- Katılım
- 6 Ağustos 2008
- Mesajlar
- 20,604
- Reaksiyon puanı
- 493
- Puanları
- 7,263
Anne sütüne en yakın yüksek besin değerine sahip, bebek ve yaşlılar için sindirim kolaylığı, yağ yakıcı özelliği nedeniyle revaçta olan keçi sütü, diğer sütlere göre yükselen fiyatına rağmen yok satıyor.
İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Türkiye'de 9 milyon civarında olan keçi varlığına karşın süt üretiminin geride kaldığını, son zamanlarda Saanen cinsi keçilerle beraber süt üretiminin arttığını dile getirdi. Türkiye'de son 10 yılda süt keçiciliğinin ıslah edilmiş ırklarla beraber giderek yükseldiğini anlatım eden Türer, bilimsel araştırmalara göre bu süt türünün sindiriminin pratik olması, varlıklı aroması, anne sütüne yakın gıda değerini taşıması ve yağ yakıcı özelliğinin olması sebebi ile iç pazarda da tüketiminin arttığına işaret etti. Türer, kişilerin her geçen gün daha çok keçi sütü tükettiğini, Türkiye pazarında 2012-2013 yılında koyun ve keçi sütü ürünlerinde yüzde 70'lik artışın da bunu doğruladığını dile getirdi.
AvrupaGazete

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Türkiye'de 9 milyon civarında olan keçi varlığına karşın süt üretiminin geride kaldığını, son zamanlarda Saanen cinsi keçilerle beraber süt üretiminin arttığını dile getirdi. Türkiye'de son 10 yılda süt keçiciliğinin ıslah edilmiş ırklarla beraber giderek yükseldiğini anlatım eden Türer, bilimsel araştırmalara göre bu süt türünün sindiriminin pratik olması, varlıklı aroması, anne sütüne yakın gıda değerini taşıması ve yağ yakıcı özelliğinin olması sebebi ile iç pazarda da tüketiminin arttığına işaret etti. Türer, kişilerin her geçen gün daha çok keçi sütü tükettiğini, Türkiye pazarında 2012-2013 yılında koyun ve keçi sütü ürünlerinde yüzde 70'lik artışın da bunu doğruladığını dile getirdi.
AvrupaGazete