KDE 4.1.0 çıktı

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
KDE projesinin "ağır" geliştirme sürecindeki aşaması KDE 4'ün yeni sürümü çıktı. KDE 4.1.0'ın "yeni jenerasyonun kullanılabilir ilk sürümü" olduğu fikri bulunuyor.

KDE 4.1, daha önce eksik kaldığı belli olan KDE 4'ün üzerine daha da fazla uygulama, hata düzeltme ve yeni geliştirilmiş özellikler getiriyor. Sürüm notlarından birkaç madde sıralayalım:

* KDE-PIM ile e-posta yönetimi, planlayıcı, RSS okuyucu, haber okuyucu gibi pek çok kişisel bilgi yönetim aracı tek bir çatı altında toplanıyor. Bu bileşen 3.5 serisinde de var ama geliştirmeleri göreceğiz.
* Masaüstü "kabuğu" Plasma için değişim listesi "Çoğu normal kullanıcı için KDE 3 kabuğunun yerini alabilecek kadar gelişmiş durumda" yorumu yapmış.
* Dragon Player adlı bir video oynatıcı gelmiş.
* KSystemLog bir sistem günlüğü tutucu.
* Step, KDE'nin eğitime yönelik araçlarından bir diğeri; fizik öğrenmek için eğlenceli bir araç.
* KDE'nin masaüstü dünya gezegeni Marble, OpenStreetMap entegrasyonu getiriyor.
* KWin, pencere yöneticisinin kompozit özellikleri geliştirilmiş. Compiz'den bildiğimiz özellikler bulunuyor.

KDE 4.1 sağlayan diğer dağıtımlar arasından şimdilik bildiklerimiz ise Debian, Kubuntu, Fedora, Mandriva, Magic Linux ve Arch Linux.

canlı cd: "KDE Four Live" CD

sürüm duyurusu: K Desktop Environment - KDE 4.1 Release Announcement

kaynak: KDE 4.1.0 çıktı PC Labs

Reaksiyon puanı
2,148
bizim arkadaş bunun manyağı her fırsatta ubuntu kubuntu gnome kde diye milletin anlamadığı laflar ediyo :D bana da indirdi kurucam inşallah kubuntu yu içinde kde4.1 varmış :D:D ama harika bi görsele sahip işletim sistemi yaw vistaya 15 basar 2 ye böler :D