Kilo alma problemim.

buraksen01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba hepinize kolay gelsin.

Benim sorunum kilo alamıyorum günde 2 2.5 ekmek yiyorum ara öğünlerle 3 ü buluyor.Bazlama,sıkma felan da yiyorum.Yağlı yicekler vs. fakat çok çabuk wc ye gidiyorum.Vede hiç yararı olmuyor maç yapıyorum biraz fazla koşuyorum ama çok feci şekilde terliyorum.Kilo alamıyorum bir türlü.

Arkadaşım bana kilo aldıran protein tozu al günlük kullan ve makarna , yumurta , ekmek , peynir , zeytin , mercimek çorbası , prinç pilavı gibi yiceklerle beslen dedi.Benim şuan kilom 50 55 arası bişe.

Boyumda 1.81 yaşım 16 tüm ailede hatta sülalede en uzun kişiyim.Yani boya veriyorum.

Benim 3 aya kadar uygun kilolara gelip vucut yapmam gerekiyor napmalıyım sizce ? Protein tozlarından kullanıyım mi ?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
balık yağı ye gece yatmadan önce yağlı ekmekle makarna ye ve her öğün karnını tam doyur

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
balık yağıyla ilgili bilgim yok ancak bi arkadaşımda aynı problemden dolayı balık yağı kullanıyorum işime yarıyor demişti arkadaşı görünce sorarım nası bişi diye

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Çok çok pizza ye pc başından kalkma üç beyaz ile çok yakın ol

Theurer

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bende 55 kiloydum bir zamanlar. kilo alamıyodum. bi ara düzenli kan verdim işim gereği ağır ıvır zıvırla çok uğraşıyorum birazda. şu an 83 kiloyum:) hayat güzel

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Millet zayıf olmak için gece gündüz diyet spor yapıyor siz kilo alayım diye uğraşıyorsunuz

AsK_GRiBi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim gece yatmadan once yemek ye gündüz sadece öglen ye ayrıca evli degilsen evlen:) evlendimi kilo alıyorsun:)

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
protein tozlarını bırak onlar metobolizmayı hızlandırır o yüzden kilo alamazsın. vucut yapmak içinde acele etme yirmili yaşları bekle derim.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Senin metobolizman hızlı çalışıyor. Vücut yapmam gerekir derken sen body yapmak hemde kilo almak istiyorsun. O zaman iyi bir spor salonuna yazıl. Kardonhidrat tozu ve protein kullan. Hem kilo alır hemde vücut yaparsın. Boyun 20 yaşına kadar uzaman gösterir. Büyük ihtimal protein tozu ile kemik yapın kuvvetlenecek. Kas liflerin daha sağlamlaşacak. Dediğim gibi spor salonuna gitmeden ben bunları alayım yiyip içip yatayım der isen sana yol su elektrik olarak dönecek. Eski zayıf halini arayacaksın. Senin sağlıklı kilo alamn için salon şart.

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kesinlikle burası cevap bulabileceğin bir yer değil.Çok sık lavaboya gidiyorum demişsin.bir doktora git danış.tetkik isterse yaptır.Birşey çıkmazsa ne ala.Çıkarsa erkenden halledilir.sağlık ihmale gelmez.

16 yaşındasın body mass index sende işe yaramaz.tablolara göre zayıflığın belli olur.PEM bakımından bi incelenmeni tavsiye ederim.dietisyen yerine pediatrik gastroentereloğa yada endokrinoloğa gitmen daha faydalı olabilir

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hareketli bir yaşamın olduğundan kilo alamıyorsun anladığım kadarıyla. Metabolizman da oldukça hızlı gibi. Karbonhidrat tüketiminin yanında protein ve yağ tüketimini de arttırman gerekli. Yine de en sağlıklı öneriyi bir doktordan alırsın.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
boğazın doluncaya kadar ye... kola tüket...abur cubur ye ..hazır yiyeceklere dayan...ömrün cok uzun olmaz o zaman soylıyeyımde ...:d ha bıde bundan 1 sene sonra kılo veremıyorum dıye konu aç olur mu :D

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hamburger, Pizza, Makarna, Pilav, Cips, Kola vs. ye. Bir bakayım dedim BİM'de satılan Casey kekte 300-400 arası kalori var. :)

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
120 kilodan 84 kiloya 2.5 ayda indim. oraya nasıl çıktım biliyormusun. sabahtan akşama kadar oturuyordum işte evde hiç yürümeyeceksin dolmuş taksi falan kullanacaksın. etin her türlüsünü yemeye çalış makarna yumurta pirinç pilavı pasta kek. ne bulursan ye yatmadan önce bol şekerli tatlılar al ara ögünler belirle meyve ye o zaman alırsın.

LÂEDRİ-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
120 kilodan 84 kiloya 2.5 ayda indim. oraya nasıl çıktım biliyormusun. sabahtan akşama kadar oturuyordum işte evde hiç yürümeyeceksin dolmuş taksi falan kullanacaksın. etin her türlüsünü yemeye çalış makarna yumurta pirinç pilavı pasta kek. ne bulursan ye yatmadan önce bol şekerli tatlılar al ara ögünler belirle meyve ye o zaman alırsın.
nasıl verdiğini de anlatır mısın?

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
O yaşlarda 50-55 Kilo normal.

Boş ver,kafana takma böyle kal.

Zamanla kilo alacaksın zaten,biraz zayıf olmak iyidir.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
Bana kalırsa En Sağlıklısı doktora gözükmen. Troitlerinden de kaynaklı olabilir. umarım sağlıklısındır da metobolizman hızlıdır. onu endişe etme yaş ilerledikce oda yavaşlar :)

dechman123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geceleri yatmadan önce yemek ye akşam yemeğini geç ye birazda fazla ye yeter kısa sürede kilo alabilirsin bu arada hamura yüklen çorbayı falan bol ekmekle ye

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ya arkadaşlar çocuk daha 16 yaşında olduğunu söylüyor. Bazısı balık yağı al demiş, kimi troid bezlerine dem vurmuş. Henüz ergenlik çağını atlatamamış birine kurduğunuz cümlelerin farkına varın. Söyleyeceğiniz hemen hemen her şeyden etkilenecek birine karşı yorum yaparken iki kere düşünmekte fayda var.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
şansa bak bende kılo veremıyorum:D açlığa tahammül edemıyorum.sende benım gıbı yemeği çabuk çabuk ye, kesın kılo alırsın :D

jestercat

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Kilo alamıyorsan ya hormonlarında, metabolizmanda sorun vardır ya da vücudunda parazit kurt vardır. Her iki durumda da mutlaka doktora görün.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
spor salonuna git bende açıştım burda konu spor salonuna başladım daha dün :D sonuçlara baktım arkadaşım 1 ayda 1.9 kg almış ve ölçüleri artmış bel kol vs

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ya arkadaşlar çocuk daha 16 yaşında olduğunu söylüyor. Bazısı balık yağı al demiş, kimi troid bezlerine dem vurmuş. Henüz ergenlik çağını atlatamamış birine kurduğunuz cümlelerin farkına varın. Söyleyeceğiniz hemen hemen her şeyden etkilenecek birine karşı yorum yaparken iki kere düşünmekte fayda var.

Al benden de o kadar.

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
nasıl verdiğini de anlatır mısın?

Kardeşim kilo almak zordur vermek çok kolay. ilk yapman gereken iradene hakim olup olayı kafanda bitireceksin. sonrasında diyet ve spor geliyor. sabah kalktın normal kahvaltını yap çaya şeker koyma kepekli ekmek ye sonra iş okul git. öglede salata meyve bir kaç dilim kepek ekmegi ye. ara ögünlerde elma ye bol bol. akşam çorba salata meyve ye hiç bir zaman kendini tam doyurma. akşam bir spor salonuna git yada koşacabilegein bir yer varsa 1 saat kadar spor ya koş. 1 ayda en kötü 5-6 kilo verirsin. kardeşimi de bu şekilde zayıflattım çünkü. kolay gelsin.

b0rnkiller

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş sırf sana cevap yazabilmek için üye oldum :) 16 yaşımdan beri spor yapıyorum, her türlü supplementi, doğal ek besinleri kullandım harcamadığım para kalmadı. Yaşım 23 supplementi bırak fazladan dilim ekmek yesem göbeğe gidiyor. Hiç canını sıkma, 20 li yaşlarını bekle bu dediğimide unutma. Boşuna protein vs. kullanma bunlar uzun süreli kullanımda vücudunda kalıcı hasarlar bırakıyor, kiminde kıl çıkıyor kiminde benim gibi troid bozukluğu çıkıyor ama bi şekilde etkisini gösteriyor. Hadi hayırlı günler.

deneyci99

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocam sen kafana takma hem aburcuburlada sağlini bozarsin tavsiyem kahvaltini adam gibi yap iştah açici ilaçlar var onlar olabilir birazda futbola falan ara ver ve normal yaşamina devam et sorun çikmaz kilo alirsin

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Akşam yatmadan yarım litre ballı süt iç o çok iyi olur. Ben de iki yıl önce 54 kiloydum her öğün yediğimi iki katına çıkardım hiç abur cubur ve ara öğün yemedim akşam yatmadan yarım ile bir litre arası süt içiyorum ballı, şu an 70 kiloyum, ilk yıl 66 idim sonra durdu almam vücüt da bi yerden sonra zor alıyor. Tabi bi de spor yapıyorum süt de protein olduğu için yararlı oluyor kazein türünde olduğu için de yatmadan önce almak en iyisi diyorlar. Sabahları 3-4 yumurta yiyorum bazen sucuk katıyorum içine o günlerdeki bütçeye bağlı olarak :D