KDE5'de GTK Renkleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Şöyle bir resimle anlatayım size ne olduğunu
R1l1OZ.png

İki saat oturdum uygulamaların rengini kafama göre attım. Renkler tamam, çok da güzel yaptım ama GTK uygulamalar hala şu mavimsi iğrenç breeze renklerini kullanıyor. Bir el atacak var mı?

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Bunu anlatmıştım sizin de olduğunuz konulardan birinde.
Henüz bu durum için çözüm yok.
Sorun KDE'den değil GTK cephesinden kaynaklı.
GTK geliştiricileri tema uyumu sağlayan C/C++ API girişini kapattılar.
Artık temalar sadece css üzerinden yapılabilecek.
Bu aslında yerinde bir karar olsa da bunu yaparken aniden yapmaları, yıllarca emek vermiş bazı geliştiricileri küstürdü ki bu geliştiriciler gtk'nın kde uyumluluğunu sağlayan temaları üreten kişilerdi (oxygen-gtk), onların onbinlerce satır kod çalışmaları bir günde hiçe çıktı, dolayısıyla onlar şu an tema üretmiyor.
Yeni üretilen breeze teması bir gönüllünün çalışmalarıyla zar zor üretildi, henüz renk desteği yok.
Bu durum aslında KDE4'te de mevcut ancak KDE4 kullanan dağıtımlar bundan etkilenmemek için GTK paketlerini güncellemediler.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hocam firefox-qt var mı güncel bildiğiniz o zaman? Başlarım gtksine.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
GNOME kullan :D GTK GNOME'un sonuçta. Ama diyim GNOME'da da mükemmel değil uyumları ama tatmin ediyor. Kdenlive misal GNOME'da yeterince native duruyor.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
GNOME kullan :D GTK GNOME'un sonuçta. Ama diyim GNOME'da da mükemmel değil uyumları ama tatmin ediyor. Kdenlive misal GNOME'da yeterince native duruyor.
Höt. Millet kde4 çıktığında koşa koşa gnome2 kurduğu zamanlar bile biz kde aşkımızdan vazgeçmedik. Çöküyordu dakika başı ama Firefox adam olmadı diye kdeden dönecek değiliz.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Sizde o zaman Xfce veya Mate kullanın . :D Dün Manjaro Xfce yükledim. Görünüşü bence güzeldi.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
:D :D :D
Siz en çok hangi masaüstü ortamını seviyorsunuz? Yani Xfce mi, Mate mi, KDE mi, Lxde mi?
Ben ayırmam hepsi benim evlatlarım gibi :p
--- Gönderi Güncellendi ---
Sizde o zaman Xfce veya Mate kullanın . :D Dün Manjaro Xfce yükledim. Görünüşü bence güzeldi.
Bence Poh ! gibi olmuş :p O eski manjaro yok sanki tasarımında. İçine etmişler :(
Manjaro bu adamdan sorulur :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
:D :D :D
Siz en çok hangi masaüstü ortamını seviyorsunuz? Yani Xfce mi, Mate mi, KDE mi, Lxde mi?
KDE iyidir KDE. Daha derli toplu, daha kullanışlı bir de el alışkanlığı var. Gnome 2/Mate'den sonra en kolay özelleştirebilen masaüstü ortamı şu sıralar.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
KDE iyidir KDE. Daha derli toplu, daha kullanışlı bir de el alışkanlığı var. Gnome 2/Mate'den sonra en kolay özelleştirebilen masaüstü ortamı şu sıralar.
GNOME diyecektin sanırım ? :D Window Manager'lara da girersek tabii işin rengi değişir baya :)
Kişiselleştirilebilirlik;
GNOME3 (Shell Extensions) > KDE > Cinnamon > Xfce > Mate > Lxde > Unity (Daha paneli alta alma özelliği bile yeni geldi)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bence Mate. Özellikle de Linux Mint'in Mate olanı. Hem hafif hem de göze şık. :)
@eronis Manjaro Xfce güzeldi. Başlat menüsü biraz karışık geldi. Ama yine de güzeldi. :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Hırs yaptım, yakın zamanda yine Arch'a dönüyorum. Ubuntu iyi güzel ama şunu farkettim ki işletim sisteminin yapısı beni rahatsız ediyor. PPA'larla uğraşmak falan zor geliyor artık. Sanırım yakın zamanda Arch'ı geri yükleyeceğim.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hırs yaptım, yakın zamanda yine Arch'a dönüyorum. Ubuntu iyi güzel ama şunu farkettim ki işletim sisteminin yapısı beni rahatsız ediyor. PPA'larla uğraşmak falan zor geliyor artık. Sanırım yakın zamanda Arch'ı geri yükleyeceğim.
Kurun bırakın hocam işte. Sistemi adam akıllı inşa ettikten sonra insanın daha oynayası geliyor galiba. :D

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Manjaro Arch tabanlı mı? Manjaro Xfce'yi denediğimde arkaplan resimlerinde yanılmıyorsam Arch yazan da vardı.
Arch Linux'u kurmak kolay mı? Sizce deneyeyim mi?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Manjaro Arch tabanlı mı? Manjaro Xfce'yi denediğimde arkaplan resimlerinde yanılmıyorsam Arch yazan da vardı.
Arch Linux'u kurmak kolay mı? Sizce deneyeyim mi?
Manjaro Arch tabanlıdır ama Manjaro, Arch değildir ve diğer Arch tabanlı dağıtımlar gibi Arch'ın paketlerini kullanmaz. Misal Antergos gibi. Manjaro, Arch ile kıyasla çok farklı türde bir dağıtımdır.
  • Herhangi bir Arch tabanlı dağıtım Arch'ın depo'larından paketleri çekerken Manjaro'nun kendi depoları vardır
  • Manjaro, Arch'tan 2 hafta geride gider. Manjaro takımının yarattığı 3 tane Manjaro branşı vardır.
  1. Stable (Kararlı sürüm, Arch'tan 2 hafta geridedir.)
  2. Testing (Test amaçlı sürümdür ve Manjaro geliştiricileri günlük kullanmına uygun olduğunu söylüyor. Arch'tan 1 hafta geridedir)
  3. Unstable (Kararsız sürümdür, Arch'tan 3 gün geridedir.)
  • Manjaro geliştiricileri işletim sistemini Linux'a yeni başlayanlar için olabildiğince kullanımı kolay hale getirmeye çalışıyorlar.
  • Manjaro kendi donanım tanıma araçları ve sürücüler ile geldiği için Nvidia, Amd kartları olanlar Live CD üzerinden bile kartlarını dağıtım üstünde test edebilirler.
  • Manjaro'da çoklu kernel yönetim araçları son kullanıcının işini oldukça kolaylaştırmaktadır.
  • Paketlerin kararlı branşa geçmeden önce 2 hafta boyunca insanlar tarafından kullanılmış ve test edilmiş olması nedeni ile Manjaro, Arch'a göre daha kararlı olduğu varsayılır.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Chakra > Manjaro

Reaksiyon puanı
16,128
benim kde faslı pardus 2012 ile bitti yaşasın mate...
Ekran Görüntüsü 2017-01-26 23-49-42.png

şşt sessiz olun kedi uyuyor!