Kitap Okuma Sınavı Yardım

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
1.Sergüzeşt (Samipaşazade Sezai)
2.Mai Ve Siyah (Halit Ziya Uşaklıgil)
3.Çalıkuşu (Reşat Nuri Güntekin)
4.Sinekli Bakkal (Halide Edip Adıvar)
5. Kiralık Konak (Yakup Kadri Karaosmanoğlu)
6.Fatih-Harbiye (Peyami Safa)
7.Sahnenin Dışındakiler (Ahmet Hamdi Tanpınar)
8.Onlar Da İnsandı (Cengiz Dağcı)

Arkadaşlar ilk kitap sınavımda öğretmen bunlardan sınav yapacak. Bana bu sınavda çıkabilecek tarzda, soru ve bilgiler lazım. Sizlerden yardım bekliyorum.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
acaba şey mi sorarlar ki işte ilk psikolojiik roman hangisi ilk bilmem ne kitap hangisi işte hangisi bilmem ne akımına bağlı gibi. hani içerikten çok böyle sorarlar gibi geldi bana

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bilmem şu şu karakteri hangi romanda yer almıştır veya şu olay hangi romanda gelişmiştir ya da sonuç ne olmuştur gibi sorular çıkar muhtemelen...

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1.Sergüzeşt (Samipaşazade Sezai)
2.Mai Ve Siyah (Halit Ziya Uşaklıgil)
3.Çalıkuşu (Reşat Nuri Güntekin)
4.Sinekli Bakkal (Halide Edip Adıvar)
5. Kiralık Konak (Yakup Kadri Karaosmanoğlu)
6.Fatih-Harbiye (Peyami Safa)
7.Sahnenin Dışındakiler (Ahmet Hamdi Tanpınar)
8.Onlar Da İnsandı (Cengiz Dağcı)

Arkadaşlar ilk kitap sınavımda öğretmen bunlardan sınav yapacak. Bana bu sınavda çıkabilecek tarzda, soru ve bilgiler lazım. Sizlerden yardım bekliyorum.
sorumluluk sınavları mı abartmıs bence :S :/

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Kitabın içinden mi soracak hocanız yoksa kitabın genel özelliklerini mi soracak?

graphicxer

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bu yıl da 2 kitaptan sınav yapmıştı. Kitaplar yılkı atı ve derviş ve ölümdü. Önümüzdeki yıl da 24 kitaptan 3 tane sınav yapacak. Bunlar ilk sınavda çıkacak kitaplar. Öğretmen yılkı atı kitabında aklımda kaldığı kadarıyla bazı olayları, bir olayı yazarın nasıl anlattığını, kitapta olmayan bir temayı, yazarını falan sordu. Derviş ve ölüm kitabında ise yine aklımda kaldığı kadarıyla karakterlerden, kitaptaki karakterin gerçek hayatta kim ve görevinin ne olduğunu, yazar hakkında bazı bilgileri, kitapta nerden alıntı olduğunu falan sordu. Derviş ve ölümü okumamıştım :D Tüm sorularını doğru yaptım :) Yılkı atını okudum, 2 yanlışım çıktı :D

---------- saat 00:55 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:52 eklenmişti ----------

sorumluluk sınavları mı abartmıs bence :S :/

Öğretmen, bu sınavlardan aldığımız notları sözlü ya da yazılı notu olarak karneye geçirecek.

Kitabın içinden mi soracak hocanız yoksa kitabın genel özelliklerini mi soracak?

Belli olmaz. Hepsinden sorabilir.

---------- saat 00:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:55 eklenmişti ----------

acaba şey mi sorarlar ki işte ilk psikolojiik roman hangisi ilk bilmem ne kitap hangisi işte hangisi bilmem ne akımına bağlı gibi. hani içerikten çok böyle sorarlar gibi geldi bana

2009-2010 öğretim yılında yaptığı sınavda kitapları ayırmıştı. Yani soruların hangi kitapla ilgili olduğu belliydi.

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
zaman problemin var mı bilmiyorum ama hemen hemen hepsi de çok akıcı ve güzel kitaplar eğlencesine okuman bile yeterli olabilir sınavın için