Kimsenin Çözemediği BIOS klavye sorunu

mtriddick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Selamlar arkadaşlar bu problemi nasıl çözeceğim? Siz sormadan ben yaptıklarımı söyleyeyim çözüm odaklı gidelim. Sorunum BIOS ekraninda klavye ile herhangi bir işlem yapamıyorum.

Anakartim ASUS P5B anakart.

1)RAM'leri çıkarttım, yerlerini degistirdim teker teker denedim bilgisayarda herhangi bir problem göremedim.
2)BIOS pili ile BIOS'u 2 kez sıfırladım.
3)2 klavye ile (bir USB girişli bir de eski ps girişli) denedim çalışmadı.

BIOS'a girmek için delete tuşuna basınca algılıyor ancak BIOS içinde herhangi bir şey yapamıyorum (sağ sol yukarı aşağı F10 gibi tuşlar algılanmıyor)
Bilgisayarı başlattığımda normal bir şekilde açılıyor ve klavyeyi kullanabiliyorum.
Sorun hiçbir şekilde çözülmüyor. Farklı bios pilleri denedim. 2 farkli hdd ile windowsta denedim. Bunu çözene helal olsun cidden.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Selamlar arkadaşlar bu problemi nasıl çözeceğim? Siz sormadan ben yaptıklarımı söyleyeyim çözüm odaklı gidelim. Sorunum BIOS ekraninda klavye ile herhangi bir işlem yapamıyorum.

Anakartim ASUS P5B anakart.

1)RAM'leri çıkarttım, yerlerini degistirdim teker teker denedim bilgisayarda herhangi bir problem göremedim.
2)BIOS pili ile BIOS'u 2 kez sıfırladım.
3)2 klavye ile (bir USB girişli bir de eski ps girişli) denedim çalışmadı.

BIOS'a girmek için delete tuşuna basınca algılıyor ancak BIOS içinde herhangi bir şey yapamıyorum (sağ sol yukarı aşağı F10 gibi tuşlar algılanmıyor)
Bilgisayarı başlattığımda normal bir şekilde açılıyor ve klavyeyi kullanabiliyorum.
Sorun hiçbir şekilde çözülmüyor. Farklı bios pilleri denedim. 2 farkli hdd ile windowsta denedim. Bunu çözene helal olsun cidden.
BIOS güncellemesi var ise kurun güncel ise üstüne kurmayı deneyin. Tabii ki Windows üzerinden güncelleyin.

mtriddick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
BIOS güncellemesi var ise kurun güncel ise üstüne kurmayı deneyin. Tabii ki Windows üzerinden güncelleyin.
Windows üzerinden guncellestirmeyi arastirdim ancak bulamadım pek bir şey. Bir de bios son surum gözüküyor gibi ama yapabilirsem guncellemeyi deneyeceğim tekrar. Yardımci olur musunuz asus update utility vs var ama program notebook için

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Windows üzerinden guncellestirmeyi arastirdim ancak bulamadım pek bir şey. Bir de bios son surum gözüküyor gibi ama yapabilirsem guncellemeyi deneyeceğim tekrar. Yardımci olur musunuz asus update utility vs var ama program notebook için
Birde Legacy USB Support ayarına bakın diyecektim ama tek USB bellek çalışmıyor devre dışı iken bu ayar.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Anakartının modeli nedir ? ona göre link verelim yardımcı olmaya çalışalım . ama sorunun epey garip gerçekten PS2 klavye ile sorunun çözülmesi gerekiyordu :D

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255

Buradaki gibi jumper yerini değiştirerek cmos sıfırlaması yaparak deneyin. Jumper değiştirmeden önde bios pilini sökün yerini değiştirin ve tekrar pili takın. Öyle deneyin.