Kaspersky bir sürü trojan buldu

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Herkese iyi günler bilgisayarima bugün Kaspersky indirdim 30 tane dosya buldu bunların 3ü heur:trojan.script.agent.gen
Heur.adware.script.generic
Trojan.win32.agent.icgh
Gibi bir sürü var ve resimlerimin sonuna exe geldi açamıyorum. Şimdi bunların hepsini temizledim resimler falan silindi ben bu PC den önceden kredi kartı ile alışveriş yaptım TC falan girdim vs şimdi bunları ele geçirmiş olabilirler mi? Ne yapmalıyım

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Hep söylerim yine söyleyeyim. Güvenlik yazılımların asıl amacı zararlıları temizlemek değil zararlıların bulaşmasını önlemektir. Virüs bulaşmış bir cihaza sonrada yüklenen güvenlik yazılımları çözüm sunamaz. Zararlının türüne göre bilgilerin elbette ele geçirilmiş olabilir. Yapacağınız ilk iş temiz bir kurulum yaptıktan sonra sağlam bir güvenlik yazılımı yüklemek. Tercihin internet security olsun ama para vermek istemiyorsan Kaspersky'nin bedava sürümü de mevcut.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Şifrelerini değiştir. Şüphenelenilecek bir durum varsa kartını iptal ettir. Biz nereden bileceğiz neyin ele geçip, neye henüz ulaşılamadığını. Onların ortağı değiliz ki.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hep söylerim yine söyleyeyim. Güvenlik yazılımların asıl amacı zararlıları temizlemek değil zararlıların bulaşmasını önlemektir. Virüs bulaşmış bir cihaza sonrada yüklenen güvenlik yazılımları çözüm sunamaz. Zararlının türüne göre bilgilerin elbette ele geçirilmiş olabilir. Yapacağınız ilk iş temiz bir kurulum yaptıktan sonra sağlam bir güvenlik yazılımı yüklemek. Tercihin internet security olsun ama para vermek istemiyorsan Kaspersky'nin bedava sürümü de mevcut.
Şuan zaten Kaspersky ile tarattim ve zararli trojenleri sildim . Şuan ne yapmalıyım.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Şifrelerini değiştir. Şüphenelenilecek bir durum varsa kartını iptal ettir. Biz nereden bileceğiz neyin ele geçip, neye henüz ulaşılamadığını. Onların ortağı değiliz ki.
Dediğiniz gibi Gmail sifrelerimi değiştirdim. Suphelinecek durum derken neler olabilir TC falan ile birşey yapabilirler mi?

Son düzenleme:

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Şuan zaten Kaspersky ile tarattim ve zararli trojenleri sildim . Şuan ne yapmalıyım.
Yazdığımı anlamadınız sanırım. Şu an ne ile tarattığınız önemli değil. Önemli olan temiz olan bir kurulum yaptıktan sonra ilk iş güvenlik yazılımı yüklemek.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Tam tarama mı yaptın? (saatlerce sürebilir) Hızlı tarama yaptıysan tam tarama yap ve sonra kredi kartı şifreni değiştir veya kartından hatırlayamadığın bir işlem yapılmışsa kartı iptal et.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yazdığımı anlamadınız sanırım. Şu an ne ile tarattığınız önemli değil. Önemli olan temiz olan bir kurulum yaptıktan sonra ilk iş güvenlik yazılımı yüklemek.
Özür dileyerek söylüyorum. Kurulum derken anlamadım da

Tam tarama mı yaptın? (saatlerce sürebilir) Hızlı tarama yaptıysan tam tarama yap ve sonra kredi kartı şifreni değiştir veya kartından hatırlayamadığın bir işlem yapılmışsa kartı iptal et.
Tam tarama yaptım 3 saat sürdü ortalama .

Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Banka hesabını kontrol et, varmı bir anormallik. Bence kartı değiştirmek en doğrusu olur. Çünkü bu işlerle uğraşanlar kart bilgilerini satıyorlar. Kendileri tek tek kart boşaltmak ile uğraşmıyorlar.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Tarama ile uğraşmayın o bilgisayardan hiçbir yedek almadan format atın.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Aslında kart internet kullanımina kapalı öbür aklıma takılan nokta TC isim ile adıma birşeyler yapmaları.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Peki şimdi format atıp tekrar Kaspersky i yükleyip deneyeceğim.dogru anladım değil mi?
Tüm diskleri birleştirip öyle format atın. Yani diskiniz c ve d dizinlerinden oluşuyorsa iki dizine de bulaşmış olabilir. @SametUCA nın dediği gibi yedek almadan format atın. Zaten crackli windows kullanmıyorsanız ve kurulum sonunda ilk iş güvenlik yazılımı yüklemek olacaksa zararlı olmayacaktır bilgisayarınızda.

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
E-devlet şifresi al ve e-devlet'ten adına yapılabilecek işlemleri olanak sağlandığı durumlarda takip et. Mesela Telefon numaraların orada kayırlı görünür. Bilmediğin bir numara kayıtlıysa, onu operatöre bildirip sildirebilirsin. Vergi borçlarını da sanırım görebilirsin. Ve başka ne olanak eklenmişse bakarsın.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tüm diskleri birleştirip öyle format atın. Yani diskiniz c ve d dizinlerinden oluşuyorsa iki dizine de bulaşmış olabilir. @SametUCA nın dediği gibi yedek almadan format atın. Zaten crackli windows kullanmıyorsanız ve kurulum sonunda ilk iş güvenlik yazılımı yüklemek olacaksa zararlı olmayacaktır bilgisayarınızda.
Windows 10 kullanıyorum ama format seçeneklerinde D C ayırma yok her şeyi kaldır seçeneği var

E-devlet şifresi al ve e-devlet'ten adına yapılabilecek işlemleri olanak sağlandığı durumlarda takip et. Mesela Telefon numaraların orada kayırlı görünür. Bilmediğin bir numara kayıtlıysa, onu operatöre bildirip sildirebilirsin. Vergi borçlarını da sanırım görebilirsin. Ve başka ne olanak eklenmişse bakarsın.
Tamamdır teşekkürler

Son düzenleme:

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Windows 10 kullanıyorum ama format seçeneklerinde D C ayırma yok her şeyi kaldır seçeneği var

Tamamdır teşekkürler
Windows'un geri yükleme seçeneklerinden format atma hüsrana uğrarsın. Son windows dosyasının .iso dosyasını indirip bir usb'ye boot edilebilir şekilde yazdır ve öyle format at.

https://shiftdelete.net/usb-bellekten-windows-10-yukleme-62788

Son ekleme:

Mümkünse yukarıdaki verdiğim linkteki şu an mevcut bilgisayarında değil başka bir bilgisayardan yapman. Ne olur olmaz kurulum usb'sine de virüs bulaşmasın.

Son düzenleme:

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows'un geri yükleme seçeneklerinden format atma hüsrana uğrarsın. Son windows dosyasının .iso dosyasını indirip bir usb'ye boot edilebilir şekilde yazdır ve öyle format at.

USB Bellekten Windows 10 Yükleme - Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Son ekleme:

Mümkünse yukarıdaki verdiğim linkteki şu an mevcut bilgisayarında değil başka bir bilgisayardan yapman. Ne olur olmaz kurulum usb'sine de virüs bulaşmasın.
Şuan baska PC yok ama en kısa zamanda halletmeye çalışacağım.Kaynak: https://youtu.be/1OXj5AU57s0

Bu video anlattığıniz şekilde mi sizi yordum kusura bakmayın lütfen.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Video tamam. Yalnız indireceğin dosya .iso formatında olacak ve bu dosyayı boot edilebilir şekilde usb diske yazmak için Windows USB/DVD Download Tool aracına ihtiyacınız olacak. Onu da http://wudt.codeplex.com/ adresinden indirebilirsiniz.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Tamamdır yardımlarınız için herkese teşekkür ederim. İnşallah bu virüs kredi kartı TC vb şeyleri çalmak için kullanılmamıştır.
Bir tane trojan olsa yine iyi otuz trojan buldu kardeşim psikolojim bozuldu vallahi ya.

Video tamam. Yalnız indireceğin dosya .iso formatında olacak ve bu dosyayı boot edilebilir şekilde usb diske yazmak için Windows USB/DVD Download Tool aracına ihtiyacınız olacak. Onu da http://wudt.codeplex.com/ adresinden indirebilirsiniz.
Merhaba başka bir PC bulamadığımdan kendi Windows formatı attım tamamen sıfırla seçeneği ile sifirladim . Şuan içi bomboş Kaspersky yükledim tam taramada birşey bulamadi şuan yapmam gereken nedir .
Teşekkürler

Son düzenleme:

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Windows'u güncelle. Sistem açıkları virüslerin bulaşmasına olanak tanır. Güncellemeler bu açıkları kapatır. (Sistem aslında bir süre sonra kendiliğinden güncellenecek, am sen istersen elle bir an önce güncellemeleri kurabilirsin)

Bankan ile görüş, Kredi kartı ile işlem yapmıştıysan, kartı değiştirsinler.

Son düzenleme:

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Windows'u güncelle. Sistem açıkları virüslerin bulaşmasına olanak tanır. Güncellemeler bu açıkları kapatır. (Sistem aslında bir süre sonra kendiliğinden güncellenecek, am sen istersen elle bir an önce güncellemeleri kurabilirsin)

Bankan ile görüş, Kredi kartı ile işlem yapmıştıysan, kartı değiştirsinler.
Güncelleme tam.banka ile görüştükten sonra sizce yapmam gereken birşey var mı?

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,908
Onlar sana yön verir.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yok banka yönünden değil virüs yönünden format attım Kaspersky ile kontrolu yaptım sorun bulmadı

Az önce PC ye birşeyler oldu CMD kendi kendine açılıp kapandı bios falan geldi gitti anlamadım.hala virüs duruyor mu yoksa . Kaspersky yeniden başlattığı icin mi böyle oldu

Son düzenleme:

EA14

Doçent
Reaksiyon puanı
190
Merhabalar, malwarebytes anti-virüs 14 trial bilgisayarınıza kurarak taratma yapın. Tüm virüsleri temizleyecektir. İşleminiz bitince programı kaldırabilirsiniz.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Kullandığın Antivirüs programı Premium değilse o virüsü karantinaya taşımaz mecburen PC'yi formatlaman gerekir

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Şimdi PC ye yine CMD açıldı ve bir uyarı geldi system Compact exe bulunamıyor diye nedir bu acaba

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Şimdi PC ye yine CMD açıldı ve bir uyarı geldi system Compact exe bulunamıyor diye nedir bu acaba
CMD yi yönetici olarak açıp
Kod:
sfc /scannow
yazıp düzeltmenin tamamlanmasını bekleyin.
bu tamamlanırken farklı bir cmd ekranına
Kod:
cleanmgr
yazın ve çıkan penceredeki kutucukları dikkatli işaretleyip temizlemeyi başlatın
daha sonra
ccleaner programı üzerinden regedit anahtarlarınızı düzeltin.

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
CMD yi yönetici olarak açıp
Kod:
sfc /scannow
yazıp düzeltmenin tamamlanmasını bekleyin.
bu tamamlanırken farklı bir cmd ekranına
Kod:
cleanmgr
yazın ve çıkan penceredeki kutucukları dikkatli işaretleyip temizlemeyi başlatın
daha sonra
ccleaner programı üzerinden regedit anahtarlarınızı düzeltin.
Dediğiniz gibi yaptım ccleaner iniyor şuan tam olarak ne oluyor

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Dediğiniz gibi yaptım ccleaner iniyor şuan tam olarak ne oluyor
Öncelikle almış olduğunuz hatanın sebepleri,

Bozulmuş Windows kayıt defteri anahtarı.
Virüs ya da kötü amaçlı yazılım compact.exe dosyasını ya da ilişkili program dosyalarını bozmuş.
Başka bir program kötü amaçlı olarak ya da yanlışlıkla compact.exe ile ilgili dosyaları silmiş.

- Yapacağınız işlemler -

Programı açtığınızda aşağıdaki işlemi uygulayın. Registry bölümüne geldiğinide Scan tuşunu tıklayın tarama başlasın.
Daha sonra hemen yanındaki Fix selected issiue tuşunu tıklayıp ALL seçeneğini seçin devam etsin.

oOzX8m.png

skyofline

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Öncelikle almış olduğunuz hatanın sebepleri,

Bozulmuş Windows kayıt defteri anahtarı.
Virüs ya da kötü amaçlı yazılım compact.exe dosyasını ya da ilişkili program dosyalarını bozmuş.
Başka bir program kötü amaçlı olarak ya da yanlışlıkla compact.exe ile ilgili dosyaları silmiş.

- Yapacağınız işlemler -

Programı açtığınızda aşağıdaki işlemi uygulayın. Registry bölümüne geldiğinide Scan tuşunu tıklayın tarama başlasın.
Daha sonra hemen yanındaki Fix selected issiue tuşunu tıklayıp ALL seçeneğini seçin devam etsin.

oOzX8m.png
Teşekkür ederim yapacağım ama , neden böyle şeyler oluyor anlamıyorum bilgilerim çalınmış mıdır?
2 kere format attım trojan yüzünden hala bunlar nasıl oluyor?

Dediğiniz işlemleri yaptım .
No issues were found yazıyor

Son düzenleme: