Kasmayan oyun kasmaya başladı.

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar , Bilgisayarım iyi. Senelerdir Paladins oynuyorum. Bugüne kadar hiç kasmadan , AKICI bir şekilde oynuyordum. Fakat bugün ne olduysa koşarken kasmaya başladı. dona dona koşuyor. Lag gibi. Baseden çıkıp meydanda savaşırken ortalık kötü olduğu için daha çok kasıyor ve kasmalar artıyor. Anlayamadım ne oldu? Bide bilgisayar kasası fanları fazla ses yapmıyor. Onlarda hızlı çalışmaya başladı.

Sistem : İntel core i7 4790K 16 GB RAM , Windows 8.1 ( 64 bit )
Ekran kartı : Nvidia Geforce GTX 970 ( ekran kartınıda güncelledim. )

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Sistemin ısınmaya başlamış olabilir mi?
Bi temizlik vakti gelmiş gibi :)

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sistemin ısınmaya başlamış olabilir mi?
Bi temizlik vakti gelmiş gibi :)
Ondan mı acaba? kasa kirlenmiş olduğundan mıdır sizce? Çünkü kardeşim bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Kasanın kirlenmesi oyuna etkisi var mı ki? bu arada ISINMA derken , değerler gayet iyi istersen oyuna gireyim görev yöneticisinin resmini atayım?

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Termal macun yenilemesi ve kasanın içine bir temizlik yaparsanız ısınma kaynaklı sorun varsa çözülür. Oyuna yakın zamanda güncelleme geldi mi?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Bu ısınma kaynaklı bir problemse pat diye gerçekleşmez yavaş yavaş bir performans kaybı söz konusudur.
Oyunu ilk açtığınız andan itibaren mi kasma yapıyor yoksa kısa bir süre sonra mı?
Sen BIOS'u da kontrol etmeyi unutma :)

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Bu ısınma kaynaklı bir problemse pat diye gerçekleşmez yavaş yavaş bir performans kaybı söz konusudur.
Oyunu ilk açtığınız andan itibaren mi kasma yapıyor yoksa kısa bir süre sonra mı?
Hocam Asus B365M-K anakartımın güncellemesini yapmadım sistem şuan stabil yapmaya gerek var mı?

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Termal macun yenilemesi ve kasanın içine bir temizlik yaparsanız ısınma kaynaklı sorun varsa çözülür. Oyuna yakın zamanda güncelleme geldi mi?
Hayır gelmedi bir kaç güne gelecek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk açtıgımda çok az kasması var. oynadıkça kasma artıyor. öyle gözlemledim yani.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
İlk açtıgımda çok az kasması var. oynadıkça kasma artıyor. öyle gözlemledim yani.
Hocam ısınmadan kaynaklanıyor bende FiveM oynarken aynısı oluyordu. Termal macun sürülü değilse sürün tozları vs temizleyin sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Termal macun olarak Cooler Master MasterGel Maker öneririm. Cooler Master MasterGel Maker Nano Elmas Partiküllü Termal Macun | Adeks Store Önceden almadığıma pişman oldum.

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Hocam ısınmadan kaynaklanıyor bende FiveM oynarken aynısı oluyordu. Termal macun sürülü değilse sürün tozları vs temizleyin sorunun çözüleceğini düşünüyorum.
Termal macun sürülü. ama kasayı 1 senedir temizlemedim. bir temizleyeyim , düzelmese bildiricem size tşkler.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
AIDA64 ile oyun esnasında ısı derecelerini SS alıp atarmısınız bir bakalım ısı kaynaklı mı sorun.

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Oyun içindeki ısı değerlerini atabilir misiniz?

BUYRUN. FARK ETTİKLERİM ; Oyun Lobisindeyken FPS 175 civarı , oyunda 40'a kadar düşüyor ve aşırı droplanma yani kasa kasa oynuyor.

Soldaki MSI Afterburner.
Sağdaki Aida64
Oyunu oynarken, çok kasarken çektim. Değerler iyi görünsün diye..

01.jpg

02.jpg

03.jpg

AIDA64 ile oyun esnasında ısı derecelerini SS alıp atarmısınız bir bakalım ısı kaynaklı mı sorun.
Oyun içindeki ısı değerlerini atabilir misiniz?

Son düzenleyen moderatör:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
BUYRUN. FARK ETTİKLERİM ; Oyun Lobisindeyken FPS 175 civarı , oyunda 40'a kadar düşüyor ve aşırı droplanma yani kasa kasa oynuyor.

SOLDAKİ MSİ AFTERBURNER
SAĞDAKİ AİDA64
OYUNU OYNARKEN , ÇOK KASARKEN ÇEKTİM. DEĞERLER İYİ GÖRÜNSÜN DİYE.
Ekli dosyayı görüntüle 83800
Ekli dosyayı görüntüle 83801
Ekli dosyayı görüntüle 83802

SOLDAKİ MSİ AFTERBURNER
SAĞDAKİ AİDA64
OYUNU OYNARKEN , ÇOK KASARKEN ÇEKTİM. DEĞERLER İYİ GÖRÜNSÜN DİYE.

Sistemi sakın bu şekilde kullanma hemen kapat işlemci yanıyor resmen ne yapıyorsun sen. Sucuk koysan pişer onun üstünde. Fan temizliği ve termal macun bakımı yap yakarsın makinayı. Bu bilgisayar kasmasın da ben mi kasayım :)

Son düzenleyen moderatör:

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sistemi sakın bu şekilde kullanma hemen kapat işlemci yanıyor resmen ne yapıyorsun sen. Sucuk koysan pişer onun üstünde. Fan temizliği ve termal macun bakımı yap yakarsın makinayı. Bu bilgisayar kasmasın da ben mi kasayım :)
Hocam sen ciddi misin? kaç derece acaba 60 derece değilmi ? normal değil mi ki ? içinde sıvı sogutma var fakat artık hayır yok onda değiştirme zamanı gelmiş. bide her tarafı fan nasıl yanıyor? normal kullanımda kasma yok fakat , oyunda böyle bişey oldu işte. dereceleri söylermisiniz ?

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Hocam sen ciddi misin? kaç derece acaba 60 derece değilmi ? normal değil mi ki ? içinde sıvı sogutma var fakat artık hayır yok onda değiştirme zamanı gelmiş. bide her tarafı fan nasıl yanıyor? normal kullanımda kasma yok fakat , oyunda böyle bişey oldu işte. dereceleri söylermisiniz ?

İşlemcin 90-100 derece arasında yanıyor şuan SS atmışsın bakmadın mı hiç?

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kasayı temizle termal macun uygula dandik macun alma kaliteli bir ürün al.
Allah razı olsun. Üstad , Sıvı sogutması eski zaten yeni alacam hemen yarın takacam. termalide yenileyecem. birde kasa temizliği yapacam tamamdır. kasa içini açtım genel olarak tertemiz sadece pervanelerde kirler var hafif. güç kaynağı üzeri kirli. onları temizleyceğim. genel olarak temiz için simsiyah. Bide oyuna girmesem face youtube kullansam sıkıntı olur mu şimdilik? 55-60 derece gösteriyor şuan

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Allah razı olsun. Üstad , Sıvı sogutması eski zaten yeni alacam hemen yarın takacam. termalide yenileyecem. birde kasa temizliği yapacam tamamdır. kasa içini açtım genel olarak tertemiz sadece pervanelerde kirler var hafif. güç kaynağı üzeri kirli. onları temizleyceğim. genel olarak temiz için simsiyah. Bide oyuna girmesem face youtube kullansam sıkıntı olur mu şimdilik? 55-60 derece gösteriyor şuan

Pek sorun olmaz ama oyuna falan girme. Bir de bir bak bakalım işlemcinin üstüne sıvı soğutmanın bloğu oturuyor mu oturmuyorsa sök geri tak.

sbsoriginal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Pek sorun olmaz ama oyuna falan girme. Bir de bir bak bakalım işlemcinin üstüne sıvı soğutmanın bloğu oturuyor mu oturmuyorsa sök geri tak.
Üstad , az önce söktüm taktım ama yenisini sipariş edicem. bunuda atıcam. çünkü bilgisayar alırken aldık Cooler Master 120XL ve , seneler oldu. Önceden içinde gluk gluk su sesleri gelirdi şimdi gelmiyor. Heralde artık görevini tamamladı ? Sogutmuyor yani. Şimdi yarın Vatana gidip Sıvı Sogutma alacam , elimde Cooler Master V1 IC VALUE Thermal Macunu var zaten. onuda sürer takarım. Bu arada bloklar oturdu heralde sağa sola itiyorum sağlam duruyor.

yolgezer74

Doçent
Reaksiyon puanı
159
işlemci yandım anam diyo

sanırım pompa yanmış. ya da su yoğunlaştı tıkandı.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Soğutma işlerini halledene kadar oyunlardan uzak dur işlemci sıcaklığı cidden yüksek.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836

Soldaki MSI Afterburner.
Sağdaki Aida64
Oyunu oynarken, çok kasarken çektim. Değerler iyi görünsün diye..

Aynı benim 9400F'in macunu sürmeden önceki hali. Termal macun ve güzel bir temizlik ile sorunu çözersin. Termal macun tavsiyem kullandığım Cooler Master Mastergel Maker.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Aynı benim 9400F'in macunu sürmeden önceki hali. Termal macun ve güzel bir temizlik ile sorunu çözersin. Termal macun tavsiyem kullandığım Cooler Master Mastergel Maker.

Xigmatek PTI-G3606 da çok başarılı bir macun. 5w/mK değeri var fiyatı da uygun.