Kilisede cemaate Kur'an okudu!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kilisede yüksek sesle okuduğu Kuran-ı Kerim'le Suudi genç, Amerika'da günün konusu oldu.

[SDNTV3]http://i.onbesyirmibes.org/video/2010/klisede-kuran.flv[/SDNTV3]

ABD'de düzenlenen Dünya Adalet Festivaline Müslüman bir genç damga vurdu. ABD'de günün konusu olan olay, Kur'an yakma girişimiyle Müslümanları ayağa kaldıran Papaz Jones'e tepki olarak gerçekleşti.

Arabistanlı genç Ahmet Cafer, Papaz Jones'in Kur'an yakma girişimine karşı yaptığı bu eylemin aynı zamanda İslam'ın daha iyi anlaşılması için de iyi bir fırsat olduğunu belirtti. ABD'de günün konusu haline gelen olayda Kilisede basın mensuplarının, birçok dinden ve ırktan insanın bulunduğu ortamda güzel sesiyle okuduğu Kur’an surelerinin anlamını açıklayan Ahmet, kendisine yöneltilen sorulara da açıklık getirdi.

Suudi Arabistan vatandaşı yüksek lisans öğrencisi Ahmet Cafer, Amerika’da bir kilisede Meryem Suresi'ni okuyup açıklamasını yaptı. Kilise’de bulunan Amerikalılar ise Kur’an tilavetini dinleyerek okunan sure ve İslamiyet hakkında sorular sordu.

Öğrenci Ahmet Cafer yaptığı açıklamada, “Bu gibi çalışmalar Amerika’da İslam’ın yayılmasında büyük katkı sağlıyor. Biz tek bir dünyada yaşıyoruz. Elbette farklı dinler, kültürler, bakış açıkları ve farklı fikirler olacaktır.” dedi.

Dünya Adalet Festivali (World Justice Festival) nedir?

Dünya Adalet Festivali, dünyada meydana gelen çoçuk ölümleri, savaşlar ve hayvanlara yapılan işkenceleri önlemek amacıyla kurulmuş olan bir örgüt. Örgüt üyeleri, her yıl Kasım aylarında dünya çapında festival düzenleyerek, insanlık dışı ve adaletsiz uygulamaları gündeme getirip protesto ediyorlar.

Meryem Suresi'nin 16. ayetinden başlayan Cafer, 30. ayete kadar devam ediyor. İşte o ayetlerin meali:

16 - (Ey Muhammed!) Kur'ân'daki Meryem kıssasını da an (insanlara anlat). Hani o, ailesinden ayrılarak (evinin veya mescidin) doğu tarafında bir yere çekilmişti.

17 - Sonra ailesiyle kendisi arasına bir perde koymuştu. Biz ona meleğimiz (Cebrail)i gönderdik de ona tam bir insan şeklinde göründü.

18 - Meryem: "Ben senden Rahmân (olan Allah) a sığınırım. Eğer Allah'dan korkuyorsan (dokunma bana)" dedi.

19 - Melek: "Ben, sana temiz bir oğlan bağışlamak için, Rabbinin gönderdiği bir elçiyim" dedi.

20 - Meryem: "Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır. Ben iffetsiz de değilim" dedi.

21 - Melek: "Bu, dediğin gibidir. Ancak Rabbin buyurdu ki: Bu (babasız çocuk vermek), bana pek kolaydır. Hem biz onu nezdimizden insanlara bir mucize ve rahmet kılacağız. Hem, bu önceden (ezelde) kararlaştırılmış bir iştir." dedi.

22 - Nihayet (Allah'ın emri gerçekleşti) Meryem İsa'ya gebe kaldı ve o haliyle uzak bir yere çekildi.

23 - Sonra doğum sancısı onu bir hurma dalına tutunup dayanmaya zorladı. "Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim" dedi.

24 - Melek, Meryem'e, aşağı tarafından şöyle seslendi. "Sakın üzülme, Rabbin alt tarafında bir ırmak akıttı."

25 - "Hurma dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün." 26 - "Ye, iç, gözün aydın olsun. Eğer insanlardan birini görürsen, ben Rahmân (olan Allah)a bir oruç (susmak) adadım. Onun için bugün hiçbir kimseyle konuşmayacağım" de.

27 - Sonra Meryem onu (İsa'yı) yüklenerek kavmine getirdi. Onlar (hayretler içinde şöyle) dediler: "Ey Meryem! doğrusu sen görülmemiş bir şey yaptın."

28 - "Ey Harun'un kızkardeşi! Senin baban kötü bir adam değildi, annen de iffetsiz bir kadın değildi."

29 - Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. Onlar; "Biz beşikteki bir çocukla nasıl konuşuruz?" dediler.

30 - (Allah'ın bir mucizesi olarak İsa şöyle) dedi: "Şüphesiz ben Allah'ın kuluyum. O bana kitab verdi ve beni bir peygamber yaptı."

on5yirmi5.com

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Ne güzel okudu ya, tüylerim diken diken oldu. Böyle okumak için neleri vermezdim demek istiyorum ama okumamam için önümde hiç bir engel olmaması, sadece zaman ayırmamın yetecek olması bu sözü bana yutturuyor :(

nakşibend

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Öncelikle Alia kardeşimize bu konuyu açtığı için teşekkür ediyorum.
İslam kadınının simgesi Cennet kadınlarından Hz.Meryem[as]validemizden bize haber veren bu sure-i celilenin seçimi çok isabetlidir.Her okuyanı derinden vuran bu sure-i celile hakkında Ömer Nasuhi bilmen [Rha]hocaefendinin tefsirinden kısa bir bölüm ve devamı linkini vereceğiz.
estauzubillah bismillah
12.(Çocuğun doğup büyümesinden sonra ona dedik ki:) "Ey Yahya, Kitabı kuvvetle tut." Daha çocuk iken ona hikmet verdik.

13.Katımız'dan ona bir sevgi duyarlılığı ve temizlik (de verdik). O, çok takva sahibi biriydi.

http://www.biriz.biz/kuran/meryem/19meryem.htm

Bu tebliğdir böyle bir mekanda yapmakta herkeze nasib olmaz.Hz.Meryem validemiz[as]onların tanrıça tasfirinden hayasız düşünce ve inançlarından münezzehtir.Cennetin dört büyük hanımından biri,Kur'anda kendisine sure bahşedilen tek hanımdır
selam ve dua ile
a.

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
şimdi bazı insanlar bunu bir zafer, hristiyanlığa karşı kazanılmış bir mücadele olarak görüp takdir edecekler.

hiçbirinin de aklından "adamın biri camide gelse incil okusa nasıl hissederim?!" diye bir fikir geçmeyecek.

dinlerin birbirlerine bakış açısını katıksız bir şekilde düşmanca buluyorum, insanların arasındaki en büyük 2 ayrılık sebebinden biri. biri kalkar kitap yakar, diğeri ona cevap namına birşeyler yapar.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
zaten bir insanın ilahi bir dine inanıp kötü şeyler yapması mümkün değil.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Helal Olsun!

Avusturalyalı bir genç de müslüman olmadan önce müslümanları terörist sanıyormuş ya.

Çok kötü tanıtılıyoruz. O yüzden bu tür çalışmalar yapmak lazım.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hiristiyan habeş kralına sığınan ilk müslümanlarda ona meryem suresini okumuştu. bu haber çağrı filmindeki o sahneyi gözümün önüne getirdi.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Helal Olsun!

Avusturalyalı bir genç de müslüman olmadan önce müslümanları terörist sanıyormuş ya.

Çok kötü tanıtılıyoruz. O yüzden bu tür çalışmalar yapmak lazım.
cok kötü tanitiliyoruz ,cünki kendimizi islami tanimiyor ,sadece kulaktan dolma bilgi ile yasiyoruz ,daha dogrusu yasamiyoruzsadece ögrendimizle kaliyor yasamimizda bize müdale etmesine müsade etmiyoruz ,eger halki müslüman olan bir vilayette daha dogrusu ülke olarak topyekün müslüman olan bir yerde Allahin idaresinden baska idareler varsaki var ozaman kimse kimseye islami iyi tanitamaz ,cünki hükmün Allahin olmayan yerlerde ,fitne vardir fesat vardir bozgunculuk vardir

nakşibend

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Her ne kadar tartışma yeri bu bölüm değilsede bazı şeyleri ifade etmekte fayda var.
Dünya üzerine sadece bir din gelmiştir.Tüm peygamberde o din üzerine gelmiştir.Efendimiz [sav]bu nur halkasının ilki ve sonuncusudur.Her gelen peygamber[as ecmain]bir azgınlığa dur demiş sapıklıklara karşı irşad görevi yüklenmiştir.Bazılarının hiç ümmeti olmamış bazılarının ümmeti bir elin parmaklarını geçmemiştir.Binlerce tanrılı miterolojiye sahip batı dünyası bunları İsevilikle harmanlamış tahrif etmiştir.
Balcis kardeşim İncilin gerçeğine ulaşılabilinse neden olmasın Kitaplara iman imanın şartlarındandır ki suhuflar tabletler buna dahildir.İznik konsulünün kabul ettiği Ruhullah[as]efendimizin bedeni canlı olarak semaya alındığı andan takribi 100 sene sonra yazılmış dört incil vardır Onbinlercesi arasından seçilmiştir.Gerçeğinin israil de bir müzede saklandığı rivayeti vardır.Tablet halindedir.
Müslümanlık ve Efendimiz[sav]ye verilen Kur'an diğer din ve kitapların aksine tüm alemlere gelmiştir.Bize göre cansız ama zikir halinde bulunan taşlar dahil tüm insanlar bu dinden bu kitaptan mesuldür.kendinden önce gelen din ve kitapları nesh etmiş hükümlerini kaldırmıştır.İncilin vahyedildiği Meryem oğlu İsa[as]efendimiz dahi Kıyamete yakın teşriflerinde bu son din üzerine son peygamberin ümmeti olarak gelecek ve ehlibeytten[Rha ecmain]Mehdi hazretlerinin ardında saf duracaktır.
Dinlere en müsamahakar din müslümanlık toplum osmanlıdır
selam ve dua ile
a.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
naksiben arkadasim ilk basta sunu belirteyim incil isa a.s dan sonra 60 yil oldugu bilenen bir tarihten sonra havarilerinin akillarinda kaldigi kadari ile toparlanmis ve kitap haline gelmistir , yani icerisindeki seyler Allahin kelami olmayip binevi isa a.s mi sohbetinde rast gelinmis veyahut bir baskasinin rivayeti ile meydana gelmistir, yani hal böyleyken aslinda incil denilen kitap tam Allahin kelami degildir ,fakat icerisinde illaki Allahin kalemi da vardir.FAKAT iyi anlayalim ,incil tas tamam Allahin kelami olsa ve ilk kitap dahi olsa bizim ona tabi olmamiz caiz degildir,cünki her nebi resul kendi seriati ile gelir ,

bir gün hz Ömer r.a tevrattan bir sahife ile peygaberin a.s yanina gelir ve peygamber a.s sinirlenir ve hatta o iki kasinin arasindaki damar siser ve derki

ya Ömer su an kardesim Musa aramizda olsaydi bana uymaktan baska yolu yoktu buyurmustur

cade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnsanlığın selameti İslamdır..
İslamı bilmeyenler Zalimlerden merhamet beklerler...ne mutlu bize ki Müslümanız el-hamdulillah..
İnanıyorsanız Üstünsünüz..

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kendimiz 100% inanmiyoruz ki ? bir insanin 100% inanmasi mumkun mu ?