Kendi Debian tabanlı dağıtımımı nasıl yapabilirim ?

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Arkadaşlar araştırdım ama halen bir sonuca varamadım. Belki aranızda bilen biri çıkar diye konu açayım dedim. Ben işletim sistemini baştan tasarlamayacağım Debian'ı alıp kişiselleştirip içine kendi programlarımı vs. kurup iso haline kurulabilir hale getircem.
Bir fikri olan varmı ?

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Öyle yaparak ISO haline getiremezsin ve bizden tam olarak ne istiyorsun?

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Arkadaşlar araştırdım ama halen bir sonuca varamadım. Belki aranızda bilen biri çıkar diye konu açayım dedim. Ben işletim sistemini baştan tasarlamayacağım Debian'ı alıp kişiselleştirip içine kendi programlarımı vs. kurup iso haline kurulabilir hale getircem.
Bir fikri olan varmı ?
Bende bir ara araştırıyordum ama tek başına yapamazsın imkansız falan deyince bıraktım. :(

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Öyle yaparak ISO haline getiremezsin ve bizden tam olarak ne istiyorsun?
Pardus ve debian'ı düşün 2side aynı neredeyse bende pardus gibi deb tabanlı değıtım yapmak istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende bir ara araştırıyordum ama tek başına yapamazsın imkansız falan deyince bıraktım. :(
denemeye çalışacağım. Zor ise bırakırım.
Bu tarz cevaplar gelince aklıma şu sorular geliyor:

Saati bulan kişi saatin kaç olduğunu nereden biliyordu ?
ilk yazılım dilini bulan kişi o dili neye dayanarak yazdı

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Pardus ve debian'ı düşün 2side aynı neredeyse bende pardus gibi deb tabanlı değıtım yapmak istiyorum.
Tamam anladım muhtemelen nasıl yapabileceğini soruyorsun ve cevabı ne şekilde yapmak istediğine bağlı olarak değisir mesela ben programlama ile yapacam dersen kaynak kodu değistirip yapabilirsin ama ben programlama olmadan yapacam dersen Suse Studio kullanabilirsin.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Aynı soruyu ben de sormuştum bana suse studio kullan demislerdi
sanamı dediler ?
sen daha geçen debian kurmayı bana soruyordun ?? :D
1608280094738.png

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Tamam anladım muhtemelen nasıl yapabileceğini soruyorsun ve cevabı ne şekilde yapmak istediğine bağlı olarak değisir mesela ben programlama ile yapacam dersen kaynak kodu indirip değistirip yapabilirsin ama ben programlama olmadan yapacam dersen Suse Studio kullanabilirsin.
suse studio ile deb tabanlı dağıtım yapabilirmiyim ?
ve indirme linki lazım ben bir türlü indirme linkini bulamadım

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
sanamı dediler ?
sen daha geçen debian kurmayı bana soruyordun ?? :D
Ekli dosyayı görüntüle 129347
-----------------------------------------------------------------------------------------------

suse studio ile deb tabanlı dağıtım yapabilirmiyim ?
ve indirme linki lazım ben bir türlü indirme linkini bulamadım
Bildiğim kadarıyla yapabiliyordun ve neyin indirme linkini bulamadın? Eğer Debian'ın kaynak kodunun indirme linkini bulamadıysan söyleyeyim onu bende bilmiyorum ama Suse Studoi'nun indirme linkini sorduysan ona gerek yok.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Bildiğim kadarıyla yapabiliyordun ve neyin indirme linkini bulamadın? Eğer Debian'ın kaynak kodunun indirme linkini bulamadıysan söyleyeyim onu bende bilmiyorum ama Suse Studoi'nun indirme linkini sorduysan ona gerek yok.
suse studionun linkini bulamadım python bilgim olmadığı için kaynak kodundan yaralanamıyorum.
Suse Studio lazım terminalden falanmı kurucam ?

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
hemen bakıyorum hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bununla tam olarak ne yapacağım hocam fazla bilgim olmadığı için soruyorum ?
Adam kendi dağıtımını yapmıştı o yüzden tecrübelidir ve onunla iletişime geçebilirsen ondan bilgi alabilirsin @rise 'da bunu söylemek istedi.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
mesaj atmayı deneyeyim bari.
Aslında başka mesajını alıntılayacaktım senin benim mesaja yaptığın yorumu alıntılayacaktım forum hatasından olmadı ben foruma sorarken debian diye belirtmedim sadece linux dedim ve ayrıca sana debian sormuş olmam foruma soru sormamı engellemez

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Aslında başka mesajını alıntılayacaktım senin benim mesaja yaptığın yorumu alıntılayacaktım forum hatasından olmadı ben foruma sorarken debian diye belirtmedim sadece linux dedim ve ayrıca sana debian sormuş olmam foruma soru sormamı engellemez
benim dediğim ile alakasız söylediğin şey.
Bak bana daha nasıl kurulacağını hızını vs. soruyorsun sonrada bize gelip bende böyle birşey araştırmıştım diyorsun. Empati yap.
Sence dediklerin inandırıcı gelirmiydi ? Ben inandım ama biraz tuhaf yani ?!

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
benim dediğim ile alakasız söylediğin şey.
Bak bana daha nasıl kurulacağını hızını vs. soruyorsun sonrada bize gelip bende böyle birşey araştırmıştım diyorsun. Empati yap.
Sence dediklerin inandırıcı gelirmiydi ? Ben inandım ama biraz tuhaf yani ?!
Evet haklısın ama gerçekten araştırmıştım