Kimsenin içinden çıkamayacağı bilgisayar sorunu

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar 2 ay önce bilgisayarımı yenilemiştim anakart ram harddisk ekrankartı herşey yepyeni sadece 2 aylıkKaynak: Wardom Kimsenin içinden çıkamayacağı bilgisayar sorunuve gigabyte g41m-combo anakartım var geçende mavi ekran hataları vermeye başladı ardından bilgisayar çok zor açılmaya başladı parentez içinde şunu açıklamam gerekir ki; onboard ekran kartı kullanıyorum herhalde onboard ekran kartı ısınıyordur diyerek eski ekran kartını taktım ondan sonra bilgisayar bios ekranı bile açılmadı ekran kartını söktükten sonrada bu durum devam etti ancak birkaç kere bios ekranı açıldı bilgisayar windows açılış ekranında donmaya başladı ancak sonradan bios ekranı yine açılmamaya başladı combo anakart kullandığımı söylemiştim ve bilgisayara takılı olan ddr3 rami söktüm eski sorunlu dd2 rami taktım ve bilgisayar anında açıldı saat gibi çalışmaya başladı ondan sonra anladım ki sorun ramde consairin teknik servisine gittim ramin yenisini verdiler eve büyük bir hevesle gittim yeni rami taktım bir baktım yine aynı sorun bilgisayar bios ekranı bile açılmıyor dd2 ram takıyorum çalışıyor ddr3 takıyorum bios ekranı bile açılmıyor bugün yine consair servisine gittim; değiştirdiğiniz bu ramde çalışmıyor dedim kontrol ettiler ram çalışıyor bunun sütüne ben bende çalışmadığını söyledim sağ olsunlar yine yeni ram verdiler eve geldim yeni rami taktım yine aynı bios ekranı bile açılmıyor sadece ekran kartı taktım başka hiçbirşey yapmadım ve bildiğim kadarı bir ekran kartı takıldı diye anakartın ddr3 ram slotu bozulmaz

lütfen yardım edin acaba bu sorunun sebebi nedir?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Hocam kusura bakma ama, böyle noktasiz virgülsüz yazdi mi okuma istahim kaciyor.

Ram'i hangi slot'a takiyorsun? Bildigim kadari ile beyaz giris DDR2 icin, mavi giris ise DDR3 ram icin.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
anakrtınız ın markasını yazarsanız kullandığınız ddr3 ram lerin mhz si yüksekse ondanda olabilir gerçi bios otomatik düşürmesi lazım

ddr3 slotlarınızda bi sorun yoksa dediğim ihtimal ağır basıyor öyle düşünüyorum...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Tahmin ettigime göre ram'i dogru slot'a takmiyor. Iki giris ( beyaz ) DDR2 icin, diger iki giris ( mavi ) ise DDR3 ram icin. Yanlis takiyorsa bu sebepten dolayi sorun yasiyor olabilir.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
@neskallii

Hocam konu @intel1111 e ait, ben sadece yardimci olmaya calisiyorum. Tahmin ettigime göre ram'i dogru slot'a takmiyor. Iki giris ( beyaz ) DDR2 icin, diger iki giris ( mavi ) ise DDR3 ram icin. Yanlis takiyorsa bu sebepten dolayi sorun yasiyor olabilir.

kusura bakmayın hocam uykuluyum alıntı yaptım sende cevap verince senin sandım :D problemi olan arkadaş faydalanır okuduğu zaman :) ddr 3 slotuna ya ni maviye takmıyosa dediğiniz gibi ondanda olur fakat o zaman anakartın ram slotunu yakma ihtimali yüksek ddr a ddr2 takmıştım fantazi olsu diye direk ötmeye başladı kokular geldi slot gitti :D

zertuna

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anakarta bakılırsa işlemcin intel fakat tam olarak modelini yazarmsın ???

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hocam bunlarin girisleri zaten farkli, sen DDR'e nasil DDR2 ram taktin? :D

azmin zaferi :D keşke dursalardıda resim atsaydım :D zorlarsan oluyo :D biraz kaydırınca :D

DIMMmodulekey.jpg

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Gece gece güldürdün :D

Eski oldugundan dolayi mi böyle bir sey yaptin? Bende eski bilgisayarlar üzerinde cok deney yapmistim o yüzden soruyorum :D

çok kasıyodu eski anakarttı beko pc üzerinde gelmişti nasreddin hoca hesabı ya tutarsa diye :D neyse fazla konuyu uzatmıyalım banlanırız :D hayırlı geceler...