Kimyadan hiçbir şey anlamıyorum

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Merhaba,9.sınıfım ve sayısal derslerim gayet iyi fakat kimya dışında ne kadar çalışırsam çalışayım hiçbir şey anlamıyorum 1.dönem ilk sınavdan 41 2.sınavdan 20 aldım ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sağolsun sözlü notları ile 50.25 ile geçirmiş

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
Öncelikle bence anlamıyorum diye bir durum yok kardeşim. Anlamak için ne kadar çalıştığını, ne kadar emek verdiğini bir düşünmeni tavsiye ediyorum sana. Daha sonrasında ise kendini yarın bir gün iyi noktalarda görmeyi hedefliyorsan eğer geleceğine yatırım yap! Bu sebeple boşa para harcamak yerine git ve özel ders al. Beyin işlevselliği olan ve kendini geliştirebilen bir organ olduğunu unutma. Emeklerinin karşılığını alacağına eminim. Yalnız bir süre daha emek vermelisin kardeşim. Heyecan yapma anlamıyorsun diye sakın telaşa kapılma. Elbet iyi olacaksın diğerlerinde olduğu gibi bu konuda da!

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Öncelikle bence anlamıyorum diye bir durum yok kardeşim. Anlamak için ne kadar çalıştığını, ne kadar emek verdiğini bir düşünmeni tavsiye ediyorum sana. Daha sonrasında ise kendini yarın bir gün iyi noktalarda görmeyi hedefliyorsan eğer geleceğine yatırım yap! Bu sebeple boşa para harcamak yerine git ve özel ders al. Beyin işlevselliği olan ve kendini geliştirebilen bir organ olduğunu unutma. Emeklerinin karşılığını alacağına eminim. Yalnız bir süre daha emek vermelisin kardeşim. Heyecan yapma anlamıyorsun diye sakın telaşa kapılma. Elbet iyi olacaksın diğerlerinde olduğu gibi bu konuda da!
apolar dipol falan derken hepsi birbirine karışıyor önceki hocamızdan birşeyler anlıyordum da yeni gelenden de hiçbir şey anlamıyorum bu sefer de kimyaya çok ağırlık verirsem diğerleri de düşer

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
apolar dipol falan derken hepsi birbirine karışıyor önceki hocamızdan birşeyler anlıyordum da yeni gelenden de hiçbir şey anlamıyorum bu sefer de kimyaya çok ağırlık verirsem diğerleri de düşer

Diğerlerine 1 saat ise buna 1.5 saat verirseniz çokta sizi etkileyeceğini sanmıyorum. Başaracağına eminim! Sadece sakin ol kardeşim

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Diğerlerine 1 saat ise buna 1.5 saat verirseniz çokta sizi etkileyeceğini sanmıyorum. Başaracağına eminim! Sadece sakin ol kardeşim
çok teşekkkür ederim babamla özel hoca için konuştum o da istiyormuş çok sağolun

• Beğen
Reactions: BHA

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Bağ çeşitlerini anlamıyorsan örneklerine bakabilirsin fark ettiysen birbirleriyle benzerlikleri var zaten bunu çözersen anlarsın %90.

Yasuobilal2007

Profesör
Reaksiyon puanı
952
Bağ çeşitlerini anlamıyorsan örneklerine bakabilirsin fark ettiysen birbirleriyle benzerlikleri var zaten bunu çözersen anlarsın %90.
şeyinde etkisi var okuldan robotik kodlama eğitimi kazandım kimyadan 1 ders gidiyor ondan da olabilir

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kimya her yerde karşımıza çıkar. Gerçek hayatındaki kimyasalları araştırarak başlayabilirsin. Mesela temizlik maddeleri ve içeriklerini ve etkilerini kendi çabalarınla araştırabilirsin. Boya türleri ve içeriklerini arştırabilirsin. Bir yerde başlayan ilgi, başka alanlarda da başarılı olmanı sağlar.