Kendinizi Siirtle kandırmayın

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
SİİRT Valisi diyor ki:

- Küçük çocuklara topluca tecavüz ettiği öne sürülen şüpheliler ailelerinin yanında...

Yani?

Şüpheliler dışarıda... Onlar dışarıda ve 1 yıldır soruşturma bir türlü bitmiyor.

Vahşet ortada... Polis var. Jandarma var. Vali var. Emniyet Müdürü var. Komutan var...

Adalet Sarayı var...

Ama soruşturma bir türlü bitmiyor.

Üstelik Siirt’teki insanlık dışı toplu tecavüz olayına bir de yayın yasağı konuyor. Tamam arşivlerimizden sildik o iğrençliği.

Vahşete susturucu taktık. Peki ne oldu?

Siirt’te 8 öğrencinin 2 yaşında bir çocuğa tecavüz ettiği gerçeği hafızalarımızdan da silindi mi?

Bu insanlık dışı vahşet, sinir uçlarımızdan çekildi mi?

Oluyor mu böyle?

Mardin’de taşlanarak karnındaki bebeğiyle birlikte öldürülen Şemse unutuluyor mu?

Çalıştığı tarlanın sahibi tecavüz edince annesi tarafından zehirli pide yedirilerek öldürülen 14 yaşındaki A.Ç. hayata geri mi dönüyor?

Ya evinin balkonunda asılı bulunan küçük H.A.?

Kayıp çocuklar. Kayıp ruhlar unutuluyor mu?

Acaba Siirt’te kaç küçük çocuk kayıp... Ya da Mardin’de. Belki Urfa’da, Zonguldak’ta, Adana’da, Antalya’da, İzmir’de...

Dikkat edin...

Siirt’teki vahşeti yapanlar öyle tinerci falan da değiller. Aniden gözleri dönmüş, delirmişler deseniz o da değil...

Planlıyorlar. Bu iğrençliği organize ediyorlar... Bir yatılı okul rezaleti yani.

Önce kızın çıplak fotoğraflarını çekiyorlar. Sonra “Bize küçük çocuk getir” diye şantaj yapıyorlar.

Kız 2 yaşında bir çocuğu getiriyor. 8’i birden çocuğa tecavüz ediyor...

İnanın ben buraya kadar olanları yazarken bile nefesim kesiliyor. İçimde volkanlar patlıyor. Ruhumda derin kraterler açılıyor. Çıldırıyorum...

Sonra çocuğu boğmaya kalkıyorlar. Beceremiyorlar. Bu defa kız 3 yaşındaki bir çocuğu getiriyor. Ona da tecavüz ediyorlar..

İşin en vahim tarafı. Tam 1 yıldır bu olayla ilgili bir iddianame oluşmamış...

Yani hâlâ soruşturma sürüyor...

Daha da beteri. Vali açıklıyor:

- O çocuklar tutuklu da değiller.

Delirmemek elde değil... Nasıl oluyor da bu dava açılmıyor? Bu vahşetin neresi hâlâ soruşturuluyor?

Acaba Adalet Bakanlığı bu sorunun cevabını arıyor mu?

Bende bir cevap var... O da şu:

- Dini bir baskı unsuru gibi algıladığı için çocuğa cinsel eğitimi yasaklayan aileler... Cinselliğin suç olduğunu varsayıp çocukları kapalı kapılar ardında bırakan toplumlar.

Sonuçta işte böyle bir “vahşet kültürü” üretiyor...

Kendimizi kandırmayalım. Siirt’teki olay Siirt’e özel değildir...

Anadolu’nun büyük bölümünde “dini” kapanmak olarak algılayanların yarattığı baskıdan üreyen bir acıdır bu...

İnsanı “yaratık” haline getiren bir baskı düzenidir bu...

Fatih Çekirge

KAYNAK

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
geldin geldin sonunda işin içine dini karıştırdın...ne alaka ya...sonunu da güzel bağlasana...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İnsanı “yaratık” haline getiren bir baskı düzenidir bu...

İnsanlık denen kavramı bitirdiler.

İktidar koltuğundan gelen sesler ancak milleti uyutmak için söylenen büyük yalanlardan başka birşey değil.

Tek iktidar değil muhalefette böyle...

Alayı hava...

İşlerini yapmıyorlar ve sadece konuşuyorlar. Kavga ediyorlar...

Küçük bir kıza tecavüz edilirken, onlar sadece kavga ediyorlar...

Bu ülkede sorunları çözün kavga etmeyin...

Adaletten bahsedin biraz,

bir ekmek çalan işsiz bırakılmış biri için ömür boyu hapis verilirken,

kızına ve kızından olan kızına tecavüz edene 7-12 yıl hapis istenmesini anlatın...

Nasıl oluyor bu...

Yoksa işlenen bu suçlar kabahatler yasasını mı kapsıyor, söyleyin...

Tecavüz edilen o çoçukların suçlularına sadece emniyet kemeri bağlamadı cezası mı verilecek?

İnsanlığı bitirdiniz... Halkı aç, işsiz bıraktınız, suç oranını arttırdınız ama biz çalıştık, çalışıyoruz dediniz...

Tabii durmak yok yola devam.

Hayatı bir reklam filmi gibi güzel göstermeye çalışıyorlar ama özünde cehennem hayatı yatıyor.

Vatandaş etki tepki altında bu cehenneme razı oluyor, nedense...

Ülkemiz nasıl bir hal aldı biliyor musunuz...

Gece ışıklı güzel bir caddede yürürken güvende hissederiz ya kendimizi,

üst düzey kişiler koltuklarından dışardaki hayatı işte böyle görüyor.

Manzara güzel.

Oysa karanlık sokaklarda, suçluların dünyasında olan bitenleri görmek istemiyorlar...

Kuzuların sessizliğini oynuyorlar...

Eğitim sıfır,

Allah'a söven ilk okul öğrencisinden ne bekleriz acaba...

Okuması gerekirken trafik ışıklarında selpak mendil satan çocuğun geleceği ne ifade edecek? Ne bekleriz!

Esrar içipte gidip öğretmenine kafa atan öğrenci sıfatından bu ülke için ne yapmasını bekleriz!

Öğrencisini ayaklarının altında çiğneyen bir öğretmenden ne bekleriz!

TV'ler cinayet, tecavüz programları ile kaynıyor. Cahil aileler çocuklarıyla birlikte izliyor... Sabah çizgi film saatinde çocuklar makheme programı izliyor...

Tam bir fiyasko...

Alın l** bu ülke sizin olsun,

ben dışarı çıkıyorum, kimsenin olmadığı bir yere gidip bunları düşüneceğim...

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İnsanlar sadece kendilerini kandırıyorlar. Bu millete en azından bazı insanların sonu helak.

tomycat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu suçları işleyenlere ve buna sessiz kalanlara yazıklar olsun. Gerçek bir dini ve ahlaki eğitim verilmeden sadece cinsel eğitim vermekde bu sorunu çözmez, dünyanın bir çok ülkelesinde cinsel eğitim veriliyor. Adamlar bunu sonucunda bu suçları işlemiyorlar mı , orlarda suçlu çıkımıyor mu , çıkıyor ama cezalandırılıyor. Bizde hem eğitim yok hemde ceza yok. Önce gerçek bir dini ve ahlaki yani manevi eğitim verilmeli. İnsanlar yaptıkları işin kötülüğünün farkında olmalı. Bu eğitimde küçük yaştanm başlamalı. Buna rağmen yapanlar ağır şekilde cezalandırılmalı.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yazıyı okuduğunuzda varılması gereken sonucun "ahlaki" bir çöküntü,çözümün ise "dinsel" bir eğitim olması gerekirken, yazarımız tuhaf bir şekilde dini sorunun asıl kaynağı gösteriyor.

Oysa barizdir ki din insana vicdanlı olamayı, ahlaki değerlere uymayı öğretir. Yine sorunun “cinsel eğitimden” kaynaklanmadığı ortadadır. Cinsel eğitimi en iyi şekilde almış kişiler de bu türden iğrençliklere bulaşabiliyorlar. Bu yüzden sorunu, dinin baskıcı bir yapısı varmış gibi,yine bu baskıcı yapısından ötürü, cinsel bir eğitimin verilmemesinden kaynaklandığını düşünürsek derin bir yanılgıya düşeriz.

Sorun "ahlaksaldır" ve çözüm yolu da “dinsel” bir eğitimdir. Yoksa cinsel eğitimin sapkınlığı dizginleyici özelliği yoktur. En azından kesin ve kalıcı bir çözüm değildir.

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
kedisini yazar sanana soru:
islam hukukunda teçavüzün cezasını araştırmışmıdır ?
bu yaşanan olaylar dini baskıdanmı dini bilmemektenmi yaşanmıştır ?