Kısa Boy

ahmetkaya02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lise 2 ye gidiyorum boyum 160.Ergenliğe lise 1'in başlarında girdim.Babam 170 falan
ve ben okula göre çok kısayım normalde kafama takmazken artık okadar kişi üstüne bastıki kafama takmaya başladım sizce uzar mıyım? Veya doktora gitsem etkisi olur mu?

Fury43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Spor yap. İyi beslen. Doktora da git.
Benim lisedeki arkadaşımın biri, bir yazda hayvan gibi uzamıştı. Yanlış hatırlamıyorsam lise 2- 3 arasında attı arkadaş. (Bu yaz arasında) Bende liseye geçerken 160 tan 165 sonra da yavaş yavaş 172 de sabitlendi. Yani diyeceğim o ki bir evre var o evreyi iyi yakalaman gerekiyor.
Gerçekten bir spor branşıyla uğraş. Biraz pişmanım bu konuda.

Byilmaz91

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Ergenlik dönemi de dahil insan bedeni için her dönemde maksimum gelişim doğru beslenme ve spor yaparak elde edilir. Bu yaşlarda iken sporla ilgilenmemek ve doğru beslenmeye özen göstermemek, yağlı ve görüntüsü kötü olan en çokta sağlıksız olduğu için size zarar verecek olan bir vücuda sahip olmakla sonuçlanır. Hal böyle olunca da gençlik yıllarında özgüven sorunu baş verir. Spor yapmadan da belirli bir seviyeye kadar uzayabilirsiniz ancak vücudunuz hareketsiz kaldığı sürece duruş bozuklukları ve kamburluk gibi sıkıntılar yaşarsınız. O yüzden bu dönemde yapılması gereken en önemli şeyler spor yapmak, gün içerisinde çokça hareket etmek, düzenli bir beslenme rutini oluşturmak ve su içimine, uyku düzenine dikkat etmektir.