KDE 4.4 RC1 Duyuruldu

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
DT-August.jpeg

En popüler masaüstü yöneticilerinden olan KDE’in 4.4 RC1 sürümü, KDE geliştiricileri tarafından “Cornelius” kod adı ile duyuruldu. Geliştirme sürümünü masaüstü uygulamaları, kararlılık çalışmaları ve çeşitli değişiklikler içeriyor. Güncellenmiş kullanıcı ara birim öğeleri, plasma masaüstü yükseltmeleri yapıldı. Ayrıca Gwenwiev resim görüntüleyici ve Dolpin dosya yöneticisi gibi diğer uygulamalar için de çeşitli iyileştirmeler söz konusu.
Bunun bir deneme sürümü olduğunu ve çeşitli sorunlar içerdiğini unutmayınız. Bilinen sorunların tüm listesine ve KDE 4.4 RC1 ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak için burayı tıklayabilirsiniz.

http://www.habertux.com/2010/01/09/kde-4-4-rc1-duyuruldu/

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Güzel haber. Ne kadar hızlı gelişiyor, yetişmek mümkün değil.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
KDE gerçekten ne kadar hızlı gelişiyor.
Ve her yeni sürümünde çok farklı güzel özellikler de ekleniyor.
KDE 4.4 özellikle 4.5'ten çok umutluyum. Hız konusunda tamamen düzelecekler ve Win7'nin rakibi olacaklar

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
KDE gerçekten ne kadar hızlı gelişiyor.
Ve her yeni sürümünde çok farklı güzel özellikler de ekleniyor.
KDE 4.4 özellikle 4.5'ten çok umutluyum. Hız konusunda tamamen düzelecekler ve Win7'nin rakibi olacaklar
Rakibi olacaklar bölümünü anlamadım.
Siz KDE ,Windows 7'den daha iyi görünüyor demediniz mi?:D

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
evet zaten öyle
kullanım oranı olarak da yaygınlaşıp rakibi olacaklar :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
demistim saten windows 7 nin rakibi linux degil kde diye :)

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
KDE çok sağlam bir sistem gereksiminde sorunsuz kasmadan çalışıyor demişlerdi, doğrumu arkadaşlar mesela benim makina orta düzeyde p.4 1.gb ram 128 ekran kartı

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
bunu nasıl uygularız bilgisayarımıza. ben denemek istiyorum ubuntumda :) sitesinee baktım ama download kısmında 4.3 var.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
gnome 3'te görüşürüz ceku :D
artı kde hakkında bilmeden yorum yapmayalım:devil:
benim evdeki masaüstü 128 mb geforce 6600 babalar gibi çalıştırıyor, kasmanın k'si yok

---------- saat 20:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:19 eklenmişti ----------

N3CAT1 hangi dağıtımı kullanıyorsun
yani bir masaüstü platformunu kaynak koduyla kurmak akıl karı değil de

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
komoL sen kendin denemeden kimsenin dediğine inanma
ceku yardım etmek istemiş ancak kendisinin kde bilgisi sıfıra yakın :D
ben kasmaz derim ancak kendin dene kendin gör, denemekten zarar gelmez
zaten denemekten korkuyorum dersen windowsçular linux'u denemeye ne yapsın

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
gnome 3'te görüşürüz ceku :D
artı kde hakkında bilmeden yorum yapmayalım:devil:
benim evdeki masaüstü 128 mb geforce 6600 babalar gibi çalıştırıyor, kasmanın k'si yok

---------- saat 20:20 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:19 eklenmişti ----------

KDE'yi GNOME gibi kullanırsan öyle olur tabi. :D

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
14
gnome 3'den hiçbir beklentim yok.kde'nin de hızı berbat.en iyisi xfce :)
pardus'ta xfce kullanıyordum bi aralar.şu an ne pardus ne mandriva ne ubuntu ne de suse kullanmıyorum; rahatım.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
usta ben lxde'yi daha iyi buldum xfce'den

---------- saat 20:40 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:40 eklenmişti ----------

KDE'yi GNOME gibi kullanırsan öyle olur tabi. :D
millet yanlış anlamayın
arkadaş kde'yi gnome hızında kullanmayı demek istedi :D :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144

hımm açık kaynak üzerindense o iş yaş :rolleyes: ben kde üzerinde güncelleme gibi bir yolla olur diye düşünmüştüm. kubuntu 9.10 kullanıyorum bu arada.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
şu tür cümleleri bir linux kullanan insandan duymak daha kötü
linux her alanda rakibidir

yav yine yanlis anlasildim,daha windows böyleyken linuxsun görünmüne rakip olabilir demek istiyorum

Ne alaka? Windows 7 bir işletim sistemidir, KDE ise bir masa üstü ortamı. Terimler konusunda sıkıntımız var galiba. :)

Haber için; GNOME 3'te görüşürüz diyelim. :)

sunuda unutmamakta fayda var ,sadece masa üstü derken kücümsemeyelim ,linuxdaki masaüstü ortami dahi linuxsu linux yapiyor ,neden kde yada gnome yerine blackbox adli masaüstünü kullanmiyoruz ,kde de hersey sistemi ilgilendiriyor,veyahut neden kde yavas ,deniyorda gnome hizli veyahut gnome cirkin kde güzel diye bir sey var yani bu her yönlü linuxda masa üstü ortamlari sagliyor sistem gidisini , yani windows la kiyaslamayalim ,dikkat edin windows 7 de yaptiklari genel kullanici icin masa üstü ortami degisiyor yani ilk görünürde degisiklik oluyor,su an kde 4.4 yada cikacak olanda bircok güzellik bekliyoruz ,o zaman böyle bir durumde cogunu kernelden beklemek zorunda kalacaz.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Téşekkürler :) Böyle Giderse Linux'cu oLcam :D

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
söyle diyelim böyle giderse ilerde neden daha önce linuxcu olmadim diyeceksin

bu arada jea brak gnome3 iki tema degisecek gnomede yükün hepsini compize yükleyecek onada gnome3 diyecek ,yani söyle diyim ayni tas ayni hamam :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
söyle diyelim böyle giderse ilerde neden daha önce linuxcu olmadim diyeceksin

bu arada jea brak gnome3 iki tema degisecek gnomede yükün hepsini compize yükleyecek onada gnome3 diyecek ,yani söyle diyim ayni tas ayni hamam :)

Sadelikten yanayım. :) O sebeple GNOME diyorum. KDE bana çok cafcaflı geliyor ve Windows'u andırıyor. Neden Windows'a benzesin ki sistemim? Ben Windows'u Linux'a benzetmeye çalışırken hem de.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
kendinizi bunun la kandirin :) kde ile windows bir degildir ben bir windows kullanicisina sunu dedim sizde deyin windowsda yapabildiginiz en kolay seyi bunda yapin :) adamlar yapamadi ,eger ,gnome gibi cilali tas devrinde kalsin diyorsaniz , bizde onu istemiyoruz ,zamanin nimetlerinden faydalanilsin ,ucak dururken tahtirivalli ile dünya turuyapmak nekadar akillica

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
kendinizi bunun la kandirin :) kde ile windows bir degildir ben bir windows kullanicisina sunu dedim sizde deyin windowsda yapabildiginiz en kolay seyi bunda yapin :) adamlar yapamadi ,eger ,gnome gibi cilali tas devrinde kalsin diyorsaniz , bizde onu istemiyoruz ,zamanin nimetlerinden faydalanilsin ,ucak dururken tahtirivalli ile dünya turuyapmak nekadar akillica

Ne alakası var? :) KDE uçak kadar hızlı mıymış? :)