Katılımsız program ne demektir?

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bir sürü yerde karşılaştığım Katılımsız Program tabirinin ne anlama geldiğini anlatabilecek var mı?
Katılımsız Windows XP CD'si şeklinde duymuştum, geçenlerde bir yazılım indirdim, o da katılımsız.
Ne demektir?

Bir Windows XP cd'sine her zaman kullandığım sair yazılımları ekleyip, nasıl katılımsız yapabilirim?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Sen programa sadece çift tıklarsın o kendi kendine yüklenir arkaplanda. Normal yüklemedeki gibi ileri-ileri ya da next tuşlarına basmassın ve nereye yükleneceğini sen seçmessin. Hepsini kendisi yapar.

XP cd side sanırım sadece takıp yükle dedikten sonra gelen seçenekler olmuyor kendisi sistemi kuruyor sonuna kadar.

mcandan

Asistan
Reaksiyon puanı
0

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Google emmi buna cevap verebilirdi :)

Katılımsız kurulum; unattended setup, silent install, gizli kurulum, otomatik kurulum, sessiz kurulum, kullanıcı mudahalesi olmayan kurulum şekillerinde de anılabilir.

Nlite adlı programla çok basit bir şekilde kendine göre bi xp yapabilirsin. Programlardan service pack'a kadar...

Katılımsız xp için, resimli kaynak

http://www.webhatti.com/yazilim-genel/198065-katilimsiz-windows-cdsi-olusturmak-resimli-anlatim.html]

Peki windows 7 versiyonu varmı bu nlite'ın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
abi geçende google diye bi site buldum. harika bir şey. böyle bu gibi soruları yazıyon bir sürü site çıkartıp cevabı buluyon. googleye google yaz ilk sonuçta çıkar gir bi dene.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
İlgilenenlere teşekkürler arkadaşlar.

Google öneren arkadaşlara da bir sözüm olacak.
Arama motorlarının ne işe yaradığını biliyorum.
Herşeyi Google ve sair arama motorlarından buluyorsanız bu sitede işiniz ne?

mcandan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadasım google sadece bi arama motoru,bu tür forum sitelerinde paylasım sitelerindeki gerekli bilgiyi sana kendi algoritmasıyla bulmanı saglıyor,bunu kolaylastırıyor. O arama motoruna daha fazla şeyler bulsun diye daha güncel şeyler bulsun diye burda bulunuyoruz :D Tek basına hiç bir şey google,veya diger arama motorları. Ama işte onu kullanmasını bilmek de bi ayrıcalık ;)

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arkadasım google sadece bi arama motoru,bu tür forum sitelerinde paylasım sitelerindeki gerekli bilgiyi sana kendi algoritmasıyla bulmanı saglıyor,bunu kolaylastırıyor. O arama motoruna daha fazla şeyler bulsun diye daha güncel şeyler bulsun diye burda bulunuyoruz :D Tek basına hiç bir şey google,veya diger arama motorları. Ama işte onu kullanmasını bilmek de bi ayrıcalık ;)

Güzel bir anlatım.
Ben de SDN forumu arattım, katılımsız program ne demek? sorusunu yanıtlayan bir başlık göremedim ve konuyu açtım.
Bir açıklama geldi.
Demek ki, senin önerdiğin gibi bu konuyu arama motorlarına soranlar sonuçlar için SDN Forum'a da yönlendirilmiş oldu.

İkincisi arama motorları sonuçları beni bir sürü saçma sapan web sitelerine, illa kayıt olunması gereken forumlara vb yönlendirebilir.
Bunu ilk ağızdan kendi abonesi olduğum forumdan ve konuya vakıf birinden öğrenmek benim için daha mantıklı.

Anlamışka?

mcandan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/bedava-programlar-ucretsiz-yazilimlar/245562-nlite-1-4-9-1-a.html

Nasıl anlamak istiyorsan öyle anla :) uzatmanın bi manası yok isteyen istedigi şekilde anlıyor. Fakat google cevap verebilir dememdeki sebeb, daha hızlı bi şekilde sonuca varırsın diye. Yoksa konunu cevaplamazdım. Ama bu topicte iyi oldu, forumda var ama sadece programı, baslığı yok :D

Birde bu silinen mesajlar neci? benle ilgili sıkıntı varsa bileyim yani. :D

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Hiçbir zaman böyle bi işletim sistemi veya yazılım kurmayı tercih etmem kendim yaparsam o başka..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
google a katılımsız program ne demek diye yazdım buraya geldim. Yukarda google da aratsaydın diyen arkadaşlara bir nevi gazoz kapağı olmuştur sanırım. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim. Saygılar

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arka planda sessizce yüklenen proğramlara katılımsız program denir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
google katılımsız yazıca bu siteye yönlendiriyor eğer bu sitede bu konu açılmasaydı bu siteye yönlendirmezdi. daha doğrusu hiç bir konuya cevap yazılmasaydı google her konuda cevap veremezdi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Google öneren arkadaş yüzünden sonsuz döngüye girdim beyler :S burdan google a google buraya gelip duruyom :S:S:S

BeratAdgzl

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bu arada bir şey belirtmek isterim katılımsız programlarda pc hacklenmesi, bilgilerinize erişmesi acısından virüs yazılımcıları bunları çok kullanıyor )

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Güzel bilgi gerçekten bende istifade etmiş oldum

T800

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Vay be daha ne olduğunu yeni öğrendik :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru

Arkadaşım çok saçma bi düşüncen var. Bak bende "katılımsız program nedir" diye google yazdım kendimi burada buldum. Bu tür forumlarda bu soruların cevabı verilmese google bana hangi sonucu verecek?? Forumlara böyle bilgiler eklenecekki google da bize bunu gösterecek. Yoksa aradığımız cevaplar bize vahiy yoluyla gelmiyor.

haytav

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi geçende google diye bi site buldum. harika bir şey. böyle bu gibi soruları yazıyon bir sürü site çıkartıp cevabı buluyon. googleye google yaz ilk sonuçta çıkar gir bi dene.

google "katılımsız prog ne demek" yazdım bu siteye geldim cevabımı aldım. kapaktan madalyanı nereye yollayalım?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
google "katılımsız program ne demek" yazdım buraya yönlendirdi. google arat diyen arkadaş sessizce uzaklaşsın forumdan...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
google'a yazıp buraya gelenlerden biri de benim sevgili google'ı öneren kardeşim