KDE 4.4 RC1 Duyuruldu

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bence konforlu demek istedi. E yazılım dünyasında konfor beraberinde biraz yavaşlığı da getiriyor ama bu demek değildir ki, KDE yavaşlıktan ölüyor.

Uçaklar hızıyla mı ön plandadır yoksa konforuyla mı? :)

KDE yavaşlıktan ölmüyor olabilir ama can çekiştiği kesin. Hiç KDE kullanmayan bir insan bile algılayabilir bunu. Ben KDE'yi OpenSuSE ve Pardus 2008'de kullandım. Şimdi Kubuntu da kullanabilirim ama neden kullanayım ki GNOME varken? GNOME ise Compiz sağ olsun, KDE'den 10 kat daha güzel olabiliyor. Ben kurulduğu anda hantal olan bir sistemi mi tercih ederim yoksa istediğim zaman hantallaştırabileceğim bir sistemi mi?

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Kde 4.4 bir çıksın kubuntu,pardus vb sanal bilgisayarda deneyecem :) hangisinde beğenirsem onu pcme kuracağım :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Uçaklar hızıyla mı ön plandadır yoksa konforuyla mı? :)

KDE yavaşlıktan ölmüyor olabilir ama can çekiştiği kesin. Hiç KDE kullanmayan bir insan bile algılayabilir bunu. Ben KDE'yi OpenSuSE ve Pardus 2008'de kullandım. Şimdi Kubuntu da kullanabilirim ama neden kullanayım ki GNOME varken? GNOME ise Compiz sağ olsun, KDE'den 10 kat daha güzel olabiliyor. Ben kurulduğu anda hantal olan bir sistemi mi tercih ederim yoksa istediğim zaman hantallaştırabileceğim bir sistemi mi?

konfor demek istemedim ,demek istedigim zamanin nimetilerinden faydalanmak ,kde daha fazla özellik tasiyor compiz ayni sekilde kde ilede kullanambiliyorsun simdi kde den 10 kat daha güzel gnome mi var :)

---------- saat 14:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:27 eklenmişti ----------

bu arada kde 4.4 dü kullaniyorum gnome mi hizli kde mi hizli diye bir soru sorabilirm :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
konfor demek istemedim ,demek istedigim zamanin nimetilerinden faydalanmak ,kde daha fazla özellik tasiyor compiz ayni sekilde kde ilede kullanambiliyorsun simdi kde den 10 kat daha güzel gnome mi var :)

---------- saat 14:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:27 eklenmişti ----------

bu arada kde 4.4 dü kullaniyorum gnome mi hizli kde mi hizli diye bir soru sorabilirm :)

GNOME kullandın mı hiç? (Pardus dışında bir dağıtımda, mesela Ubuntu'da.)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki .Ben KDE kullanıyorum ve Gnome banada kötü geliyor.KDE yavaş değil ayrıca,gayet hızlı :).Ubuntu kullanmıştım ve 1 ay anca dayandım ,uzun süredir KDE deyim :).

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Kimine göre Gnome,kimine göre KDE, kimine görede XFCE daha iyi.Bence hiçbirinin diğerine üstünlüğü yok.İnsanların ihtiyaçları neyse ona göre kullanır.KDE yavaş diyemem,yavaş desem zaten KDE de kalmam ben :).

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hiç bir zaman sağdan soldan duyduklarınızla masaüstü veya işletim sistemi seçmeyin:):)
Deneyin vede kendiniz karar verin:):)
Zaten uzmanlaştıkça KDE her zaman sizi bekliyor olacaktır:D:D

Unutmadan sanal PC ile denemeler yapmayın...Direk diskinize kurun...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
GNOME kullandın mı hiç? (Pardus dışında bir dağıtımda, mesela Ubuntu'da.)
jea ben sadece pardus kullanmiyorum su an ubuntu kubuntu pardus kullaniyorum.tepki süreki kde de daha hizli ,özellikle kde 4.4 rc1 ri dene farki göreceksin ,gnome yavas kaliyor ,bu arada ben bir cok dagitim kullandim ,meraklisiyim bu islerin elive linux dahi kullandim hatta :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@shakal:
KDE4 ile birde debian dene:)
Keyfine bak...+Bonus

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ubuntu 10.04 alpha1 kullanıyorum, şu an kendisi alpha2'ye update oluyor. :)

KDE deneyeyim bir nereye gelmiş göreyim dedim, kde-all gibi bir paket vardı, kurdum ve başlatır başlatmaz plasma çöktü :) şimdi gerçekleşecek olan updatelerden sonra tekrar deneyeceğim. :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Forumda debian kullanan bir tek benim galiba:D:D
Debian deneyin farkı göreceksiniz:):)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
gnome'da bana yavaş geliyor...: )
fluxbox kullanıyorum opensuse11.2'de KDE4+ üstüne...
crunchbang falan kurmak gerek aslında ama KDE4'ün o programları görselliği üstüne tanımam...:) box türevleriyle oturum açmanın zevki ise... anlatılamaz ancak yaşanır...: )
tabi bazı dosyaları düzenleyebilip güzel bir masaüstü oluşturabilenlerce yaşanabilecek duygular bunlar...

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ya bunu kurdum plasma çöktü bir türlü düzelmiyor yaa... Var mı bir fikri olan?

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bunu derken ??

---------- saat 10:16 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:14 eklenmişti ----------

Ubuntu 10.04 alpha1 kullanıyorum, şu an kendisi alpha2'ye update oluyor. :)

KDE deneyeyim bir nereye gelmiş göreyim dedim, kde-all gibi bir paket vardı, kurdum ve başlatır başlatmaz plasma çöktü :) şimdi gerçekleşecek olan updatelerden sonra tekrar deneyeceğim. :)

ben koala kullaniyorum 4.4 rc1 gayet saglam

---------- saat 10:18 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:16 eklenmişti ----------

@shakal:
KDE4 ile birde debian dene:)
Keyfine bak...+Bonus
neden olmasin daha öncedende demistim cakmalar asilnda bana göre degil de debianda 4.4 kurabilirmiyim

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
alt+f2 yap dolphin gir görünmden gizli dosyalari isaretle ve .kde dosyasini sil ve cikis yap ve tekrar baslat olmasi gerekiyor

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
alt+f2 yap dolphin gir görünmden gizli dosyalari isaretle ve .kde dosyasini sil ve cikis yap ve tekrar baslat olmasi gerekiyor

Maalesef halen aynı durumda düzelmedi.

Ayrıntılar:
Çalıştırılabilir dosya: kdeinit4 Süreç Kimliği: 3436 Sinyal: 11 (Segmentation fault)

Bu nasıl düzelecek yaa

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
onu bende bilemiyorum bende beta2 de sorun vardi bunda düzelmisti

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Zaten sildim gitti... Bakalaım yeniden denerim yakında...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Zaten sildim gitti... Bakalaım yeniden denerim yakında...

arkadasim sorunu buldum herhal ,simdi kde 4.3.4 deposunu ver güncelleme yapmadan ki bosa gitmesin sonrasinda kde 4.4 deposunu ver ve güncelle ,fakat söylede yapabilirsin ben de yeniden kubuntu hemen kde 4.4 deposunu verdim ve güncelledim ve plazma cöktü ve ugrastiktan sonra dedim bir kde 4.3.4 deposunu yüleyim ve yükledikten sonra .kde dosyasini sildim ciktim ve calisti ,umarim sendede calisir

desende_asi

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Kardeş Sildim onun yerine Kubuntu Lucid alpha2 kurdum... Gayet güzel ama çok hatalar var... Ve ben ekran kartı falan kurmadan bütün efektler kendi kendine çalıştı sorunsuz gidiyor... Otomatik tanıdı sanırsam ekran kartını...

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
onda kde 4.4 rc mi var birde alpha olmasindan dolayi cökmeler yasaniyormu

---------- saat 10:39 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:35 eklenmişti ----------

evet onda kde 4.4 rc varmis ama dedigimi deneye bilirsin ager alha kullanmak istemiyorsan tahminen olmasi gerekli