Kıyamet Alametleri

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ama benim bu konuda bir takım sorularım var. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Mesela burda bir sürü kıyamet alametleride var ama hepsi engelenebilir. yani sanki kendi sonumuzu kendimiz getiriyoruz. Bir nevi sanki kıyamet bizim elimizde. eğer bu alametlerin gerçekleşmemesini sağlarsak kıyamet kopmaz.(yanılıyor muyum) Yani dünyaya bir islam devrimi gerekiyor. (dedikjlerimde belki günaha girmişimdir:(Girmişsem Allah ım beni affet:))

cevap veren olursa sorularımın devamı gelebilir.:)
Kıyameti engellemek insanın elinde değildir. Öyle böyle bu alametler gerçekleşecek. İnsan sınanması gereken yerde sınanacak ta ki artık iman etmenin faydası olmadığı vakte kadar. Kıyametin vakti insanoğlu var olmadan önce zaten belirlenmişti. Peygamberimiz (sav) de diğer bütün peygamberler gibi ümmetine bu vaktin alametlerini açıklamıştır. Zaten kıyametten önce müslümanların bir Altın çağı olacak. Kıyamet bu olaylardan sonra kopacak. Ayrıca kıyamet öyle göktaşıyla filan kopmayacak. Bu büyük islam alimlerinin ortak görüşüdür.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Ama benim bu konuda bir takım sorularım var. Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Mesela burda bir sürü kıyamet alametleride var ama hepsi engelenebilir. yani sanki kendi sonumuzu kendimiz getiriyoruz. Bir nevi sanki kıyamet bizim elimizde. eğer bu alametlerin gerçekleşmemesini sağlarsak kıyamet kopmaz.(yanılıyor muyum) Yani dünyaya bir islam devrimi gerekiyor. (dedikjlerimde belki günaha girmişimdir:(Girmişsem Allah ım beni affet:))

cevap veren olursa sorularımın devamı gelebilir.:)

ismini ve yaşını bilmediğim için kardeşim diyeceğim, hakkını helal et.
sevgili kardeşim söylediklerin içinde doğruluk da var yanlışlık da. doğru olan tarafı evet kıyametin kopmaması sanki bizim elimizde gibi görünüyor. yanlışlık tarafı da Allah tarafından programlanmış kaderin er geç programlandığı şekliyle neticelenecektir. farklı bir ifadeyle biz iyi de olsak kötü de olsak kıyamet kopacaktır. tıpkı hasta ya da sağlıklı her insanın öldüğü gibi.

ikinci sorun için cevap. evet islam devrimi olması gerekiyor. ama bu peygamber efendimizin usulü olduğu üzere kişi kişi, yürek yürek gerçekleşmesi gerekiyor. Geceleri güneş doğduktan sonraya kadar yatan, gündüzleri internet başında geçiren bir ümmet, grup ... böyle bir devrim yapamaz. gülünç olur. ihtilal öncesi bazı ülkücüler otobüs durdurup adama diyormuş oku lan fatihayı. bitince yanındakine soruyormuş doğru okudu mu diye.
derdimi anlatabilmişimdir umarım. gaza gelmiş bir toplulukla dünyayı yakıp yıkarsın iskender gibi. Ama peygamber gibi düzeltemezsin.

hulasa azı ve özü. kıyamet kopacaktır. er geç. Rabbimiz bize "adam olmazsanız kıyameti koparırım" şeklinde bir hitapta bulunmamıştır. "adam olun, güzel yaşayın, cennete girin" şeklinde çok yerde hitap etmiştir.

anahtar soru: ben ölmeden önce ne yapmalıyım olmalı.
anahtar cevap: al da kuran oku, peygamberinin hayatını oku olmalı.:flowers:

vladimirpyro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Mehdi çoktan geldi geçti. Mehdi ya da Mehdi-i Azam Bediüzzaman Said Nursi denildiği gibi İslama 4 koldan hücum edildiği zamanda (Ruslardan Bolşeviklik ve komünizm, 1. ve 2. Dünya Savaşları sırasında Müslüman Osmanlı ve T.C. Hükümetine açılan aktif ve pasif savaşlar, aynı dönemdeki Irkçılık akımları) İslamın en hakim olduğu yerde (Osmanlı Toprakları) dünyaya gönderilmiştir.

Denildiği gibi Mehdi, Mehdiyim demeyecek ve tersini anlatacaktır. Kendisi de denildiği gibi yapmıştır. Kıyamet alametlerini herkes fark etmeyecek zaten. Deccal de belkide gelip gitti.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Müslümanlar tamamen yok olmadan kıyamet kopmayacak ya, bu madde var olduğu sürece içim rahat. Kıçım şimdilik güvende yani. :D
Gerçek manada müslüman anlamında o. Sen yine de fazla rahatlama :devil2:

---------- saat 21:29 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:06 eklenmişti ----------

Kıyameti engellemek insanın elinde değildir. Öyle böyle bu alametler gerçekleşecek. İnsan sınanması gereken yerde sınanacak ta ki artık iman etmenin faydası olmadığı vakte kadar. Kıyametin vakti insanoğlu var olmadan önce zaten belirlenmişti. Peygamberimiz (sav) de diğer bütün peygamberler gibi ümmetine bu vaktin alametlerini açıklamıştır. Zaten kıyametten önce müslümanların bir Altın çağı olacak. Kıyamet bu olaylardan sonra kopacak. Ayrıca kıyamet öyle göktaşıyla filan kopmayacak. Bu büyük islam alimlerinin ortak görüşüdür.
Altın Çağı Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaşanmış olabilir mi?
Kıyamet bir göktaşı ile olacak kadar hafif bir şey değil. Senaryo ucuz :)

---------- saat 21:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:29 eklenmişti ----------

Mehdi çoktan geldi geçti. Mehdi ya da Mehdi-i Azam Bediüzzaman Said Nursi denildiği gibi İslama 4 koldan hücum edildiği zamanda (Ruslardan Bolşeviklik ve komünizm, 1. ve 2. Dünya Savaşları sırasında Müslüman Osmanlı ve T.C. Hükümetine açılan aktif ve pasif savaşlar, aynı dönemdeki Irkçılık akımları) İslamın en hakim olduğu yerde (Osmanlı Toprakları) dünyaya gönderilmiştir.

Denildiği gibi Mehdi, Mehdiyim demeyecek ve tersini anlatacaktır. Kendisi de denildiği gibi yapmıştır. Kıyamet alametlerini herkes fark etmeyecek zaten. Deccal de belkide gelip gitti.
Her şey böyle aba altından olacaksa kıyamet sadece Güneş'in batıdan doğmasıyla mı anlaşılacak? (Onun da açıkça olması muamma)
Pek çok yerden büyük alameterin bir gecede (korku filmlerindeki gibi) veya bir günde olup biteceğini duydum. Çok uzun bir gün. Olsa olsa kıyamet günüdür.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Arkadaşlar her gece canlı yayında Adnan Oktar, ahir zaman konulara değiniyor. Ki şuanda canlı yayında. Dijital yayını olan arkadaşlar tvKayseri yada Samsun AKS isimli kanaldan izleyebilirler. Bu konuda konusuyorlar genelde . İzlemenizi öneririm.

Bu arada programı ben büyük bi keyifle izliyorum :D Orda genelde gelen soruları Adnan Oktara'a yönelten bi adam var her kelimesi inşallah maşallah evelallah estağfurullah. İzleyin öneririm :D

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
göktaşı vs olsaydı amerika bizi kurtarırdı:)

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
pamugu tıktılarmı kıyamet kopmuş demektir

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Pamuğu sigara içenlere tıkmıyorlar mı?

Reaksiyon puanı
68
hmm anladım biraz teşekür ederim...

ismini ve yaşını bilmediğim için kardeşim diyeceğim, hakkını helal et.
sevgili kardeşim söylediklerin içinde doğruluk da var yanlışlık da. doğru olan tarafı evet kıyametin kopmaması sanki bizim elimizde gibi görünüyor. yanlışlık tarafı da Allah tarafından programlanmış kaderin er geç programlandığı şekliyle neticelenecektir. farklı bir ifadeyle biz iyi de olsak kötü de olsak kıyamet kopacaktır. tıpkı hasta ya da sağlıklı her insanın öldüğü gibi.

ikinci sorun için cevap. evet islam devrimi olması gerekiyor. ama bu peygamber efendimizin usulü olduğu üzere kişi kişi, yürek yürek gerçekleşmesi gerekiyor. Geceleri güneş doğduktan sonraya kadar yatan, gündüzleri internet başında geçiren bir ümmet, grup ... böyle bir devrim yapamaz. gülünç olur. ihtilal öncesi bazı ülkücüler otobüs durdurup adama diyormuş oku lan fatihayı. bitince yanındakine soruyormuş doğru okudu mu diye.
derdimi anlatabilmişimdir umarım. gaza gelmiş bir toplulukla dünyayı yakıp yıkarsın iskender gibi. Ama peygamber gibi düzeltemezsin.

hulasa azı ve özü. kıyamet kopacaktır. er geç. Rabbimiz bize "adam olmazsanız kıyameti koparırım" şeklinde bir hitapta bulunmamıştır. "adam olun, güzel yaşayın, cennete girin" şeklinde çok yerde hitap etmiştir.

anahtar soru: ben ölmeden önce ne yapmalıyım olmalı.
anahtar cevap: al da kuran oku, peygamberinin hayatını oku olmalı.:flowers:
devrim konusunda sana hak veriyorum. İslam devrimi böyle gerçekleşemez. internet başında yani:)

göktaşı vs olsaydı amerika bizi kurtarırdı:)
arkadaşım bunu demekle belki de günaha girdin. ne demek göktaşı falan olsaydı american bizi kurtarırdı. (haşşa) Allah ın gücünden şüphe mi ediyorsun?American kim be...(Haşşa)Allah ın ol dediği şeyi american mı engeleyecek?Lütfen bu tür konularda yazacağınız şeylere biraz daha dikkat edin:)

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Filmlerde olan olaylara dayanarak böyle demiş. Göktaşı hep Amerika'ya düşmek üzeredir ve Amerikan yetkililer onu engeler.

Reaksiyon puanı
68
Müslümanlar tamamen yok olmadan kıyamet kopmayacak ya, bu madde var olduğu sürece içim rahat. Kıçım şimdilik güvende yani. :D
Elhamdüllillah müslümanım demekle müslüman olunmuyor ne yazık ki:)Oradaki cümlede hakiki müslümanlardan bahsediliyor:)Güvende olmayabilirsin:devil:belki bana cevap yazacak kadar ömrün bile kalmamıştır:D:devil2:Kendini kıyamete göre hazırlama belki kıyameti göremeden ölücez:)

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Deccal diye Google'da arattım çıkan resimler ne öyle. Biri bana şunları açıklayabilir mi?

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kişinin vefatı kendi kıyametidir, kişi kendinden sorumlu. Kaldı ki ev sahibi gibi düşünmeye gerek yok :) Karamsarlığa inancımızda yer yoktur. Hepimiz misafir olduğumuzu bilirsek sorun yok.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Deccal'i resimle araştırmanın manası ne? Daha nasıl bir şekli olacağını kimse bilmiyor. GDO (Global Devletlerin Oyunu) hatta Atatürk bile diyenler var. :D

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
arkadaş güneşim batıdan doğması için bilim sağlam bir meteor çarpsa olabilir dedi(emin olmayarak). Benim demek istediğim o kısmı biz bilemeyiz. meteor dışında bin bir türlü şey var.
Allah ın demesiyle dünya anında ters döner.
Bilime bazı konularda hak veriyorum. ama bazıları sapıtınca inananlar çıkıyor. işte ben o kısma bilimin bu konularda düşüncelerini bırakın dedim (mesela arkadaşın dediği gibi sağlam bir meteorun çarpması (orasını bilemeyiz))Zaten bilim bu konularda kesinlik veremez. SAdece fikir yürütürler.

Dediklerinde haklısın ama dediklerime farklı bakış açısıyla baktığın için yanılmışsın biraz:)...

Allah ol diyince herşey oluyor. Ama bunu yaparken yine yarattığı araçları kullanıyor. Ayetlerle örneği var.

Hz.Musa'ın kavmi susuzluktan kıvranırken, Allah ona asanı yere vur diyor. Sonra 7 farklı kaynaktan pınar akmaya başlıyor. Allah istese direk buraya bak derdi ve su çıkardı.

Evrende kara delikler, metorlar ve sayısız gezegen yok eden durum buluyor. Şu anda bile onlarca gezegen ya enerjisi tükendiği için ya da patlayan bir yıldız yüzünden yok oluyor. Bunların hepsi o gezegenlerin küçük kıyameti.

Bilim Allah'ın bu evreni düzene sokmak için yarattığı bir şey. Allah Kur'an da birçok bilimsel örnek de veriyor. Misal, dağların amacı, madenlerin işaret edilmesi. Denizlerin ve ağaçların düzeni. Gezegenlerin güneş etrafında dönmesi.

Kıyamet geldiği zaman bu düzeni bozacak ve o zaman ayetlerde olan şeyler gerçekleşecek. Zaten bilimsel kıyamet senaryolarında olan şeyler ayetlerdeki tabirlerden pek farklı değil.

hüzün_

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
523
Konu ilgili yere taşındı

Reaksiyon puanı
68
Allah ol diyince herşey oluyor. Ama bunu yaparken yine yarattığı araçları kullanıyor. Ayetlerle örneği var.

Hz.Musa'ın kavmi susuzluktan kıvranırken, Allah ona asanı yere vur diyor. Sonra 7 farklı kaynaktan pınar akmaya başlıyor. Allah istese direk buraya bak derdi ve su çıkardı.

Evrende kara delikler, metorlar ve sayısız gezegen yok eden durum buluyor. Şu anda bile onlarca gezegen ya enerjisi tükendiği için ya da patlayan bir yıldız yüzünden yok oluyor. Bunların hepsi o gezegenlerin küçük kıyameti.

Bilim Allah'ın bu evreni düzene sokmak için yarattığı bir şey. Allah Kur'an da birçok bilimsel örnek de veriyor. Misal, dağların amacı, madenlerin işaret edilmesi. Denizlerin ve ağaçların düzeni. Gezegenlerin güneş etrafında dönmesi.

Kıyamet geldiği zaman bu düzeni bozacak ve o zaman ayetlerde olan şeyler gerçekleşecek. Zaten bilimsel kıyamet senaryolarında olan şeyler ayetlerdeki tabirlerden pek farklı değil.

Evet Allah ol diyince dediğinm gibi direk olmuyor. yaptığı araçlardan yararlanıyor. Yani bir sebeb oluyor.

hatta üstat ın 20 sözünde bazı şeylerden bahsediyor bu konuda. mesela hz musa nın asasını yere vurup şuyun fışkırması burada asıl bize anlatılmış bir şey var diyiyor ustat o peygamber asasını yere vurup su çıkardı ama gelecekte siz buna benzer bir şey yapabilirsiniz diyiyor. ve her zamankı gibi üstat doğru söylüyor. mesela şimdi sontaj vuruyorlar yerden su çıkarmak için.
belkisin tahtıda vardı. onu tam hatırlamıyom ama 1-2 sn ışınlanıyordu. yani gelecekte ışınlanma olabilir. yapılabilir bir şey.ama tabi kıyametin alametlerinden biride 1 haftalık yolun bir günde gidilmesidir.(sanki saptırdım konuyuJ)

Benimde demek istediğim Allah ın ol demesiyle olur ama Allah onu bir neden bağlar mesela bir ağacın kuruması Allah isterse onu hemen kurutur ama bir nedene bağlıyor. ya güneş görmediği için kurumuştur. ya sussuz kaldığı için kurumuştur yada başka bir şey yüzünden kurumuştur. durduk yere kurumamıştır yani.

Yani ayetlerde kıyameten bahsediliyor nasıl olacağından. ama meteorun çarpacağını biz bilemeyiz Kur an da da bahsedilmemiş.. meteor dışındada başka bir şey de olabilir. Bilimin bu konudaki görüşlerinin bırakın demem sınırlı. bu konu dediğimde bu meteor taşının çarpmasını kastetim. (birde bir kaç konu daha var) onu biz bilemeyiz. bilimde kesinlik veremez ama bilimin bu konularda doğru tespitlerde bulunduğu durumlarda var. yani burda bilimi tammamen kötümsemiyorum. sadece bir kaç konuda kötümsüyorum:)

Reaksiyon puanı
68
"Allah ın dmesiyle dünya anında ters döner" sözünü söylerden durduk yere ters döneri kastetmemiştim... yani her zamnki gibi bir sebebten dolayı ters döner...