın.Allah sana ve senin gibilere akıl fikir versin.Forumda bir kaç kere daha tartışmıştık seninle ama belliymiş nasıl biri olduğun.Peygamberimizin dediği gibi.Hay başı secdeden kalkamayasıca...

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Beyninin algılamadığı bir dünya için bişey yapmak ? Valla hiç gitmediğin bi yer hakkında çok bilgin var :) Broşürde felan mı okudun ? Dini kanıtlamak için bilim kullanırsınız , bilim dini yalanlayınca din dersiniz. Hem senin dinine göre insanları yargılamak yanlış bişey . Niye yargılıyorsun ki beni ? Sana göre benide senide Tanrı yarattı. Tanrı boş bişey yaratır mı sence ? Belkide yaratır :)

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Beyninin algılamadığı bir dünya için bişey yapmak ? Valla hiç gitmediğin bi yer hakkında çok bilgin var :) Broşürde felan mı okudun ? Dini kanıtlamak için bilim kullanırsınız , bilim dini yalanlayınca din dersiniz. Hem senin dinine göre insanları yargılamak yanlış bişey . Niye yargılıyorsun ki beni ? Sana göre benide senide Tanrı yarattı. Tanrı boş bişey yaratır mı sence ? Belkide yaratır :)

Bilim bir yere kadar kanıtlar nasıl insanlar bir yere kadar düşenebiliyorsa sonra beyni yetmiyorsa işte onun gibi(sonsuzluk gibi)

Hayır.Broşürde falan okumadım.Hepsi Kuran-ı Kerim'de yazıyordu :)

fraud3

Doçent
Reaksiyon puanı
3
.Ateistlik sadece salaklıktır ! O kadar.
Orda dur bakalım..Biz sizin inançlarınıza saygı gösteriyorsak sizde bizimkine göstermelisiniz.Tarih boyunca insanlar tanrılar yaratmışlar kafalarında.Güneşin doğup batmasına bir anlam verememişler, Ra'yı yaratmışlar.Şimşeklerin nasıl oluştuğunu bilmedikleri için Zeus'u yaratmışlar.Fakat hepsinin bugün uydurma olduğunu biliyoruz.Evet, İnsanlar kendilerinden üstün bir varlık yaratmaya eğilimli.Belkide bu güdüyü tanrı vermiştir insanlara.Ama bu tanrının olduğunu kanıtlamaz.Kur'an da kanıtlamaz, senin sorduğun sorularda.Ayrıca senin ateistlere olan hakaretlerin sana sevap kazandırmaz.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bilim bir yere kadar kanıtlar nasıl insanlar bir yere kadar düşenebiliyorsa sonra beyni yetmiyorsa işte onun gibi(sonsuzluk gibi)

Hayır.Broşürde falan okumadım.Hepsi Kuran-ı Kerim'de yazıyordu :)

Bilimin sınırı yoktur. Şuan kullandığın her şey bir mucize değil insanların (her şeyi algılamaya beyni yetmeyen insanların) yaptıklarıdır.
Ve sonuç olarak sende bir insanın yazdıklarına inanıyorsun. O kitabıda yazanlar insandı. Mesala hristiyanlık ; 2.5 milyar insan inanıyor ama sen değiştirildiğine inanıyorsun. Bu durumda çoğunluğun inandığı şeyin gerçek olamayacağını kabul ediyorsun. Bende bunu daha net hala getirerek gerçeği çok az kişinin bildiğini söylüyorum.
Sevdiğim bi abinin lafı gibi ; " Değişmeyen tek şey değişimdir." . Zamanı gelince her şey değişir , bazıları çoktan değişti bile.

---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

[MENTION=112118]fraud3[/MENTION] Yanılıyorsun ; İslamda sizden olmayanları vergiye bağlamak bile var :D Yani onlardan değilsen onlar seni boyun eğdirene kadar her şeyi yapabilir.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Kâfirûn Suresi (SURE 109) okursanız aslında boş yere tartıştığınızı anlarsınız :) peki bu ayet ne diyor ; "Sizin dininiz size, benim dinim banadır." yani ogün geldiğinde herkez kendin sorumlu olacak daha da açmak gerekirse her koyun kendi bacağından asılır :D

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bu tür kıyamet ne zaman kopacak tartışmalarını hep saçma bulmuşumdur kıyameti merak eden kimliğine baksın günümüzde ortalama insanlar 80 yıl yaşıyor bu ortalamaya göre demekki en geç yaşayabileceğim yüzyıl içinde gerçek kıyameti göreceğiz insan öldümü kıyamet başladı demektir

uSuLca

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar az cok bir tahminim varsa gercekten yakın kıyamet tabi insanlık tarihinde yakın en az 200-300 yıl tam zamanı belli olamaz ama olayların gelişiminden yaklaşık tahminler yapılabilir benimki gibi :)

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Herkes öyle tahmin ediyor zaten. Yaşadığı dönemde kime sorsan kıyamete az kaldı diyor. En çok 2. dünya savaşında dedikleri varsayılıyor. Hala bişey olmadı.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Ya arkadaşlar, kıyamet eninde sonunda kopacaktır. Yarın kopsa ne olur 3 milyon yıl sonra kopsa ne olur. İnanan biriysen zaten yapman gerekeni yapıyorsundur. Alametlere bakıp da "amanın kıyamet yaklaştı namaza başlayım ben" beyhude bir çaba değil mi? Nasrettin Hoca güzel demiş: Kıyamet ben ölünce kopacak... Kişinin kıyameti ölünce kopar, zaten sona gelmiştir. İnanan kişi gereğini yapar, inanmayan için zaten problem yok. Tartışmaya gerek yok...

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Mta açıklasana bana herşeyi insanlar yaptıysa ilk insanlar nasıl ortaya çıktı ? Maymundan mı geldiler yoksa ? Hem ateistlik kadar saçma bir inanç olamaz.Ateistlik nedir ? Önünüze koyulan engellerin kısıtlamaların olmadığı bir hayatın daha güzel olabileceğini düşünmek böylelikle ateist olmak falan.Bence böyle.Sen hiç mi duymadın Hz.Nuh'u, Hz.Lut'u, Hz.İsa'yı, Hz.Musa'yı, Hz.Muhammed'i.Bir bakayım bunlara neler olmuş neler yaşamış bu peygamberler.İncil'in değiştirildiğine inanıyorum.Sebep mi ? Rönesans, Reform hiç mi duymadın bunları ? İstanbul'un fethinden sonra Avrupa'da neler olduğunu hiç mi duymadın ?Öğrenmedin ? Halka kendi çıkarlarını dini kullanarak yansıtan insanlar İncil'ide değiştirir başka şeyler de yapar.Bir insan başka bir insanı nasıl aforoz eder ?Neyse ben burda boşa laf geveliyorum.Ne kadar söylesem anlamayacaksınız.Halbuki bir sürü kanıt varken.Öyle ki avcunun içinde bile Allah yazıyor.İki avcunu birleştir oku bakalım.Allah'a havale ediyorum sizi ıslah etsin.

paradox666

Asistan
Reaksiyon puanı
0
firavun son anda anlayıp secde etti. aradan binlerce yıl geçti ama bazılarınız hala anlayamadınız, Kavrayamadınız Allah'ın (c,c) varlığını.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
firavun son anda anlayıp secde etti. aradan binlerce yıl geçti ama bazılarınız hala anlayamadınız, Kavrayamadınız Allah'ın (c,c) varlığını.
Kim nereye secde etmiş :D Firavunlar savaşta bile saraydan çıkmayan 200 kişilik bir gurup için saraydan çıkıp takip edeceğini mi zannediyorsun ? Hadi çıktı çocukluğundan beri eğitim alan firavun denizi ortadan ikiye ayrık gördüğü halde denizin ortasına kendisini atacak ? En gerizekalı ateist olsun bunu yapmaz :)

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:38 ----------

Mta açıklasana bana herşeyi insanlar yaptıysa ilk insanlar nasıl ortaya çıktı ? Maymundan mı geldiler yoksa ? Hem ateistlik kadar saçma bir inanç olamaz.Ateistlik nedir ? Önünüze koyulan engellerin kısıtlamaların olmadığı bir hayatın daha güzel olabileceğini düşünmek böylelikle ateist olmak falan.Bence böyle.Sen hiç mi duymadın Hz.Nuh'u, Hz.Lut'u, Hz.İsa'yı, Hz.Musa'yı, Hz.Muhammed'i.Bir bakayım bunlara neler olmuş neler yaşamış bu peygamberler.İncil'in değiştirildiğine inanıyorum.Sebep mi ? Rönesans, Reform hiç mi duymadın bunları ? İstanbul'un fethinden sonra Avrupa'da neler olduğunu hiç mi duymadın ?Öğrenmedin ? Halka kendi çıkarlarını dini kullanarak yansıtan insanlar İncil'ide değiştirir başka şeyler de yapar.Bir insan başka bir insanı nasıl aforoz eder ?Neyse ben burda boşa laf geveliyorum.Ne kadar söylesem anlamayacaksınız.Halbuki bir sürü kanıt varken.Öyle ki avcunun içinde bile Allah yazıyor.İki avcunu birleştir oku bakalım.Allah'a havale ediyorum sizi ıslah etsin.

Sırf yazmak için yazma çok soru sordum cevap veremesin tarzı şeylere zaten cevap vermem. Lakin sırayla sorup tartışırsan sorun yok.

---------- Post added at 20:41 ---------- Previous post was at 20:39 ----------

Söyler misin hangi insan yoktan bişey varedebilmiş??
Eline basit bir cep telefonu al ve hangi parçasının insanın yapmadığını söyle ?

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hepiniz Tanrı'nın her şeyi yarattığını iddia ediyor ve en büyük kaynak olarak ise "insan"ın yazdığı kitabı gösteriyorsunuz. Tanrı benim bile düşünebileceğim bir şeyi hesaba katamadı mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...