Kaza yaptım, merak var!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yms
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yms

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba üstadlar.

Başlık biraz ilginç oldu, idâre ediverin :)

Bugün bir kazaya karıştım. Sıkışık trafikte, sol şeritte ağır ağır ilerlerken Transit'in birinin lastiği patladı ve refüje çıkıp arabama sol-arka ve sol-önden çarptı. Trafiğin çaylaklarından olduğum için merak ettiğim birkaç husus var.

1-) Benim ve karşı tarafın trafik sigortası var. Tutanakta da karşı taraf kusurlu olduğunu kabul edip ıslak imzayı bastı. Aracın tüm masraflarını karşı tarafın sigortası karşılayacak mı? Cebimden para çıkacak mı?

2-) Aracı teslim ettiğim usta, eksper ve diğer idâri işlemler için vekâletnâme isteyip, anahtar teslim alacağımı söyledi. Bu belge ile istenmeyen işler açabilir mi başıma?

3-) Önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır? Herhangi bir işin tâkibini yapmam gerekir mi?

Acemiyim, yardımcı olun lütfen :)

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Öncelikle geçmiş olsun.

Karşı tarafın kusurlu olduğu eksper tarafından da onaylanırsa karşı tarafın sigortası tüm masraflarınızı öder.

Bildiğim kadarıyla bi takibe gerek yok. TRAMER'in sitesinden kaza tutanağınızı sorgulayabilirsiniz. Eksperin verdiği kararı ve tamirat tutarını görebilirsiniz burada ama sizi pek ilgilendirmeyecek galiba.

Vekâletname olayında, araç tamiratı için verdiğinizi belirtir bi cümle olursa başka bi yerde kullanılamaz.
Bu vekâletname sayesinde sigorta masrafları sizin hesabınız yerine direk ustanın hesabına yatacak.

yms

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için teşekkür ederim. Vekâleti verdikten sonra, aracı teslim alıncaya kadar yapmam gereken bir şeyler yok mudur? Bilmediğim işler olduğu için biraz korkuyorum açıkçası.

Bir de bu eksper, karşı tarafın sigortasından gelecek anladığım kadarıyla. Masraftan kaçınmak adına herhangi bir katakulle dönebilir mi :)

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
araç hasar onarım merkezlerine bırakın aracı (= ikame araçta verebilir sistem size yada kaskonuz varsa o karşılıyor diye biliyorum (=

yms

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amcam tanıdığı ustayı devreye soktu, ben de güvendim vallahi. Bakalım ne kadar güvenilir :)

Bu ikâme araç olayı nasıl oluyor? Ne yapmam gerekiyor bunun için? Kendi sigortamdan mı talep edeceğim aracı? Şartları nelerdir vs vs :)

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
bende bugün kaza yapıcaktım şahin son anda farketti.Mososikletliyim zaten dokunsa yerdeyim :D

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
İkame araç kaskoların verdiği bi hizmet. Kaskonuz yoksa faydalanamazsınız yani. Kaskolarda da bazı şartlar oluyo, poliçenizde şartlar yazıyodur.

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Resmi bir servise giderek işlemleri onlara bırakmak ve sabırla beklemekten başka yapacağınız bir şey yok.

Vekaletnamede problem yaşanmaz. Kaza için olduğu belirtilir zaten standart evraklardır.

Suçlu karşı taraf çıkarsa cebinizden paranız çıkmaz. Eksper yoğunluğuna göre işleminiz sürer ve aracınızı teslim alırsınız.

Geçmiş Olsun.

İkame araç için;

Aracınızın marka servisine gitmeniz gerekiyor. Karşı tarafın sigortası onu da karşılayacaktır. Fakat bazı şartları var. Sigorta/Kasko poliçesinde ikame maddesinin geçmesi gerekiyor.

Tanıdık bir ustaya gittiyseniz bu hizmetten yararlanamazsınız.

yms

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkâme araç işi yattı o zaman. Yirmi gün tabana kuvvet. Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.