Soru Kedide sürekli uyuma ve etrafa karşı ilgisizlik

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Çok hareketli ve yaramaz olan 6 aylık British Shorthair kedim yaklaşık 1 haftadır gün içinde sürekli uyuyor ve etrafa karşı çok ilgisiz davranıyor evdeki kimseye pas vermiyor sevmeye çalıştığımızda kaçıyor sizce neyi var?

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,780
Bazı kediler böyle, muhtemelen bir şeyi yok huysuz bir kedi falandır.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Bazı kediler böyle, muhtemelen bir şeyi yok huysuz bir kedi falandır.
kedi 4-5 aydır bende ilk defa böyle davranıyor önceden çok haylaz bir kediydi her türlü şamatalığı yapardı öyle çok huysuz bir kedi değildi sadece sinirlendiği zaman ısırıp tırmalıyordu şimdi neredeyse hiçbir şey yapmıyor sadece uyuyor

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,780
kedi 4-5 aydır bende ilk defa böyle davranıyor önceden çok haylaz bir kediydi her türlü şamatalığı yapardı öyle çok huysuz bir kedi değildi sadece sinirlendiği zaman ısırıp tırmalıyordu şimdi neredeyse hiçbir şey yapmıyor sadece uyuyor
Saçma gelebilir ama gençlik hastalığına yakalanmış olma ihtimali olabilir.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Saçma gelebilir ama gençlik hastalığına yakalanmış olma ihtimali olabilir.
gençlik hastalığının belirtileri arasında iştahsızlık, ateş, kusma, ishal varmış. Benim kedinin dışkısı normal, yemesi de gayet normal, kusmaya gelince geçenlerde bir kere kusmuştu ama yerde bulduğu herşeyi yemesine bağladım ondan sonra bir daha kusmadı zaten

Reaksiyon puanı
19,153
Dönem dönem öyle huysuzlanabilir kediler.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,001
Kesinlikle veterinere götürmeni tavsiye ederim. Yemekten kesilmiş olsaydı içimde daha büyük bir kuşku olurdu fakat neyse ki yemekten kesilmemiş. Yine de bir şeyler yanlış olabilir, veterinere götürün.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Kesinlikle veterinere götürmeni tavsiye ederim. Yemekten kesilmiş olsaydı içimde daha büyük bir kuşku olurdu fakat neyse ki yemekten kesilmemiş. Yine de bir şeyler yanlış olabilir, veterinere götürün
yarın veya ondan sonraki gün aşı için veterinere götürecektim zaten götürdüğümde bu durumdan da bahsederim

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,001
yarın veya ondan sonraki gün aşı için veterinere götürecektim zaten götürdüğümde bu durumdan da bahsederim
Belki bu sorundan bahsettiğinizde kedinin durumu gayet iyi de çıkabilir ve hiçbir tespit yapmaya gerek kalmaz. Veteriner yine de kan değerlerine falan bakar büyük ihtimalle. Ücrete yansıyacaktır böyle bir şey olursa, ülkemizde veteriner ücretleri cep yakıyor maalesef.

osmanfurkansahin

Teknolojisever.
SDN
Reaksiyon puanı
201
Çok hareketli ve yaramaz olan 6 aylık British Shorthair kedim yaklaşık 1 haftadır gün içinde sürekli uyuyor ve etrafa karşı çok ilgisiz davranıyor evdeki kimseye pas vermiyor sevmeye çalıştığımızda kaçıyor sizce neyi var?
Onlarca kedi bakmış biri olarak şunları söyleyebilirim. Kediler 6 aylıkken (bazılarında biraz gecikebilir) ergenliğe girmeye başlıyor. Bu dönem aynı insanlardaki gibi geçiyor; huysuzluk, agresiflik.

Kedilerin karakteri ancak kısırlaştırılınca tam manasıyla oturuyor. Kedinizi kısırlaştırmak için yeterli olgunluğa ulaşması gerekir. Benim kedim de aşırı derecede huysuzlaşmıştı. Ardından kısırlaştırdık ve eskisi gibi sakin sevecen hallerine döndü diyebilirim.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Onlarca kedi bakmış biri olarak şunları söyleyebilirim. Kediler 6 aylıkken (bazılarında biraz gecikebilir) ergenliğe girmeye başlıyor. Bu dönem aynı insanlardaki gibi geçiyor; huysuzluk, agresiflik.

Kedilerin karakteri ancak kısırlaştırılınca tam manasıyla oturuyor. Kedinizi kısırlaştırmak için yeterli olgunluğa ulaşması gerekir. Benim kedim de aşırı derecede huysuzlaşmıştı. Ardından kısırlaştırdık ve eskisi gibi sakin sevecen hallerine döndü diyebilirim.
Bilgi için teşekkürler hocam. Bir kere çiftleştirmeden kısırlaştırmak istemiyorum yavrusu olduktan sonra kısırlaştırız

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bir yerde izlemiştim ama doğru mu bilmiyorum. Bu türde sıkıntılar var diye biliyorum. Hatta satın almayın istek oluşmasın çoğalmasın diye uğraşanlar vardı. Genetik bozukluklar oluyormuş o türde kiminin patisi kiminin başka yerlerinde sıkıntılar oluyormuş acı çekiyor diyorlardı öyle hatırlıyorum.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
İçine kapanmıştır ne olacak halimiz diye. Düzelir bence biraz yalnız bırak kafasını toplasın. :D

Talha_

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Bir yerde izlemiştim ama doğru mu bilmiyorum. Bu türde sıkıntılar var diye biliyorum. Hatta satın almayın istek oluşmasın çoğalmasın diye uğraşanlar vardı. Genetik bozukluklar oluyormuş o türde kiminin patisi kiminin başka yerlerinde sıkıntılar oluyormuş acı çekiyor diyorlardı öyle hatırlıyorum.
Hatta bugün yasaklandı diye bir haber gördüm internette.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Hocam bu dedikleriniz Scottish Fold kediler için geçerli. Hatta doğuştan kemik hastası oldukları, ömürleri boyunca kemik ağrısıyla yaşadıkları ve bu hastalığın şuan için bir tedavisinin olmadığı biliniyor. Bununla birlikte birçok kalıtsal hastalığa sahip oldukları da söyleniyor. Kulaklarının bükük olması da yine bir genetik bozukluktur. Scottish Foldların sessiz, sakin, uysal olmasının sebebi bu genetik hastalıklardan duydukları acıdan kaynaklanıyor. Fransa'da çiftleştirilmeleri tamamen yasaklanmıştır Amerika'da ise kalıtsal hastalıkların önüne geçmek için genetik açıdan daha sağlıklı olan Britishler ile çiftleştirilmesine müsade ediliyor. Türkiye'de maalesef bununla ilgili bir denetim yok

Britishler birkaç kalıtsal hastalık dışında genellikle genetik açıdan sağlıklı olarak nitelendirilirler. Oldukça enerjik ve hareketlidirler hatta 1870 li yıllarda avcılık için yetiştirildikleri dahi biliniyor. Britishlerin genetik açıdan sağlıksız olduğu düşüncesi Scottish kedilere tip olarak benzedikleri için ortaya çıkmış.

İçine kapanmıştır ne olacak halimiz diye. Düzelir bence biraz yalnız bırak kafasını toplasın. :D
Nedense depremden sonra böyle davranmaya başladı

Son düzenleme:

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,243
Cinsin özelliği.