KDE Neden Bana Ters Gidiyor ?

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sorunum biraz ilginç. Kubuntu 10.10 u bilgisayarıma kurduğumda bilgisayarımdaki klasörlere giremiyorum. Ama Pardus kurduğumda öyle bir sorun yok. Aynı şekilde ubuntuda da. Ama ubuntu üzerine KDE kurduğumda yine klasörlerime erişemiyorum. Açılırken gnome u seçip devam ettiğimde sorun düzeliyor. Bir sorun daha var. Pardus ta da Kubuntu da da wireless kullanamıyorum sürücüler yüklü olduğu halde. Adam gibi kullanabildiğim tek dağıtım ubuntu. Sanırım sorun KDE ile ilgili. Sizce ne yapmam gerekir ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bilgisayarındaki klasörler derken, NTFS diskleri üzerindekileri mi kastediyorsun?

Bir de PARDUS için KDE Ağ yöneticisi programı değişti. PARDUS kendi programı yerine Network Manager kullanıyor, bu sebeple Wireless bağlantılarda sorun var. Yakında bir yama ile veya güncelleme ile düzeltileceğini düşünüyorum.
Ubuntu sanırım hatayı kendisi bir şekilde düzeltmiştir.

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
pardus en yakın zamanda hatasını düzelticek ama ubuntu bu işi daha hızlı yapar daha önce hatalarını 6 saatte kapatmışlardı.

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Klasörlerim derken herhangi bir klasör. Kubuntu'nun kullandığı tarayıcı (Dolphin di sanırım) ile hiçbir klasöre erişemedim. Ubuntu üzerine KDE kurduğumda da aynısı oldu. Hani indirdiğim iso hatalıdır falan diye düşündüm o yüzden ubuntu üzerine kurdum ama fayda etmedi aynı dert.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
pardus en yakın zamanda hatasını düzelticek ama ubuntu bu işi daha hızlı yapar daha önce hatalarını 6 saatte kapatmışlardı.
Yanılmıyorsam hata Linux kernelinden kaynaklı, bir de yeni ağ programı eklenince Pardus için Ubuntu'dan işler biraz daha uzun sürebilir.

Klasörlerim derken herhangi bir klasör. Kubuntu'nun kullandığı tarayıcı (Dolphin di sanırım) ile hiçbir klasöre erişemedim. Ubuntu üzerine KDE kurduğumda da aynısı oldu. Hani indirdiğim iso hatalıdır falan diye düşündüm o yüzden ubuntu üzerine kurdum ama fayda etmedi aynı dert.
Ana dizininin (/) resmini koyabilir misin? Hiç bir şey gözükmüyor mu?

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tarayıcıyı tam olarak açılmadığı için hiçbişey göremedim. Places bölümüne tıkladığımda da disklerle alakalı bişey yoktu. klasik sistem klasörlerinin adı vardı videos, pictures vb.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kardes kubuntuda dolhinde sorun var ama su sekilde klasörere bakabilirsin alt+f2 kdesu dolhin :) yani root olarak dosya sistemine bakabiliyorsun

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Nepomuk'u kapatın, Dolphin açılır Kubuntu'da.