Kısa Süre Önce Gerçekleşen Muazzam Performans Düşüşü

Saginar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba sayın forumdaşlarım. Konuyu yazdığım bu tarihten yaklaşık 1 yıl 10 ay kadar önce Asus FX-553 ve dm406 kodlu bu bilgisayarı satın aldım. Bikaç ay öncesine kadar her anlamda bilgisayarımdan çok memnundum lakin son 5 6 aydır muazzam bir performans düşüşü söz konusu. Net bir örnek vermem gerekirse 6 ay öncesine kadar lol oynarken rahatlıkla min 180 max 230 fps arası değerler görüyordum ama şimdi 110 fps görürsem rabbime şükürler olsun. Geçen ay bilgisayarımı servise yolladım, fanları pislenmiş temizlediler, bakımını yaptılar ve windows bozuk imiş temiz windows kurdular. Herşeye rağmen bu performans problemi devam ediyor. Şimdiye kadar çevremden birsürü tavsiye aldım ama o kadar farklı ve fazlalarki ne yapacağımı bilemedim. Ekran kartı driverlarından bilinçli eskitmişler eski driverlara dön diyenden tutun fan temizliği tam yapılmamıştır diyene o kadar çok şey döndü ki ne yapacağımı bilemedim size sormak istedim. Uzun tuttuğum için özür diliyorum ama açık bir şekilde her şeyi sizlere sunmak istedim.

Bu arada harddisk yavaş diye yeni ssd satın aldım james donkeyin 512gb lik 3500-3300 okuma yazma değerlerine sahip modeli. Perşembe günü takacağım başka tavsiyeniz var mı?

Teknik özelliklerim;
-i5 7300hq
-4GB Gtx 1050ti
-8Gb 2400mhz Ram
-1Tb Hdd (kaç rpm bilmiyorum)

Saginar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rami yükseltmek performansı artırır elbet ama benim problemim bu performans düşüşünün sebebini öğrenmek, 8gb ram varken ziyadesiyle lol gibi sistem istemeyen oyunlarda güzel fpsler alabiliyordum.

Dasr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Güç yönetiminden işlemci kullanımını en az 100 en yüksek 100 yapın.Ekran kartınız gömülü ekran kartını kullanıyor olabilir.Hangi ekran kartı ise kontrol panelinden onu aktif edin.Bunlardan kaynaklıdır.En son olarak format atabilirsin.Windows ise oyun modunu açabilirsin.Xbox yakalama ayarlarını kapatabilirsin.Arkada çalışan gereksiz programlari görev yöneticisinden kapatabilirsin.İllaki biri düzeltir sonucta pc aynı performans düşükse bu ayarlardandir.

Saginar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler, biraz para biriktirip 8+8 e çıkaracağım ama şuan çok zor ram e para yetiştirmem :D
Güç yönetiminden işlemci kullanımını en az 100 en yüksek 100 yapın.Ekran kartınız gömülü ekran kartını kullanıyor olabilir.Hangi ekran kartı ise kontrol panelinden onu aktif edin.Bunlardan kaynaklıdır.En son olarak format atabilirsin.Windows ise oyun modunu açabilirsin.Xbox yakalama ayarlarını kapatabilirsin.Arkada çalışan gereksiz programlari görev yöneticisinden kapatabilirsin.İllaki biri düzeltir sonucta pc aynı performans düşükse bu ayarlardandir.
Çok teşekkürler hemen deniyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada kontrol panelinden ekran kartını aktive etmek derken neyi kastettiniz? Varsayılan olarak nvidia ekran kartım ayarlı halihazırda.

Son düzenleme: