Keçi sütüne yoğun talep

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
7,263
Anne sütüne en yakın yüksek besin değerine sahip, bebek ve yaşlılar için sindirim kolaylığı, yağ yakıcı özelliği nedeniyle revaçta olan keçi sütü, diğer sütlere göre yükselen fiyatına rağmen yok satıyor.


keci_885748512.jpg


İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Türkiye'de 9 milyon civarında olan keçi varlığına karşın süt üretiminin geride kaldığını, son zamanlarda Saanen cinsi keçilerle beraber süt üretiminin arttığını dile getirdi. Türkiye'de son 10 yılda süt keçiciliğinin ıslah edilmiş ırklarla beraber giderek yükseldiğini anlatım eden Türer, bilimsel araştırmalara göre bu süt türünün sindiriminin pratik olması, varlıklı aroması, anne sütüne yakın gıda değerini taşıması ve yağ yakıcı özelliğinin olması sebebi ile iç pazarda da tüketiminin arttığına işaret etti. Türer, kişilerin her geçen gün daha çok keçi sütü tükettiğini, Türkiye pazarında 2012-2013 yılında koyun ve keçi sütü ürünlerinde yüzde 70'lik artışın da bunu doğruladığını dile getirdi.

AvrupaGazete
 

giskur11

Profesör
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
3,605
Reaksiyon puanı
160
Puanları
243
Dedem zamanında yapmış bu işi elle sağılıyorsa hayvanın idrarı süte karışabilme ihtimali varmış öyle anlatmıştı bana.Tamamen sağanın insafına bağlı.
 

lifeiswaiting

Asistan
Katılım
9 Ağustos 2013
Mesajlar
115
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Keçi sütü içen var mı? Tadı nasıl bildiğimiz süt gibi mi? Tavsiye eder misiniz?
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,965
Reaksiyon puanı
332
Puanları
263
Bu keçiler insan gibi zaten. Otu yere koy yemezler; ama bir yere as yerler. En taze, en güzel besinleri yemeyi severler.
 
Üst