Kediler Ne Yer, Ucuza Nasıl Kedi Beslenir?

Bu konuyu okuyanlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben 9. sınıftayım bizim okulun bahçesinde yavru kediler dolaşıyor birkaç gündür 3 kardeşler tahminimce iki tanesi sarı çok da tatlılar maşallah biri siyah o biraz saldırgan gibi ama o da tatlıdır onlara bakmayı çok istiyorum ama eve getiremem süt falan veriyoruz kantinden kucağımızda uyuyor hırkama sarıp uyutuyorum aşırı sevdik onları neler yapmalıyız yardımcı olursanız sevinirim bir de ben karnından tutuyorum arkadaşlarım öyle tutma diyor ama nasıl tutsam bilemedim yardımcı olursanız iyi olur
 

Tayti06

Öğrenci
Katılım
17 Nisan 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yani benim yediğim bütün yemekleri yiyebilirler mi? Mesela: karnıyarık, patates kızartması, yumurta, soğan, havuç gibi yiyecekleri bir kedinin sevebileceğiniz zannetmiyorum. İnsanın yediği yiyecekler kümesi ile kedini yediği yiyecekler kümesinin kesişiminde hangi yiyecekler var?

Öyle herşeyi yiyemezler. Mesela soğan , domates havuç ve karnıyarık kediler için zararlı hatta zehirlidir. Ama haşlanmış veya kızarmış patatese bayılırlar. Çünkü bu yemeklerin içinde kedi otundaki bazı maddeler vardır. Kolay kolay hayır diyemezler.Zeytini de everler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Çok fazla sosis vermek kedi için zararlıdır. Bağırsaklarında parazit yapar ve bu onu rahatsız eder. Eğer et ürünü bulamazsa sizi veya evdeki (varsa) küçük çocuğu ısırmaya çalışır.
 

zuzu72

Öğrenci
Katılım
23 Ocak 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
51
Kedi için en kolay sorulardan biri olsa gerek. Kedi doğası gereği etobur canlıdır. ihtiyacı olan proteinin tamamına yakın bir kısmını hayvansal proteinlerden sağlar. Çiğ süt ve çiğ yumurta haricinde hayvansal olan her şeyi yiyebilir. Kakao, avakado, şeker, tuz ve çiğ sarımsak hariç genelde her şeyi verebilirsiniz fakat doğru besleme için her zaman kuru kedi maması verilmesi önerilir. Özellikle erken annesini kaybetmiş kedilerin beslenmesi oldukça meşakatlidir. Bu yavrular için hazır anne sütleri satılmaktadır. Kısırlaştırılmış kediler özel beslenmeye ihtiyaç duyarlar ve son zamanlarda onlar için özel mamalar üretilmiştir. Eğer sizde kolayı seçmek istiyorsanız kedinizin yaşına ve fizyolojik durumuna uygun bir kedi maması seçin ekonomik olmasına dikkat edin. küçük bir uyarı ucuz olan mamalar herzaman ekonomik değildir. Günlük yeme miktarı önemlidir. mesela 70 Tl ye aldığınız bir mamadan 200 Gr günlük yeme miktarı ise 100 Tl ye aldığınız ve günde 80 Gr verilen mama daha ekonomiktir.
 
Son düzenleyen moderatör:

letsgojonny

Öğrenci
Katılım
23 Haziran 2017
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
39
üniversitedeyken annesini kaybetmiş bir kedi bulmuştum. dönerci sahibi bi hanım abla bana tavuk karkası tavsiye etti. dönerciler tavuğun yenilebilen bütün etlerini ayırdıktan sonra sadece göğüs kafesinin olduğu bölümü kenara ayırıyorlar bazen. adanada buna "kırıntı" diyorlardı başka yerde ne derler bilmiyorum. insanlar bunu alıp tavuk suyuna çorba falan yapmak için kullanıyor ve genelde bedavadan veriyorlar artık olduğu için. o kırıntının içinde tavuğun akciğerleri de oluyor. onları güzelce kaynatıp verin kediye. hem hayvan et yemiş oluyor hemde maliyeti olmuyor. en son daha gibi olmuştu XD
 

friendly

Müdavim
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Akşam kapının önündeki paspasa kıvrılmış uyumaya çalışan yavru sayılabilecek büyüklükte simsiyah bir kediyle karşılaştım. Baktım kaçmıyor aksine mırıl mırıl kendini sevdiriyor, hemen merdiven başına karton koliden ona güzel bir yuva yapıp içini de havluyla döşedikten sonra başlangıç olarak azıcık sulandırılmış süt verdim. Bu kediciğe daha neler yedirebilirim acaba diye araştırırkene bu konuya da denk geldim, okudum iyi oldu.
Eğer kaçıp gitmezse beslerim bu keratayı. :)
 

ersan4343

Öğrenci
Katılım
8 Mart 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
27
ben bu hafta bi van kedisi aldim bir yasinda fakat evdeki yemeklerin hicbirini yemiyor et dışında mama haricinde ne yapmam gerekir
 
Üst