Kiralık araç tavsiyesi yardım lütfen

Terapist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba

3 öğrenci arkadaş il dışına gideceğiz yaklaşık 1400 km yol yapacağız.

Kiralayacak araç konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bütçemize uygun olarak Clio, İ20, Corsa araçları var.

Sizce hangisini almalıyız ? ( Yakıt tüketiminin az olması önceliğimiz.)

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Kıliyo daha az yakar..

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
Clio tavsiye ederim. Ayrıca uzun yol yapacaksınız bence sağlam bir firmadan kiralayın yolda ne olur ne olmaz her türlü ihtimali düşünmekte fayda var.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bütçeyi bi tık artırıp Linea/focus/megane tarzı bi araç kiralamanız cidden konforlu bi yolculuk sunar size. Geçenlerde arkadaşın Jazz ıyla bahsettiğin gibi bi yolculuk yaptık ama eve girdiğimde cidden yorulduğumu hissetmiştim. Normalde bizde Focus var, o kadar yormuyo.

Terapist

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Clio tavsiye ederim. Ayrıca uzun yol yapacaksınız bence sağlam bir firmadan kiralayın yolda ne olur ne olmaz her türlü ihtimali düşünmekte fayda var.
hocam sağlam firmalar 250 km üzerine her km başına ücret yazıyor. Sağlam firma bana 450 lira ücret çıkardı polo için

echonia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
enterprise'dan kiralayın. öyle mahalle arasında ofis açmış adamlara bulaşmayın aman diyeyim. 1400 km az değil başınıza bi iş gelir sonra sürünürsünüz, araba kiraladığınız adamla kanlı bıçaklı olursunuz.

enterprise'dan araç kiraladım Nissan Qashqai ve ufak bir dikkatsizlik sonucu sol ayna tamamen paramparça oldu ve cebimden 1 kuruş para çıkmadı sağolsunlar hasar sigortası ile halledildi. kaza üstelik tek taraflıydı yani suçlu bendim ama profesyonel, kurumsal firma olmanın artısı budur.

mahalle arasındaki o adamlar 70-80 liradan aşağı araba vermez size, aynı paraya enterprise'da araba var. bence hiç tereddüt etmeyin.

küçük araçlarda günlük 500 km. sınır var ancak yetecektir size

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Avis ti galiba, Türk Telekom Selfy müşterilerine 25% indirim yapıyodu, benzer şeyler değerlendirilebilir :)

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

@echonia adlı üye arkadaşımıza tamamen katılıyorum. Bence de mahalle aralarından uzak durun bu konuda. Şahsen tecrübe ettim çünkü. Kiralık araçla kendi hatam yüzünden kaza yaptım. Adamlar hiçbir şekilde evrak yardımı (Kasko, Sigorta) bile yapmadılar. Ayrıca her geçen günün cebimden çıkacağını tehdit ederek söylediler. Bu tür insanlara pabuç bırakmayan büyüklerimiz sayesinde 4 günde işimi bitirdim. Tabii o zaman gençtim.

Avis, Decar, Sixt dışında bildiğim yok. Bu gibi işni ciddi yapan firmalarda da kiralarken mutlaka sigorta, kaza ve kasko ile ilgili soru işaretlerinizi sorun.

Saygılarımla

alpacino_34

Profesör
Reaksiyon puanı
497
Clio az yakar ama Allah korusun kaza konusunda pek güvenli değildir corsa alın bence

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
hocam sağlam firmalar 250 km üzerine her km başına ücret yazıyor. Sağlam firma bana 450 lira ücret çıkardı polo için
Mutlaka bütçe önemli tabi ama biz araç kiraladık kaza yaptılar araçla hiçbir masraf yapmadan sadece kiralama bedelini ödedik çıktık bu açıdan iyi firmalardan kiralamayı hep tavsiye ederim