Kedim Miyavlamıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MG4446
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
1 hafta önce bir sokak kedisi sahiplendim büyük değil 1 yaşında yok sanırım daha. İlk geldiğinde miyavlıyordu ama sonra hiç miyavlamamaya başladı şu an ağzını açıyor ama ses ya hiç çıkmıyor ya da çok az çıkıyor sebebi nedir acaba ?

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Bu arada gelir gelmez ılık suyla banyo yaptırmıştım
Mesaj otomatik birleştirildi:

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Hayır yani kedi ile alakasız, sadece sizi düşündüren azıcık da olsa strese sokan bir şey var mı, böyle bir şey onu aldığınızdan beri hiç oldu mu?
Bununla ne ilgisi var bilmiyorum ama sınav stresim var fazlasıyla

Ama kediyi aldığımdan beri beni strese sokan farklı bişey olmadı

eğer kedi rahatından memnunsa miyavlamaz ben böle biliyom
Ama ağzını açıyor sesi çıkmıyor

Reaksiyon puanı
6,381
Kediler duygusal olarak bize en yakın hayvanlar. Yani bizim anlık olarak bile bir can sıkıntımız onları etkileyebilir.

Zaten çok hassas da oldukları için, miyavlamamaları depresyonda olduklarının belirtisi olabilir. Yani daha önce sokakta olan bir kedi evde yalnız sayılabilecek bir durumda olduğu için veya sizin duygularınızdan etkilendiği için depresyona girmiş olabilir.

Reaksiyon puanı
6,381
İşte bu onu çok etkilemiş olabilir. Çünkü kediler çok hassas hayvanlar ve size duygusal olarak çok yakın oldukları için bundan etkilenmiş olması normal.

Yapabileceğiniz en basit çözüm stresinizi yenmek.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Kediler duygusal olarak bize en yakın hayvanlar. Yani bizim anlık olarak bile bir can sıkıntımız onları etkileyebilir.

Zaten çok hassas da oldukları için, miyavlamamaları depresyonda olduklarının belirtisi olabilir. Yani daha önce sokakta olan bir kedi evde yalnız sayılabilecek bir durumda olduğu için veya sizin duygularınızdan etkilendiği için depresyona girmiş olabilir.
Genrllikle hep ilgileniyorum ama bazen pencerenin önüne çıkıp dışarıyı izliyor buna üzüldüm bende yakın zamanda köyüme götürmeyi düşünüyorum ordada kediler var temiz hava kuzenimde seviyor orda rahat olur doğrumu bu sizce

Reaksiyon puanı
6,381
Genrllikle hep ilgileniyorum ama bazen pencerenin önüne çıkıp dışarıyı izliyor buna üzüldüm bende yakın zamanda köyüme götürmeyi düşünüyorum ordada kediler var temiz hava kuzenimde seviyor orda rahat olur doğrumu bu sizce
Eğer kediyi eve aldıysanız, çok dışarı çıkıp içeri geri gelmeye alışkın bir kedi olmadığı sürece dışarı çıkarmanız onun kaybolması demek olabilir.

Yani size çok bağlı ve muhtaç olmadığı sürece başka kedileri en fazla camdan görmesini öneririm. Sonra kaçabilir.

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
256
Bence sizin güveninizi kazanmaya çalışıyor ortam yabancı geliyordur size olan güveni arttıkça rahatlatacaktır ben muhabbet kuşunu ilk evime getirdiğimde heykel gibi duruyordu 3 4 gün sonra kendiliğinden açıldı sana önerim kedi rahatlayan kadar onun güvenini kazanmaya çalış

Reaksiyon puanı
6,381
Kısaca alışma süreci diyelim. Siz stresinizi azaltmaya çalışın, o da alıştıkça rahatlar.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Bence sizin güveninizi kazanmaya çalışıyor ortam yabancı geliyordur size olan güveni arttıkça rahatlatacaktır ben muhabbet kuşunu ilk evime getirdiğimde heykel gibi duruyordu 3 4 gün sonra kendiliğinden açıldı sana önerim kedi rahatlayan kadar onun güvenini kazanmaya çalış
Öyle olsa hiç miyavlamaz bu ağzını açıyor sesi çıkmıyor

Kısaca alışma süreci diyelim. Siz stresinizi azaltmaya çalışın, o da alıştıkça rahatlar.
Hmm inşallah düzelir bakalım

Reaksiyon puanı
6,381
Hmm inşallah düzelir bakalım
En faza 1 ay içerisinde düzelmezse bir sıkıntısı var demek olabilir. Çünkü 1 ay alışma süreci olarak baktığınızda kediler için uzun olabilir. Mesela biz de kediyi sahiplendikten sonra sesi çıkmıyordu. 1 ay içerisinde çok rahat geziyordu evin içinde.

En garantisi götürebiliyorsanız veterinere götürün, eğer veteriner hiç bir sıkıntısı yok derse alışma sürecidir muhtemelen.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
En faza 1 ay içerisinde düzelmezse bir sıkıntısı var demek olabilir. Çünkü 1 ay alışma süreci olarak baktığınızda kediler için uzun olabilir. Mesela biz de kediyi sahiplendikten sonra sesi çıkmıyordu. 1 ay içerisinde çok rahat geziyordu evin içinde.

En garantisi götürebiliyorsanız veterinere götürün, eğer veteriner hiç bir sıkıntısı yok derse alışma sürecidir muhtemelen.
Teşekkürler bir hafta falan duruyum düzelmezse götürürüm

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
1 hafta önce bir sokak kedisi sahiplendim büyük değil 1 yaşında yok sanırım daha. İlk geldiğinde miyavlıyordu ama sonra hiç miyavlamamaya başladı şu an ağzını açıyor ama ses ya hiç çıkmıyor ya da çok az çıkıyor sebebi nedir acaba ?
British Shorthair ise pek ses çıkarmaz onlar.

Ya da ödül maması felan ver,onları daha çok heyecanlandırır.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
British Shorthair ise pek ses çıkarmaz onlar.

Ya da ödül maması felan ver,onları daha çok heyecanlandırır.
Yok baktım da o cins değil ödül mamasını ne yapınca vermem gerekiyor

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,959
Sokaktan sahiplenerek en iyisini yapmışsınız, veteriner kontrollerini ihmal etmeyin, zamanla alışacaktır size.

MG4446

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,257
Sokaktan sahiplenerek en iyisini yapmışsınız, veteriner kontrollerini ihmal etmeyin, zamanla alışacaktır size.
Az önce veterineri arayıp sordum soğuktan enfeksiyon kapmıştır aşı olunması gerek dedi götüreceğim bir haftaya inşallah

emaarist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Yani mamaları ve suyu düzenli olarak veriliyorsa zaten miyavlamaz. Bir isteği yok demektir :) Eğer sizinle kalıyorsa geceleri yatağınıza almayın. odanın kapısını kapatıp dışarda bırakın tepkisini ölçün. belki o minik dostunuzu miyavlatabilir. :)

Reaksiyon puanı
10,327
"Köpeğim birşey yemiyor"
"Kedim miyavlamıyor"
Benim gencecik, güzel yürekli kardeşlerim!
Ne büyük dertleriniz, ne aşılmaz sorunlarınız varmış sizin böyle.

#PeachCat

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
256
Henüz 1 yaşında bile değil demişsiniz. Bence bu normal bir şey. Benimde kedim var ve 2 yaşında. Miyavlaması pek istisna. Genelde pencere önünde açılmasını isteyince veya salondan içeriye gelmek istediğinde, kapıyı açtırmak isteyince miyavlıyor. Miyavlamamasında sorun yok. Kaldı ki kedimle oynarken bile o kadar saldırıp benle oynarken bile miyavlamıyor. Sadece ağzını açıp oynuyor benimle. Endişe etmenize gerek yok yani. Kediye göre değişir bu. Yemeğini, bakımını yapmaya özen gösterin. Ayrıca aşıları yok ise onları da tam yapıp bakarsanız, ne mutlu size.