Kaza Değil Dizüstü Bilgisayar Öldürdü

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Trafik kazası geçiren bir kanadalı bayan, çarpmanın etkisiyle değil, bir dizütü bilgisayar sebebiyle olay yerinde öldü. Bu kaza nasıl oldu da oldu?

Kanada'da trafik kazası geçiren bir kadın, dizüstü bilgisayarın çarpması sonucu hayatını kaybetti. British Columbia'da aracıyla seyahat ederken bir çekiciye çarpan 25 yaşındaki Heather Story, arka koltukta bulunan ve herhangi bir yere sabitlenmeyen dizüstü bilgisayarın kafasına çarpması sonucu olay yerinde can verdi. Uzmanların yaptığı araştırmaya göre, eğer dizüstü bilgisayar bir yere sabitlenmiş olsa ve kafaya ölümcül bir darbe indirmese, Story'nin kazayı sadece yaralı şekilde atlamış olacağı ortaya çıktı.

:: Dizüstü bilgisayarınızı arka koltuğa bırakıyor musunuz?

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ahmak insanin önde gideneymiş, Allah bilir çet yapıyordur.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Dizüstü bilgisayarım olmadığı için(şuan)mutluyum:DAma moz doğru yani Allah onun cezasını vermiş.Yoksa çarpmazdı bile çekiciye.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ahmak insanin önde gideneymiş, Allah bilir çet yapıyordur.

Çok ağır konuşmuşsun kardeşim. Aracıyla giderken bir yere çarpmış diyor; yani aracı kendisi kullanıyor, bilgisayarı da arka koltuğa koymuş. Bence çoğunluk onun yaptığı gibi yapardı. Laptopu sabitlemek değil bütün mesele; tedbir her zaman beklenen sonucu vermez.

moz

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Çok ağır konuşmuşsun kardeşim. Aracıyla giderken bir yere çarpmış diyor; yani aracı kendisi kullanıyor, bilgisayarı da arka koltuğa koymuş. Bence çoğunluk onun yaptığı gibi yapardı. Laptopu sabitlemek değil bütün mesele; tedbir her zaman beklenen sonucu vermez.

Arkadşım %2734 o notebookun çantası vardır en ileri geri zekalı bile elinde notebookla mal gibi gezmez çantasına koyar öle gezdirir. Hele hele sen arabaya biniyorsun ve notebooku çantasina koymuyorsun. Olmayacağı varsa bile olur. Ha dersenki takdir yazgısı öleymiş amenna ama bir tebir almadığıda kesin. Az bile söledim ama neyse :-)

hll1996

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nasılsa adam ölmüş arkasından konuşmayın bence

adem54

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Dizüstü bilgisayarı bir yere sabitlemek çok mantıklı... :icon_-1:

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Koltuktaki bilgisayarın kafasına çarpacağını herhalde akıl edemez hiç kimse. Koltuğa sabitleme fikri de bir garip. Gerçi uzun yola giderken ben emniyet kemeri ile bağlıyorum bilgisayarı. :)

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadşım %2734 o notebookun çantası vardır en ileri geri zekalı bile elinde notebookla mal gibi gezmez çantasına koyar öle gezdirir. Hele hele sen arabaya biniyorsun ve notebooku çantasina koymuyorsun. Olmayacağı varsa bile olur. Ha dersenki takdir yazgısı öleymiş amenna ama bir tebir almadığıda kesin. Az bile söledim ama neyse :-)

Sen çok ağır konuşuyorsun, hayatını kaybeden insan boyle olacağını bilemezdi, sonuçta insanoğlu hata yapabiliyor. Vefat eden bi insanın arkasından da, mal, gerizekalı gibi kelimeler hiç yakışmıyor. Bu haberden alacağımız dersi almamız gerekiyor, daha dikkatli ve bilinçli hareket etmemiz gerekiyor, hakaret değil.

goxcel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen çok ağır konuşuyorsun, hayatını kaybeden insan boyle olacağını bilemezdi, sonuçta insanoğlu hata yapabiliyor. Vefat eden bi insanın arkasından da, mal, gerizekalı gibi kelimeler hiç yakışmıyor. Bu haberden alacağımız dersi almamız gerekiyor, daha dikkatli ve bilinçli hareket etmemiz gerekiyor, hakaret değil.

Kesinlikle katılıyorum.Ama şu soru aklıma geldi bilgisayar firmasına dava açtılar mı kullanım kılavuzunda arabada iken bir yere sabitleyin yazmıyor diye tazminat istemişler midir? :wacko:

hll1996

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle katılıyorum.Ama şu soru aklıma geldi bilgisayar firmasına dava açtılar mı kullanım kılavuzunda arabada iken bir yere sabitleyin yazmıyor diye tazminat istemişler midir? :wacko:

Fazla abarttın:happy:

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Nasılsa adam ölmüş arkasından konuşmayın bence

Adam değil kadın, nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki

Sen de hayatımda gördüğüm en saçma yorumları yaptın kutlarım seni. Açıklama bile yapmayacağım çünkü anlamayacaksın büyük ihtimalle

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ölüm bu kime ne şekilde geleceği belli olmaz
uçak kazasında ölen olur trafik kazasında ölür boğulu,hastalık olur şu olru bu olur
her ölümün bi adı vardır
kısaca buna ecel denir kime ne şekilde ve neisimle gelceği belli olmaz

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bir belgeselde izlemiştim...
değil laptop arka camın önüne konulan kağıt mendil kutusu dahi bir kaza esnasında çok ağır bir şekilde yaralayıcı olabiliyor... arka camın önüne kesinlikle hiç bir şeyin konulmaması gerekiyor çünkü siz kaza yaptığınızda orada sabitlenmeiş haldeki bir cisim sizin kazadan önceki hızınız ne ise o hızla kafanıza ya da ensenize çarpıyor... o hızın verdiği kuvveti düşünün... kağıt mendil kutusu bile 100 km hızla kafanıza çarptığında sizi çok ağır bir şekilde yaralayabiliyorken 3 kg ağılığında bir laptop adama ne yapmaz...

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6

Arkadaşım sen rahatsız mısın?

hll1996

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adam değil kadın, nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki

Sen de hayatımda gördüğüm en saçma yorumları yaptın kutlarım seni. Açıklama bile yapmayacağım çünkü anlamayacaksın büyük ihtimalle

Pardon teknik bir hata olmuş:mrgreen: