Kertenkele Öldürmek

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
ben seviyodum kertenkeleleri? 100 günah mı aldım şimdi?
bundan sonra başlarını ezicemki durum eşitlensin (bkz:headshot)
killing spree ye ayrı bişi var mıymış?? :lol::lol:

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
one shoot :D tek atış hakkı iyi vurmak lazım...

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Sevabın insanlar tarafından ölçülebilir bir şey olduğunu sanmıyordum :)

trem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bunu izledikten sonra bu adamın dediklerine inanabileceğimi hiç sanmıyorum,bizim güzel peygamberimizin böyle 1 atışta vurursan şu kadar,iki atışta vurursan şu kadar sevap alırsınız,yok gavur öldürmek kadar sevabı varmış,bunları demiyceğini adım gibi eminim ki adam bunlara sahih hadis diyor,bu adam bitmiştir benim için.

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bunu izledikten sonra bu adamın dediklerine inanabileceğimi hiç sanmıyorum,bizim güzel peygamberimizin böyle 1 atışta vurursan şu kadar,iki atışta vurursan şu kadar sevap alırsınız,yok gavur öldürmek kadar sevabı varmış,bunları demiyceğini adım gibi eminim ki adam bunlara sahih hadis diyor,bu adam bitmiştir benim için.
evet bende bu videodan sonra bunları düşündüm

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
geçen gün açılmamışmıydı aynısı ?

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Hocanın dedikleri doğruysa ki sahih olduğundan bahsediyor hadisi inkar etmek insanı dinden çıkarır. Bilip bilmeden yok saçma vay olur mu öyle şey demeyin..

Eğer yanlışsa hoca uydurmuş demektir, o zaman da hoca aynı duruma düşer.

Aslını bilmeden konuşmamak lazım...

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
50 cm sakal birakan ilim sahibi oluyor ne memleket yahu. hatta ne gunlere kaldik

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
verdim 5000lira petshopa aldım 1000 kertenkele hepsini tek vuruşta tek tek...
artık ne oruç,ne namaz ne hac...
bu sevap yeter:)

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Dinimizde keyfi olarak bir canlıyı katletmek her zaman günah olmuştur ki. Beyfendi birde öldürünce sevap kazandığımızı söylüyor, ne günlere kaldık yahu.

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Ne yani ateşe atılırken alttan Kertenkele ÜFLEMİŞ Mİ :D Ondan Lanete mi uğramış :D

Bu mistik hikayeler bitmeyip bunlara körükörüne inanlarda azalmadıkça hiç bilinmedik günah sevap şekil sayı olgularına bir yenisi daha eklenecektir. Bu hikayeye inanıp tek vuruşta kertenkele öldümek için harekete geçen kaç cahil var acaba ? Zaten sorun değil sonuç öldürmeye gideceği için tek atışta olsa çok defalar kafasını ezsenizde 100 point öteki dünyada üstteki altın simgeli haneye geçecektir.

webrettin

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Dini konularda görüşümüzü belirtirken saçma vb yorumlar oldukça tehlikeli. Bugün için yetişme, kültürel, yöresel farklılıklar bizi bu yorumlara itmemeli. Duyduklarımız, okuduklarımız kişiden kişiye doğruluğu değişecek durumda değiller. Bu tür bilgileri içeren kaynakları okuduğunuzda bu durumlara benzeyen açıklamalar bulabilirsiniz. Örneğin Hz. Muhammed (sav) efendimiz köpeklerin bir ümmet (vazifesi) olduğunu bilmeseydim hepsinin öldürülmesini emrederdim buyuruyor veya çekirge yemenin helal olması veya yine Peygamber efendimiz (sav) başka bir durumu da mübarek gözlerine sürme çekiyor olması gibi... Bahsettiğim gibi bu tür konularda ihtiyatlı olma kanaatindeyim. Kişinin içki içmenin günah olduğunu bile bile içmesi kişiyi ancak günahkar yapar, ancak içki içmek günah değil veya olur mu öyle günah sevap sevap vb ifadeler doğrudan imani bir mesele haline gelebilir. Tabi ki bu konunun içki vb konularla alakası yok. Her ne kadar ilk bakışta veya her bakışta konu bize enterasan gelebilir ama araştırmadan doğrudan aşağılayıcı ifadeler kanaatimce tehlike arzediyor.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Hocanın yorumu yok sanki kağıttan soru okurmuş gibi bi hali var.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Bu konu ile ilgili Diyanetten bir açıklama yada Diyanet kaynaklı bir bilgi var mı?
Müftülük'te kabul...
Bu kaynaklardan bir bilgi olmadığı sürece ben mantıklı bulmuyorum...
Çünkü çok sayıda dini konularda istismar gördük...
Göreceğizde!!!
Diyanet tamam desin memlekette kertenkele bırakmayız,gideriz galapakos adalarına komodo ejderlerini bile temizleriz:)

saolbakalım

Asistan
Reaksiyon puanı
7
dümbükler tavukdan kurban olur derler hımm der millet bu söylenince yuh der millet.

Araştırmak lazım. 1 kişiden duyup 10 kişiye sormak lazım

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Hocanın dediklerini kendi düşüncelerinize göre mi yorumluyorsunuz acaba? Yoksa araştırıp mı yanlış olduğunu söylüyorsunuz?

Neutral

Profesör
Reaksiyon puanı
179
Aliitemel iddia makammlığına soyunduysan araştırıp doğruluğunu kanıtla o zaman. Eleştirileri eleştirdiğine göre bir araştırma yapmanı ilkönce sana tavsiye ederiz kardeşim.! Videoda herhangi bir Kitabın hükümlerine tabii kılınan bir durum var da insanlar onu mu kabul etmeyip yargılıyor. Öyle bir noktaki doğruluğunu araştırmaya çalışanın bile Dini bilgileri zayıftır diyebilecek kadar mantıklı konuşulabiliriz...

Darkaura

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hocanın dedikleri doğruysa ki sahih olduğundan bahsediyor hadisi inkar etmek insanı dinden çıkarır. Bilip bilmeden yok saçma vay olur mu öyle şey demeyin..

Eğer yanlışsa hoca uydurmuş demektir, o zaman da hoca aynı duruma düşer.

Aslını bilmeden konuşmamak lazım...

zararsiz bir canliyi oldurmenin savunulcak nasil bir yonu olabilir?

dogruyla yanlisi bir yerlerde yazilmadan, soylenmeden, emredilmeden ayirt edemiyen bir toplumda,
her sakalini uzatanin istedigi gibi atip tutmasindan daha dogal bir sonuc olmaz.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Aliitemel iddia makammlığına soyunduysan araştırıp doğruluğunu kanıtla o zaman. Eleştirileri eleştirdiğine göre bir araştırma yapmanı ilkönce sana tavsiye ederiz kardeşim.! Videoda herhangi bir Kitabın hükümlerine tabii kılınan bir durum var da insanlar onu mu kabul etmeyip yargılıyor. Öyle bir noktaki doğruluğunu araştırmaya çalışanın bile Dini bilgileri zayıftır diyebilecek kadar mantıklı konuşulabiliriz...
Kardeşim önce araştırdım. Sana kaynaklar göstereceğim ama bunların doğru olduğunu nerden bilebilirim diyeceksin, o da senin inancına kalmış, yada kendin araştırırsın. Bu arada ben yok doğrudur yok sizin söylediğiniz kesinlikle yanlıştır diye bir şey söylemedim. Sadece kendi kafalarına göre mi yorumluyorlar arkadaşlar yoksa araştırıp mı yazdıklarını soruyorum :)

Kaynak 1

Kaynak 2

Kaynak 3

Kaynak 4

Kaynak5

Kaynak 6

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
çok merak ediyorum sahihliği ortada olan bunca ilim-insanlık-yaşama saygı-insana canlılara saygı-eziyet etmemek-güzel ahlak içeren onca güzel hadis varken niye kertenkeleleri öldürelim sevap kazanalım olayına takılıyoruz???

imanın şartları belli,vazifeleride belli,insana öğütlenenlerde belli...

iddaa ediyorum burda kertenkele öldürmeyenler dinden çıkar tarzı söylem yapanların bilgisayarında çalıntı crackli pachli işletimsistemi vardır,yoksada öyle bir program vardır...sevap kazanma derdine düşmeden önce haramdan lütfen uzaklaşalım...

Darkaura

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bu kadar net bir durumda, kaynagin dogru olabilcegini dusunerek zararsiz bir hayvani oldurmeyi sevap olarak kabul ediyorsaniz durum sandigimdanda daha vahim demektir.

eger kaynak gercekten dogruysa bu sefer kaynagin kendisini sorgulamak gerekir ki bu tamamen ayri bir tartisma konusu.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bilmediğimiz o kadar çok hadis var ki içlerinde bizim düşüncelerimize ters gelebilecek hadisleri araştırma yapmadan böyle bir hadis yoktur veya çok saçma demek sizce ne kadar doğru bir şeydir? Bir bilene danışmak lazım. Bana da çok ilginç geldi ama araştırma yapınca şaşırdım. Sağlam bir hocaya sormak lazım ki ben cübbeli hocayı dinlerim çok bilgili bir insan ( şahsi görüşüm). Herkes tanıdığı bildiği hocalara sorarak öğrenmeleri en mantıklısı. Çok sakat bir konu üzerinde konuşuyoruz. Yanlış bilgiler vererek kardeşlerimizin aklını karıştırmamak lazım. Allah muhafaza :)