Yardım Gaming.gen.tr'den alınan hazır sistem hiçbir şekilde açılmıyor

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Selam herkese,

Geçen pazar günü MERT KUSKAPAN-MK1 / INTEL i5-11400 / ASUS GeForce RTX 3060 Ti DUAL V2 OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu hazır sistemi aldık.

Sitelerinde kabak gibi "hazır sistemlerde aynı gün kargo" ibaresi olmasına rağmen tam 6 gün sonra bugün sistem teslim edildi. Hafta içinde aradığımızda RAM'de sıkıntı çıktığını ve değiştirileceği belirtilmişti.

Neyse kargo düzgün geldi çok şükür. Ekran kartını kasada sallanmasın diye kutuda göndermişler. Anakart, işlemci, soğutucu, RAM, PSU vs hepsi takılı geldi. Ekran kartını taktım ve güç verdim ancak görüntü gelmedi. Belki karttan dolayıdır diyerek anakartın HDMI'ına taktım ondan da gelmedi.

Bunun üzerine,

- RAM'leri çıkarıp tek tek denedim, iki bellek slotunu da tek tek denedim
- Ekran kartını çıkarıp sistemi sadece iGPU ile açtım yine gelmedi
- RAM'leri çıkarıp sistemi o şekilde açtım hataya düşsün diye o da gelmedi
- BIOS pilini söktüm 1 dk sonra yeniden denedim olmadı
- Eski PC'deki RAM'leri (DDR4-2133 Mhz) yeni kasaya taktım çalışmadı
- Yeni sistem ile gelen RAM'leri (DDR4-3200 MHz) eski kasaya taktım onda da çalışmadı (eski kasadaki anakart Asus B360)
- Ekran kartındaki tüm portları denedim yine hiçbir şekilde görüntü gelmedi
- PSU'da bir sorun yok anakart ve ekran kartı güç alıyor

Görüntü gelmedi derken anakartın boot logosu bile gelmiyor arkadaşlar. BIOS'a vs girebileceğim bir ortam yok. Ayrıca eski kasada çalışan USB klavye ve mouse taktım onlara da güç gelmiyor.

Bu sistemler test edilerek gönderiliyor, kargoda da bir sıkıntı yok. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Önerisi olanları beklerim. Yoksa Pazartesi günü gaming.gen.tr de şenlik var.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Anakartın üzerinde DEBUG ledleri vardır Altında DRAM, CPU gibi minik yazılar yazar. Onlardan herhangi birisi yanıyor mu?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Yeni ramler, eski makinaya takılınca ,yine mi görüntü gelmedi.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Yeni ramler, eski makinaya takılınca ,yine mi görüntü gelmedi.
Evet abi yeni RAM'ler eski makinede de görüntü vermedi, ama eski RAM'ler de yeni makinede görüntü vermedi.

Şu an eski RAM'ler eski anakartta ve o sistem çalışıyor.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
E, o zaman ramlerden.Çünkü her ki makinan da görüntü alamamışsın. Ancak her iki raminde bozuk olması ,çok ilginç .

2 rami de ,tek tek olarak eski makinada son bi kez daha denermisin.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Evet abi yeni RAM'ler eski makinede de görüntü vermedi, ama eski RAM'ler de yeni makinede görüntü vermedi.

Şu an eski RAM'ler eski anakartta ve o sistem çalışıyor.
Hocam benzer bir sorunu ben de evdeki ikinci bilgisayarda yaşamıştım. Açık konuşayım denemediğim yol kalmamıştı. BIOS pilini çıkartıp RAM'leri birkaç kere farklı slotlara takıp denedim olmamıştı en son A1 B1 şeklinde takıp tekrar pili çıkarttığımda gelmişti. Bir ihtimal sizde de çalışır. Farklı slotlarda denedikten sonra anakart modeline göre A1 B1 ya da A2 B2 şeklinde takın. Benim Asus anakartım A1 B1 tak derken MSI A2 B2 ilk olarak tak diyor. Sanırım 5. denemede görüntü gelmişti.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Hocam benzer bir sorunu ben de evdeki ikinci bilgisayarda yaşamıştım. Açık konuşayım denemediğim yol kalmamıştı. BIOS pilini çıkartıp RAM'leri birkaç kere farklı slotlara takıp denedim olmamıştı en son A1 B1 şeklinde takıp tekrar pili çıkarttığımda gelmişti. Bir ihtimal sizde de çalışır. Farklı slotlarda denedikten sonra anakart modeline göre A1 B1 ya da A2 B2 şeklinde takın. Benim Asus anakartım A1 B1 tak derken MSI A2 B2 ilk olarak tak diyor. Sanırım 5. denemede görüntü gelmişti.
Hocam bu anakartta 2 ram slotu var

E, o zaman ramlerden.Çünkü her ki makinan da görüntü alamamışsın. Ancak her iki raminde bozuk olması ,çok ilginç .

2 rami de ,tek tek olarak eski makinada son bi kez daha denermisin.

Denedim görüntü yok yine. İşin garibi RAM ve ekran kartı olmadan açıyorum sistemi ekrana hata falan da gelmiyor

Emnn

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,939
Sıra sıra parçaları eski sisteme takarak deneyebilir misiniz ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Ram olmadan sistem açılır gibi yapar ama sürekli resetler ,görüntü zaten olmaz.

Ramlerin sarı slotları oksitlenmiş falan olmasın,lastik bi silgi ile bastırarak iyice bi sil. Sıfır ram nasıl bozulur ki, her ikisi birden.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Ram olmadan sistem açılır gibi yapar ama sürekli resetler ,görüntü zaten olmaz.

Ramlerin sarı slotları oksitlenmiş falan olmasın,lastik bi silgi ile bastırarak iyice bi sil. Sıfır ram nasıl bozulur ki, her ikisi birden.
Benim aklıma sadece sistem toplama evresindeyken arıza çıkaran ramlerin bana gönderildiği geliyor.

Sıra sıra parçaları eski sisteme takarak deneyebilir misiniz ?
Eski sisteme takmanın bir yararı olmaz hocam transfer sırasında bir şey olma riskini alamam. Pazartesi günü götüreceğiz mecbur kasayı.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Benim aklıma sadece sistem toplama evresindeyken arıza çıkaran ramlerin bana gönderildiği geliyor.

Eski sisteme takmanın bir yararı olmaz hocam transfer sırasında bir şey olma riskini alamam. Pazartesi günü götüreceğiz mecbur kasayı.

İyi fikir.Belki bozuk diye ayırdıkları ramleri ,yanlışlıkla sizin pc ye taktılar.Ama, yüzde 99 ramlerden sorun.Çünkü 2 makinada da, görüntüyü kesiyor.

Yalnız bi şey daha dikkatimi çekti . Yenipc deki Asus anakrtın 2133 ram desteği de var. Yani eski pc deki 2133 ramler ile yeni makinanın görüntüyü vermesi gerekirdi. Onda niye sorun oldu ki.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
İyi fikir.Belki bozuk diye ayırdıkları ramleri ,yanlışlıkla sizin pc ye taktılar.Ama, yüzde 99 ramlerden sorun.Çünkü 2 makinada da, görüntüyü kesiyor.

Yalnız bi şey daha dikkatimi çekti . Yenipc deki Asus anakrtın 2133 ram desteği de var. Yani eski pc deki 2133 ramler ile yeni makinanın görüntüyü vermesi gerekirdi. Onda niye sorun oldu ki.
Evet ben de buraya takıldım. Benim başıma gelen olaya benziyor gibi geldi bana. O yüzden bu öneriyi yaptım @Jarvisit

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Güncelleme: PC toplanırken anakarttaki işlemci soketini yamultmuşlar. Ben sadece işlemciyi açmamıştım allahtan. Bu nasıl test edilerek gönderilen sistem ilginç. Yeni anakart temin edilecek bakalım gün içerisinde alacağız.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Güncelleme: PC toplanırken anakarttaki işlemci soketini yamultmuşlar. Ben sadece işlemciyi açmamıştım allahtan. Bu nasıl test edilerek gönderilen sistem ilginç. Yeni anakart temin edilecek bakalım gün içerisinde alacağız.
Geçmiş olsun öncelikle benim anlamadığım işlemciyi takmamışsınız bu şekilde görüntü almayı nasıl bekliyorsunuz işlemci olmadan ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Hayret.İşlemciyi takarken acele edilmez ki. En hassas noktalardan birisi.

Makina gelince ,biosdan power limitlerini bi kontrol et. Asus anakrtlarda açık geliyor ama her ihtimale karşı bakmakta yarar var. Yoksa ,işlemcinin performansı budanır.

Tabi stok soğutucu ile de kullanma, neye götürecek o da cinebenchte falan belli olur zaten.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Geçmiş olsun öncelikle benim anlamadığım işlemciyi takmamışsınız bu şekilde görüntü almayı nasıl bekliyorsunuz işlemci olmadan ?
İşlemciyi ben niye takayım hazır sistem bu takılı geldi. İşlemciyi takarken soketi yamultmuşlar o yüzden hiçbir şekilde görüntü gelmiyormuş.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Makina gelince ,biosdan power limitlerini bi kontrol et. Asus anakrtlarda açık geliyor ama her ihtimale karşı bakmakta yarar var. Yoksa ,işlemcinin performansı budanır.
Direkt gaming gen tr nin teknik servisinde test edip teslim alıcam inşallah artık bir sorun çıkmaz. PSU'da da şalter kapatılmasına rağmen elektriğin kesilmeme durumu oldu. İşlemci soketindeki yamukluktan dolayı olabilir dediler.

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Direkt gaming gen tr nin teknik servisinde test edip teslim alıcam inşallah artık bir sorun çıkmaz. PSU'da da şalter kapatılmasına rağmen elektriğin kesilmeme durumu oldu. İşlemci soketindeki yamukluktan dolayı olabilir dediler.
Bu benim başıma geldi ama yazarken aklıma gelmedi. İyi ki söylememişim de işlemci kısmını açmamışsınız. I5 işlemcimi çıkartırken 2 tane pini istemeyerek yamutlmuştum PCI-X16 dan görüntü gelmiyordu altındaki X8 e takınca görüntü geliyordu. Allahtan kabul etmişler. Geçmiş olsun.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
İşlemciyi ben niye takayım hazır sistem bu takılı geldi. İşlemciyi takarken soketi yamultmuşlar o yüzden hiçbir şekilde görüntü gelmiyormuş.
Pardon son mesajınız da işlemciyi açmamıştım yazmıştınız ben de işlemciyi takmadınız sandım karıştı orası :)

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Alakası yok. Güç kaynağı şalteri güç kablosu üzerinden devreye elektrik girdikten sonra ilk uğradığı yer. Şalter 1 konumundaysa devreye elektrik gider 0 ise fiziksel olarak hiçbir bağlantısı kalmadığı için güç gitme durumu imkansız. Yani Fizik havadan elektrik iletilmediğini söylüyor. Bence güç kaynağını da değişim isteyin.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
Alakası yok. Güç kaynağı şalteri güç kablosu üzerinden devreye elektrik girdikten sonra ilk uğradığı yer. Şalter 1 konumundaysa devreye elektrik gider 0 ise fiziksel olarak hiçbir bağlantısı kalmadığı için güç gitme durumu imkansız. Yani Fizik havadan elektrik iletilmediğini söylüyor. Bence güç kaynağını da değişim isteyin.
O da değiştirildi, tuşta bozukluk olduğu için. Çok şükür bir sorun yok şuanlık. :)