Kayserili kayıp 3 çocuk ölü bulundu!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
2 yıl önce Ramazan bayramında evlerinden şeker toplamak için çıkan 2'si kardeş 3 çocuk olayın üzerinden 18 ay geçtikten sonra Yozgat'ta toprağa gömülü bulundu.

771920110326030008663.jpg


Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 2 yıl önce Ramazan Bayramı'nda kaybolan ikisi kardeş 3 çocuğun cesedi Yozgat'ta baraj kenarında toprağa gömülü olarak bulundu. Suçunu itiraf ettiğini öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha da haber alınamayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay'ı arama çalışmalarını sürdüren polis ekipleri çocukların izine gece geç saatlerde Yozgat'ta ulaştı.

İkisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat'ın Çayıralan İlçesine bağlı Yahyasaray beldesinde baraj kenarında toprağa gömülü olarak bulundu.

Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi yapılan sorgularında suçlarını itiraf etti

Polis merkezine götürülen şüpheliler, yapılan sorgularında Kayseri'de kaçırdıkları 3 çocuğu, öldürdükten sonra Çayıralan ilçesine bağlı Yahyasaray beldesinde baraj kenarında toprağa gömdüklerini itiraf ettiği öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde olay yerine götürülerek çocukların gömülü bulunduğu yer tespit edildi.

Yetkililer çocukların kesin kimlik tespiti için kemiklerinden alınacak parçalar ile DNA testi yapılacağını bildirdiler.

CİHAN-Haber7


Facebook profilinde 21 çocuk! İşte Kayseri sapığının listesi!

35187.jpg


Kayseri canavarına ilişkin çıldırtan detaylar. Katilin izini süren polis, Uğur Veli G.'nin çocuklara ilgisini tespit etti. Zanlının facebook profili de dikkat çekici. Listesindeki 99 'arkadaşından', 21'inin profilinde çocuk fotoğrafı var...Vahşetin izleri, canavarın listesinde... Kayseri Talas'ta, 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evine gelen Ahmet Tuna (8) ve Dilruba Tekin (6) kardeşler ile Türkan Ay'ı (10), katleden Uğur Veli G.'ye ilişkin çarpıcı ayrıntı. Çocuklardan birine tecavüz eden caninin facebook'ta 'Derbeder' lakabıyla açtığı sayfa dikkat çekici.

Zanlının facebook'ta eklediği kişilerin çocuklarına ait fotoğraflara yorumlar yazdığı görülüyor. Hem de 3'lü cinayetten çok çok sonra. Listesinde 99 arkadaşı olan Uğur Veli G.'nin, bu arkadaşlarından 21'inin profilinde, yaşları 2 ila 14 arasında değişen çocuk resimleri var. Bunlardan bir kısmı çocuklara, bir kısmı sanal arkadaşlarının çocuklarına ait.

10 OCAK'TA YAZMIŞ

3 çocuğu katleden Uğur Veli G., bir arkadaşının çocuklarının fotoğrafı altına 10 Ocak'ta 'gız vay gurban olduklarım vayyy maşşallah yedi binkere süphane allah' yorumu eklemiş. Başka bir çocuk fotoğrafı için 'gurban oldum seni yirim gız maşallah büyümüşsün gıııızzzzz' diye yazmış.

ADLİ TIP'A ULAŞTI

Yozgat Çayıralan'da gömülü olarak bulunan ve kayıp çocuklara ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçaları ise sabah saatlerinde Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. İnceleme 1-2 gün sürecek.

MAHALLEDE1 YIL DOLDU KATLETTİ

KATİL zanlısı Uğur Veli G.'ye ilişkin de yeni detaylar ortaya çıktı. Zanlının Talas İlçesi'ndeki binaya, cinayetlerden bir yıl önce yerleştiği ortaya çıktı. Canavara ilişkin bilgiler şöyle:

- 2 Haziran 2003 tarihinde F.Ş. ile evlenen Uğur Veli G., 20 Mart 2006'da eşinden boşandı.

- 2007 yılında Avusturya'da bir süre kalan Uğur Veli G. 18 Eylül 2008 tarihinde, cinayetleri işlendiği Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki binaya yerleşti.

YAŞINI 2 YIL BÜYÜTMÜŞ

- Zanlının 1999 yılında mahkemeye başvurarak yaşını büyüttüğü bilgisine de ulaştı. Uğur Veli G.'nin 23 Şubat 1999'da Çayıralan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğu ve mahkeme kararıyla '09.09.1980' olan doğum tarihini '09.09.1978' olarak değiştirdiği tespit edildi.

- Uğur Veli G.'nin 2010 yılında da Çayıralan İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak yeni nüfus cüzdanı aldığı öğrenildi.

'SAPIKLIK' TESTİ

POLİS, zanlının pedofili eğilimini tespit için bir dizi taktik uyguladı. Sivil ekipler, 2 ay boyunca katili izledi, parkta, durakta sohbet kurdu. Uzman polisler, tepkisini ölçmek için bazen zanlıya yoldan geçen bir çocuğu gösterip, 'Ne güzel değil mi?' gibi sorular yöneltti.

CANAVARI ÇÖZEN SÖZLER - Onlar masumdu mezarları olsun

Polİs, soruşturmada sona gelinince katliam evine girdi. Duvarlara kimyasal maddeler sıkıldı. Özel gözlüklerle 12 saat delil arandı. Çocuklardan birine ait kan izi bulan ekip, Uğur Veli G.'yi gözaltına aldı. O, suçlamayı kabul etmedi. Çocukların fotoğrafıyla sorguya katılan polis 'Onların geleceği vardı. Masumdular. Masumiyetlerini kirlettin. Vicdanını kirletme, bir mezarları olsun. En azından arkalarından dua edilmesini sağla' deyince suçunu itiraf etti.

Çocuk zaafı yakalattı

3 ÇOCUĞUN bir türlü iz bulunamayınca, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, 2010 Kasım'ında, 'Konya CSI' olarak adlandırılan ekibin başındaki isim Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'i görevlendirdi. 8 kişilik özel ekip 4 ay adeta kentte katil avına çıktı. Bu süreçte,

- Üç çember oluşturuldu. Küçük çemberde mahalle, orta çemberde ilçeler büyük çemberde kentin tamamı ele alındı.

- Önce 400 şüpheli belirlendi. Geçmişinde Pedofili ve kaçırma gibi suçlamalar olan kişiler mercek altına alınıp şüpheli sayısı 20'ye indirildi.

- 20 kişi arasında yer alan Uğur Veli G. ilk ifadesinde 'Haberim yok' dedi. İki ay boyunca takibe alındı. Küçük kız çocuklarına zaafı olduğu tespit edildi.

KATİL AVCISI HEDEFTEKİ KATİLİ ANLATTI: Ayaküstü sigara bile içtik

OLAYIN aydınlatılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla 4 ay önce kurulan ekibin başındaki isim Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin, katile nasıl ulaştıklarını anlattı.

- PEDOFİLİ ÜZERİNDE DURDUK: Başından beri cinsel saldırı, pedofili üzerinde durduk. Çok görgü tanığı vardı, çok çelişkili söylemlerde bulunuyorlardı. Bu, işimizi çok zorlaştırdı. 1 ay böyle geçti ama 'sebebi' belirlememiz gerekiyordu. Olayın nerede olduğu üzerinde çok çalıştık. Neticede olayın ailelerden bağımsız olduğu inancına vardık.

- 800 POLİS ÇALIŞTI: Kimi zaman umutsuzluğa kapıldık ama '4 ay değil 4 sene de olsa çözeceğiz' dedik. Devletin tüm imkanları seferber edildi. Bu iş için çalışan polis sayısı 800'ün üzerinde. Belki de 700'ü Kayseri'ye hiç gelmemiştir. Failin çocukların kaybolduğu bölgede yaşadığı şüphesiyle hareket ettik. 4 aylık soruşturmanın 2,5 ayını faile ulaşmak için harcadık. 1.5 ay da ipuçlarını değerlendirdik.

- 2 AY ÖNCE ONA ULAŞTIK: Zanlıyla ilk irtibatımız 2 ay önce oldu. 1,5 ay fail olduğunu hissettirmeden görüşmelere devam ettik. Bu, sıfır hata soruşturmasıydı. Sebebi iyi belirleyemezseniz sonuca gidemezsiniz.

- KİMİ ZAMAN KARŞILAŞTIK: Bazı günler şahısla binasına girerken 10 dakika ayak üstü karşılaştık, bu 10 dakikalık görüşmeyi 10 saat analiz etmeye çalıştık.

- PERDE O GÜN ARALANDI: Katilin o olduğunu tespit ettikten sonra, 'nasıl yapmış olabilir, nereye götürmüş, nereye gömmüş olabilir' gibi sorular üzerinde durduk. O gün zanlının köyüne gidecektik. Çocukları öldürmüş olabileceğini, cesetleri köyüne gömmüş olabileceğini düşündük. Şahısla bir kez daha görüşüp, köyüne giderek nerelerde ceset arayabileceğimize bakacaktık. Zaten defalarca gitmiştik.

- BİZ DEĞİL O BİZİ ÇÖZDÜ: Son görüşmemizde biz değil, o bizi çözdü. Failin o olduğunu delillendirdiğimizi, son adımı atmak üzere olduğumuzu anladı. Elimizde çok delil olduğunu kendisi hissettirdiğimizde artık son 100 metreye girmiş olacaktık. Çalıştığı fabrikaya gittik, tam çıkacakken o esnada durumu anladı ve 'Ben de geleyim' dedi. Geldi ve cesetlerin yerini gösterdi.

Tek kişilik koğuşta
KAYSERİ Kapalı Cezaevi'ne konulan zanlı, intihar ya da saldırıya uğramasına ihtimaline karşılık, tek kişilik koğuşa yerleştirildi. Diğer mahkumların, olayı öğrenmemesi için de bir dizi önlem alındı.

Akşam
 

Silence

Dekan
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
7,786
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Öldürüp gömmüşler


spacer.gif

spacer.gif
13021174.jpg
spacer.gif


spacer.gif



spacer.gif
Kayseri’de 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için evlerinden ayrıldıktan sonra kaybolan ve ikisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat’ta toprağa gömülü halde bulundu. Polisin olayla ilgili gözaltına aldığı 2 kişi suçlarını itiraf etti.

KAYSERİ’nin Talas İlçesi’nde 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ikisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’nde toprağa gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişinin suçlarını itiraf ettikleri belirtildi.
Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi’nde 21 Eylül 2009 tarihinde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha da haber alınamayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının kızı 10 yaşındaki Türkan Ay’ın kaybolmasıyla ilgili olarak polisin yürüttüğü çalışmalar sonuç verdi.

Çayıralan’da gömmüşler

13021175.jpg


Yaklaşık 1.5 yıldır sürdürülen soruşturmanın ardından polis ekipleri, gece yarısı Yozgat’ın Çayıralan İlçesi’nde olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen şüpheliler, yapılan sorgularında Kayseri’de kaçırdıkları 3 çocuğu, öldürdükten sonra Çayıralan’da toprağa gömdüklerini itiraf etti. Bunun üzerine şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı’nın gözetiminde olay yerine götürülerek çocukların gömülü bulunduğu yer tespit edildi. Kazı yapılıp cesetlere ulaşıldı.
Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, olayın adli açıdan Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütüldüğünü, DNA testi sonrası çocukların kimliklerinin netleşeceğini söyledi. Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da, şüpheli sayısının yapılacak olan otopsi ve DNA testleri sonrası şüpheli sayısının artabileceğini belirterek soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Özel ekip aradı

Kayıp üç çocuğun bulunması için güvenlik güçleri seferber olurken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün talimatıyla polis özel bir çalışma da başlatmıştı.
Her ihtimal değerlendirildi
ÇOCUKLARIN bulunması için bugüne kadar 78 kuyu, 57 trafo, 68 foseptik çukuru, 1169 metruk bina, 13 değirmen, 230 park ve bahçede arama yapıldı. İnşaat alanları, mezarlıklar, bağ evleri, intihara elverişli yerler, Talas’taki su kuyuları, 7 bin 440 ikamet ile Yamula Barajı araştırıldı. 81 site ve işyerine ait kamera görüntüleri incelendi. 113 bin kişinin kimlik bilgileri sorgulandı. 13 bin 436’sı Kayseri plakalı, 5 bin 239’u da diğer illere ait toplam 18 bin 675 araç incelendi. Kamera kayıtlarında tespit edilen şüpheli bir araç görüntüsüyle ilgili olarak 5 bin 50 araçla ilgili araştırma yapıldı. Olay tarihinde kiralanan 200 araç ve trafik sorgusu yapılan 68 araç incelendi. 3 bin 968 apartman sakini ve 6 bin 644 kişiyle görüşüldü. 183 kişinin ifadesi alındı. 194 ihbar değerlendirildi. Ülke genelinde evlatlık talebinde bulunanlar, organ nakli için başvuranlar, kadavra çalışmasındaki cesetler, olay bölgesinde yalnız yaşayanlar, yeni taşınanlar, okula devamsızlık yapan, lise ve dengi okullar ile üniversite öğrencileri, psikiyatrik rahatsızlığı bulunanlar araştırıldı. Cinsel taciz ve pedofili şüphelisi 244 kişinin bilgileri ve ilişkileri takibe alındı.


kaynak
 

Yavuz Şahin-1

Profesör
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
1,721
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Niye kaçırdıklarını yazmamışlar, şerefsiz herifler sabi sübyanın ne suçu vardı.
 

Kaplan7

Asistan
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
260
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Kaçıranları yakalayıp asmayan hukuk sisteminin de yetkililerin de ALLAH(C.C) belasını versin.Böyle suçlar birkaç yıl hapis cezasıyla kurtuluyorsa vay halimize.Daha ne diyeyim bilmiyorum.
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Allah bunların bin melasını versin şerefsiz herifler.
 

zorsaatler

Öğrenci
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
23
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bu yargı sistemi ve kanunlarla ooooo en az 5 yıl sürer bu dava. Sonrası malum :cursing:
 

Edirneli

Profesör
Katılım
20 Mart 2011
Mesajlar
2,745
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
bu insanlara ne oluyor hadi kaçırdın tecavüz neyin nesi ne istedin çocuklardan böylelerini kulaklarını koparıp yedireceksin gözlerini oyacasın töbe töbe :cursing:
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
113
Hapse atilmasi az kalir. Baska bisey... Baska bisey...
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Katil zanlısını yakalayan özel ekip nasıl çalıştı?

110326-kayseri%C3%A7ocuk.widec.jpg


Kayserili çocukların bulunması için Cumhurbaşkanı Gül'ün özel talimatıyla kurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’nda görevli 8 kişilik uzman ekip, zanlıyı yakalayabilmek için adeta samanlıkta iğne aradı. Dedektifler kimliklerini gizledi ve sadece geceleri çalıştı.

Kayseri'de kaybolan çocuklarla ilgili kamuoyunda artan hassasiyetin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi ve çocukların bulunmasını istedi. Ankara Polisi’nden biri kadın 8 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Ekibin başında Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin bulunuyordu. Daha önce aynı ekiple birlikte karanlıkta kalmış çok sayıda faili meçhul cinayeti aydınlatan Taştekin ve ekibi 3 ay önce Kayseri'ye giderek polisevine yerleşti.

Kimliklerini polislerden bile gizleyen özel ekip elemanları önce cinayetin sebebi üzerinde yoğunlaştı. Bölgede yalnız yaşayan, eşinden boşanmış, psikolojik tedavi görmüş, pedofili sabıkası bulunan isimler araştırıldı.

Yaklaşık 400 evde arama yapan ve bölge sakini 10 bine yakın kişiyi dinleyen ekip elemanları dikkat çekmemek için sadece geceleri çalıştı. İfadesine başvurulanlardan bir tanesi de katil zanlısı U.V.G'ydi. 3 yıl önce Almanya’dan gelen, eşinden boşanmış, yalnız yaşayan U.V.G'nin profili suçlu analiziyle örtüşüyordu.

Uzman ekip, U.V.G'nin olaydan üç gün sonra araç kiraladığı bilgisine ulaştıktan sonra isim üzerinde yoğunlaştı ve 1 ay süreyle takip etti. Geçtiğimiz gün tekrar gözaltına alınan katil zanlısı, evinde yapılan aramalarda bulunan saç ve kıl örnekleri hayatını kaybeden çocuklara ait çıkınca suçunu itiraf etti.

NTV
 

asder55

Asistan
Katılım
21 Şubat 2009
Mesajlar
192
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Bu olaydan da anlaşılacağı üzere polis teşkilatının isteyipte aydınlatamayacağı hiç bir olay yok...
 

muratflash

Rektör
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
13,809
Reaksiyon puanı
510
Puanları
113
Şerefsiz herif... Allah belanı versin...
 

kuku

Asistan
Katılım
12 Ocak 2011
Mesajlar
283
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Kayseri merkezinde asınlar bu şerefsizi veya bunun benzeri
 

thetiduygu

Profesör
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,035
Reaksiyon puanı
10
Puanları
0
Şekerleriyle birlikte gömmüş
Çocukların Yozgat’ın Çayıralan ilçesindeki Yahyasaray Barajı yakınlarında gömüldükleri yerde inceleme yapan polisler çocuklara ait kemik ve elbise parçaları yanında şeker ve şeker kağıtları da buldu.

Özel torbalar içindeki kemik ve elbise parçaları görevliler tarafından Keçiören’deki Ankara Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Yetkililer yapılacak DNA ve kriminal incelemenin 1-2 gün süreceğini belirterek, kemik parçalarının daha sonra ailelere teslim edileceğini bildirdi.

Devamı
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Facebook profilinde 21 çocuk! İşte Kayseri sapığının listesi!

35187.jpg


Kayseri canavarına ilişkin çıldırtan detaylar. Katilin izini süren polis, Uğur Veli G.'nin çocuklara ilgisini tespit etti. Zanlının facebook profili de dikkat çekici. Listesindeki 99 'arkadaşından', 21'inin profilinde çocuk fotoğrafı var...Vahşetin izleri, canavarın listesinde... Kayseri Talas'ta, 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için evine gelen Ahmet Tuna (8) ve Dilruba Tekin (6) kardeşler ile Türkan Ay'ı (10), katleden Uğur Veli G.'ye ilişkin çarpıcı ayrıntı. Çocuklardan birine tecavüz eden caninin facebook'ta 'Derbeder' lakabıyla açtığı sayfa dikkat çekici.

Zanlının facebook'ta eklediği kişilerin çocuklarına ait fotoğraflara yorumlar yazdığı görülüyor. Hem de 3'lü cinayetten çok çok sonra. Listesinde 99 arkadaşı olan Uğur Veli G.'nin, bu arkadaşlarından 21'inin profilinde, yaşları 2 ila 14 arasında değişen çocuk resimleri var. Bunlardan bir kısmı çocuklara, bir kısmı sanal arkadaşlarının çocuklarına ait.

10 OCAK'TA YAZMIŞ

3 çocuğu katleden Uğur Veli G., bir arkadaşının çocuklarının fotoğrafı altına 10 Ocak'ta 'gız vay gurban olduklarım vayyy maşşallah yedi binkere süphane allah' yorumu eklemiş. Başka bir çocuk fotoğrafı için 'gurban oldum seni yirim gız maşallah büyümüşsün gıııızzzzz' diye yazmış.

ADLİ TIP'A ULAŞTI

Yozgat Çayıralan'da gömülü olarak bulunan ve kayıp çocuklara ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçaları ise sabah saatlerinde Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. İnceleme 1-2 gün sürecek.

MAHALLEDE1 YIL DOLDU KATLETTİ

KATİL zanlısı Uğur Veli G.'ye ilişkin de yeni detaylar ortaya çıktı. Zanlının Talas İlçesi'ndeki binaya, cinayetlerden bir yıl önce yerleştiği ortaya çıktı. Canavara ilişkin bilgiler şöyle:

- 2 Haziran 2003 tarihinde F.Ş. ile evlenen Uğur Veli G., 20 Mart 2006'da eşinden boşandı.

- 2007 yılında Avusturya'da bir süre kalan Uğur Veli G. 18 Eylül 2008 tarihinde, cinayetleri işlendiği Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki binaya yerleşti.

YAŞINI 2 YIL BÜYÜTMÜŞ

- Zanlının 1999 yılında mahkemeye başvurarak yaşını büyüttüğü bilgisine de ulaştı. Uğur Veli G.'nin 23 Şubat 1999'da Çayıralan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğu ve mahkeme kararıyla '09.09.1980' olan doğum tarihini '09.09.1978' olarak değiştirdiği tespit edildi.

- Uğur Veli G.'nin 2010 yılında da Çayıralan İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak yeni nüfus cüzdanı aldığı öğrenildi.

'SAPIKLIK' TESTİ

POLİS, zanlının pedofili eğilimini tespit için bir dizi taktik uyguladı. Sivil ekipler, 2 ay boyunca katili izledi, parkta, durakta sohbet kurdu. Uzman polisler, tepkisini ölçmek için bazen zanlıya yoldan geçen bir çocuğu gösterip, 'Ne güzel değil mi?' gibi sorular yöneltti.

CANAVARI ÇÖZEN SÖZLER - Onlar masumdu mezarları olsun

Polİs, soruşturmada sona gelinince katliam evine girdi. Duvarlara kimyasal maddeler sıkıldı. Özel gözlüklerle 12 saat delil arandı. Çocuklardan birine ait kan izi bulan ekip, Uğur Veli G.'yi gözaltına aldı. O, suçlamayı kabul etmedi. Çocukların fotoğrafıyla sorguya katılan polis 'Onların geleceği vardı. Masumdular. Masumiyetlerini kirlettin. Vicdanını kirletme, bir mezarları olsun. En azından arkalarından dua edilmesini sağla' deyince suçunu itiraf etti.

Çocuk zaafı yakalattı

3 ÇOCUĞUN bir türlü iz bulunamayınca, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, 2010 Kasım'ında, 'Konya CSI' olarak adlandırılan ekibin başındaki isim Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'i görevlendirdi. 8 kişilik özel ekip 4 ay adeta kentte katil avına çıktı. Bu süreçte,

- Üç çember oluşturuldu. Küçük çemberde mahalle, orta çemberde ilçeler büyük çemberde kentin tamamı ele alındı.

- Önce 400 şüpheli belirlendi. Geçmişinde Pedofili ve kaçırma gibi suçlamalar olan kişiler mercek altına alınıp şüpheli sayısı 20'ye indirildi.

- 20 kişi arasında yer alan Uğur Veli G. ilk ifadesinde 'Haberim yok' dedi. İki ay boyunca takibe alındı. Küçük kız çocuklarına zaafı olduğu tespit edildi.

KATİL AVCISI HEDEFTEKİ KATİLİ ANLATTI: Ayaküstü sigara bile içtik

OLAYIN aydınlatılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla 4 ay önce kurulan ekibin başındaki isim Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Ercan Taştekin, katile nasıl ulaştıklarını anlattı.

- PEDOFİLİ ÜZERİNDE DURDUK: Başından beri cinsel saldırı, pedofili üzerinde durduk. Çok görgü tanığı vardı, çok çelişkili söylemlerde bulunuyorlardı. Bu, işimizi çok zorlaştırdı. 1 ay böyle geçti ama 'sebebi' belirlememiz gerekiyordu. Olayın nerede olduğu üzerinde çok çalıştık. Neticede olayın ailelerden bağımsız olduğu inancına vardık.

- 800 POLİS ÇALIŞTI: Kimi zaman umutsuzluğa kapıldık ama '4 ay değil 4 sene de olsa çözeceğiz' dedik. Devletin tüm imkanları seferber edildi. Bu iş için çalışan polis sayısı 800'ün üzerinde. Belki de 700'ü Kayseri'ye hiç gelmemiştir. Failin çocukların kaybolduğu bölgede yaşadığı şüphesiyle hareket ettik. 4 aylık soruşturmanın 2,5 ayını faile ulaşmak için harcadık. 1.5 ay da ipuçlarını değerlendirdik.

- 2 AY ÖNCE ONA ULAŞTIK: Zanlıyla ilk irtibatımız 2 ay önce oldu. 1,5 ay fail olduğunu hissettirmeden görüşmelere devam ettik. Bu, sıfır hata soruşturmasıydı. Sebebi iyi belirleyemezseniz sonuca gidemezsiniz.

- KİMİ ZAMAN KARŞILAŞTIK: Bazı günler şahısla binasına girerken 10 dakika ayak üstü karşılaştık, bu 10 dakikalık görüşmeyi 10 saat analiz etmeye çalıştık.

- PERDE O GÜN ARALANDI: Katilin o olduğunu tespit ettikten sonra, 'nasıl yapmış olabilir, nereye götürmüş, nereye gömmüş olabilir' gibi sorular üzerinde durduk. O gün zanlının köyüne gidecektik. Çocukları öldürmüş olabileceğini, cesetleri köyüne gömmüş olabileceğini düşündük. Şahısla bir kez daha görüşüp, köyüne giderek nerelerde ceset arayabileceğimize bakacaktık. Zaten defalarca gitmiştik.

- BİZ DEĞİL O BİZİ ÇÖZDÜ: Son görüşmemizde biz değil, o bizi çözdü. Failin o olduğunu delillendirdiğimizi, son adımı atmak üzere olduğumuzu anladı. Elimizde çok delil olduğunu kendisi hissettirdiğimizde artık son 100 metreye girmiş olacaktık. Çalıştığı fabrikaya gittik, tam çıkacakken o esnada durumu anladı ve 'Ben de geleyim' dedi. Geldi ve cesetlerin yerini gösterdi.

Tek kişilik koğuşta
KAYSERİ Kapalı Cezaevi'ne konulan zanlı, intihar ya da saldırıya uğramasına ihtimaline karşılık, tek kişilik koğuşa yerleştirildi. Diğer mahkumların, olayı öğrenmemesi için de bir dizi önlem alındı.

Akşam
 

Silence

Dekan
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
7,786
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Özelde neymiş bu adam için ! Bu suça teşvik ; adama özel muamele yapılıyo yok böyle bi adalet yaa İdam şart böyle sapıklara . Cem gariboğlu bu herif , sakaryadaki öğrenci, bursadaki öğrenci gitgide artıyo bu olaylar ceza ve hüküm az olunca korkuda olmuyuyo adamlarda ! İbret-i alem için meydanda doğrayacaklar ki yapamasınlar !
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
İdam şart !!! O zaman düzelir memleket.
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Çocuklar kapıyı çalıyor şeker istemek için, bu onları içeri alıyor..
Ahh ah...
 

xyunusx

Doçent
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
791
Reaksiyon puanı
40
Puanları
28
benim deli olduğum konu ise komser kendini yyırttı toplayın bana ekimi bu olayı çözeyim diye adamı umursamadılar artık umutları kesilince adamın ekibini topladılar adam ekibiyle çözdü işi
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Facebook'ta cenaze namazına davet

Talas'ta 556 gün önce kaybolan ve ölü bulunan çocukların cenazesi, bugün ikindi namazı sonrasında toprağa verilecek.

Kayıp çocuklarla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Kayserililer, cenaze namazı için Facebook'tan birbirlerine davet yollayarak namaza katılım çağrısında bulunuyor. Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin ile Türkan Ay'ın fotoğraflarının bulunduğu mesajda, cenaze töreninin yeri ve zamanı bildiriliyor.

Vatandaşlara gönderilen mesajda ayrıca, cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda bir program yapılacağı ancak ailelerin isteği üzerine iptal edildiği belirtiliyor.

Haber7
 
Üst