Kingston 8 GB

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ANNE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Vatan Computer' da günün fırsatı flash bellekte :)

16 gb sandisk backup u3 cruzer 59 tl ( world'e 6 taksit)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Eχe.CuƬioη;1161524 dedi ki:
BAK İLERDE LAZIM OLUR SÖYLEMEDİ DEME !!!
flashbelleko.jpg

Bu ne ya flash kapağı ayrımı satılıyor...

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75
Vay be, konu nerden nereye geldi. Güzelde oldu. Faydalandık.

Herkese teşekkürler.

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Toshiba'yı almayı düşünüyordum Ancak birçok kişinin yorumuna baktım Memnun değillermiş. Özellikle hız konusunda. Ayrıca; NTFS olarak biçimlendirmeye izin vermiyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum. Siz daha iyi bilirsiniz.

Ayrıca;

Neden 8 GB ürünleri tavsiye etmiyorsun? Bunlar daha kullanışlı değil mi? Birkaç sene sonra 2 GB'tın yerine geçecekler.

O iyidir bu kötüdür demek istemiyorum fakat aldığım flash diskten hiçte memnun değilim Toshiba dayananıklılık ve uzun ömür konusunda en iyisidir o yüzden Toshiba aldım..
Fakat ortada şöyle bir aldatmaca var (Her marka için geçerli) 1 gb lik sandisk cruser flash diskim vardı ikisi arasında yazma süresi çok uzun 700 mb lik bir veriyi cruser 9 ortalama 1.5 dakikada yazarken toshiba ortama 3 dakikada yazıyor tamam kapasite büyük ama yazma hızları felaket elinizde 1 gb ve birde 8 gb olanlar varsa denesin arada gerçekten büyük bir uçurum var yazarken çok bekletme sorunları var kapasite önemli ama kullanılabilirliği de önemli diye düşünüyorum ama hem okuma hızı hemde yazma hızı iyi olsun diyorsan Sandisk Cruzer Titanium U3 8GB USB 2.0 USB Memory al derim

bd61209.jpg

Saniyede 13 MB yazma ve 15 MB okuma hızına (100x CD hızı) sahiptir. Hemen hemen bütün kayıt medyalarından daha hızlıdır.

Toshiba_8_GB_USB.jpg

• 3,9 Mb/sn maksimum yazma hızı
  • 21 Mb/sn maksimum okuma hızı

Karar sizin Kingston belleklerin koymadım geçenlerde 2 gblik Kingston belleğim yandı :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
keyloger hocam;
gönder bana linki :D

---------- saat 21:30 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:28 eklenmişti ----------

Vatan Computer' da günün fırsatı flash bellekte :)

16 gb sandisk backup u3 cruzer 59 tl ( world'e 6 taksit)
Link verir misin ?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Allah Allah
Ben gündüz baktım,78 tl yazıyordu :D hatta link verdim 2. sayfaya
ne ara indirime girdi anlamadım :)
Neyse Cumartesi günü alırım bundan.Beğendim
hoş duruyor.

Peter bak benim dediğim üründen al sahibinden.com da 90 liraya var biraz bakarsan görürsün. Kaçırma derim. :wink: Pişman olmazsın...

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ne kadara bulmayı planlıyorsun acaba?

ANNE

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
75

Temiz kullanılmış Kingston 8 GB sürgülü flash buldum. Onu alacağım. Fiyatıda uygun.

Ben kararımı verdim. Bakalım Peter'in kararı ne olacak. :D

nohardfeelings

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben yıl 2005te webtasarımından kazandığım ilk parayla o günün parasıyla 50liraya 256 mb Kingston bellek almıştım. Bir arkadaşım bir yılbaşı gecesinin sabahında uyku sersemi basarak kırmıştı. :D Elinde temiz kullanılmış olan varsa pm atsın, hiç kaçırmam alırım. :D

10372843.jpg

Ondan sonra flash belleklere küstüm 2-3 yıl boyunca flashım olmadı. Sonra 8gb'lık bellekler 40dan aşağı bulunmazken, bir kampanyada hemde sandisk'i 30a bulunca aldım. Arkadaşlar, ben flash bellek aldım diye parti düzenledi. :D
Eee bilgisayar mühendisliği okuyup belleksiz dolaşınca olay oluyor. :D Şimdi bunu kalkıp sana verirsem beni öldürürler. :D

Bunu okuyunca kendimi buldum :). Aynı bellekten bende almıştım 2005 yılında.O zamanlar bunların 2. elleri de satılıyordu kadıköyde,512 mb lar 80-90 arası idi 1 gb her yerde bulunamıyordu zaten.uzun pazarlık sonucu 46 liraya almıştım 256 mb ikinci el.Sonra birgün kasada takılı iken birisi çarptı ve uc kısmı hafif oynamaya başladı ve dış kasa dağıldı.Çok üzülmüştüm,dış kasasını çıkarınca ufacık bi kısım kaldı ,yaklaşık 6-7 ayda öyle kullandım.Tabii takarken ucunu sabitleyip takmaya çalışıyordum.Sonra bi arkadaşa bilimsel inceleme yapması için verdim.Bi nevi organ bağışı gibi düşünmüştüm :)
2 sene kadar flash bellek kullanmadım ,4 ay önce 8gb lık kingston ı 30 liraya aldım. Her ne kadar kapasitesi fazla fiyatı da daha ucuz olsa da diğerinin yerini doldurmuyor :)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Bunu okuyunca kendimi buldum :). Aynı bellekten bende almıştım 2005 yılında.O zamanlar bunların 2. elleri de satılıyordu kadıköyde,512 mb lar 80-90 arası idi 1 gb her yerde bulunamıyordu zaten.uzun pazarlık sonucu 46 liraya almıştım 256 mb ikinci el.Sonra birgün kasada takılı iken birisi çarptı ve uc kısmı hafif oynamaya başladı ve dış kasa dağıldı.Çok üzülmüştüm,dış kasasını çıkarınca ufacık bi kısım kaldı ,yaklaşık 6-7 ayda öyle kullandım.Tabii takarken ucunu sabitleyip takmaya çalışıyordum.Sonra bi arkadaşa bilimsel inceleme yapması için verdim.Bi nevi organ bağışı gibi düşünmüştüm :)
2 sene kadar flash bellek kullanmadım ,4 ay önce 8gb lık kingston ı 30 liraya aldım. Her ne kadar kapasitesi fazla fiyatı da daha ucuz olsa da diğerinin yerini doldurmuyor :)

Hemen hemen aynı hikayeyi yaşamışız. :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Pardon ben kendim almaya direk alıştığım için hiç aklıma gelmedi. :)

Ama alttan gir üstten çık ikna et derim. :wink:
Hocam valla çok uğraştım ama şimdilik 16 gb'likten alıcam.
Yarın vatan bilgisayarı bi ziyaret edicez artık :D
320 gb WD düşünüyorum ama yazın alırım onu :rolleyes: Nakitim yok :D :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Hocam valla çok uğraştım ama şimdilik 16 gb'likten alıcam.
Yarın vatan bilgisayarı bi ziyaret edicez artık :D
320 gb WD düşünüyorum ama yazın alırım onu :rolleyes: Nakitim yok :D :D

O konuda da 500gb lık Seagate öneririm 2.5". Bende var sorunsuz ve ekonomik. :)