Kasma yapmayan oyunlarda şimdi kasıyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zZMCc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zZMCc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar baslıkta da dediğim gibi önceden rahat oynayabildiğim oyunlar simdi çok kasıyor :crying: Önceden crysis 2 yi ve 3 ü yüksek grafiklerde 60 fps de kasmadan oynuyordum oyunları kaldırmadım değişiklik yapmadım fakat şimdi bütün oyunlardan çok düşük performans alıyorum sürekli kasıyor yüksek ve düşük ayarlarda aynı kasıyor her oyunda böyle hiçbir oyun oynayamıyorum şu an yardım ederseniz sevinirim.
Sistem özelliklerim
İntel core i7 3630qm
8gb ddr3 ram
Nvidia Geforce Gt 730M
Windows 8 64 bit

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

Evet Notebook.

Bir çok sebebi olabilir, Sıcaklıktan dolayı kaynaklanan bir sorun olabilir. Virüs veya zararlı yazılım olabilir, Sisteminizi taratın, Bios güncellemesi yapın, Ekran kartınızın son driverini yükleyin. Siteminizde entegreli grafik kartı olabilir. Ekran kartları arası geçişi bu konuda anlatmıştım. Herhangi bir oyuna girin, masaüstüne sağ tıklayın, grafik özellikleri deyin, Orada girdiğiniz oyun gözükecektir, O oyun için yüksek performası seçin.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...5520-6169-ekran-karti-sorunu.html#post3089058

Ekran kartınızın son çıkan driveri

http://tr.download.nvidia.com/Windows/335.23/335.23-notebook-win8-win7-64bit-international-whql.exe

webmaker_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardes donanım da ısınma sorunun var mı?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Söküp fanı temizlemek iyi bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Laptoplarda fan toz dolduğunda performans düşüklüğü doluyor genelde.

webmaker_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynen fan temizliği termal macun ve driver update

DenneFry

Asistan
Reaksiyon puanı
122
[MENTION=394834]zZMCc[/MENTION] kardeşim sanırım çift ekran kartı teknolojine sahip notebook

nvidia denetim masasından 3D ayarlarından

3D ayarlarının yönetilmesi => tercih edilen grafik işlemci => Yüksek performans nvidia yap

PhysX yapılandırılması => işlemci seç Ekran kartını seç

Eğer olmazsa PhysX Varsayılanı Cpu Olarak dene

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Nvidia son güncellemeden sonra devreye girmiyor. Tekrar ayarlarını yapıp ön tanımlı ekran kartını Nvidia seçmek gerekiyor.

Oyunları eskiden Nvidia ile oynarken şimdi intel ile oynadığından dolayı kasma yapıyor.

zZMCc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet notebook model: Acer V3 571G 736b8g60maii

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet Notebook.

Bir çok sebebi olabilir, Sıcaklıktan dolayı kaynaklanan bir sorun olabilir. Virüs veya zararlı yazılım olabilir, Sisteminizi taratın, Bios güncellemesi yapın, Ekran kartınızın son driverini yükleyin. Siteminizde entegreli grafik kartı olabilir. Ekran kartları arası geçişi bu konuda anlatmıştım. Herhangi bir oyuna girin, masaüstüne sağ tıklayın, grafik özellikleri deyin, Orada girdiğiniz oyun gözükecektir, O oyun için yüksek performası seçin.

http://forum.shiftdelete.net/dizust...5520-6169-ekran-karti-sorunu.html#post3089058

Ekran kartınızın son çıkan driveri

http://tr.download.nvidia.com/Windows/335.23/335.23-notebook-win8-win7-64bit-international-whql.exe

evet kardes sistemde ısınma sorunu var virüsten mi bilmiyorum eset kullanıyorum tarattım güncelleme olarak acer ın kendi programı var live updater diye bütün sistemin güncellemesini gösteriyor. Özellikle bunlara bakmıştım oyunları nvidia ile çalıştırdığından eminim nvdia denetim masasından ayarladım hepsini. Ekran kartım güncel görünüyor geforce experience den güncellemeleri takip ediyorum, her zaman yüksek performansta girerim oyunlara bunları çok denedim ama yine ilgin ve yardımın için saol :)

Kardes donanım da ısınma sorunun var mı?

evet çok yüksek derecede var var soğukken de aynı performansı veriyor sıcakkende

Söküp fanı temizlemek iyi bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Laptoplarda fan toz dolduğunda performans düşüklüğü doluyor genelde.

sanırım oyle bir durum var laptopta fanın olduğu kısım açılmıyor sanırım orayı açınca garanti kapsamı dışında kalıyor. birde garanti varsa niye göndermiyorsun diyebilirsiniz . bende önce sizlere bi sormak istedim garantiye en son göndermeyi dülşünüyorum

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Fanı temizlemek o kadar da zor değil. 2 vida söküp takacaksınız. Laptop içi açma videoları bile yardımınıza yetişir.

zZMCc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@zZMCc kardeşim sanırım çift ekran kartı teknolojine sahip notebook

nvidia denetim masasından 3D ayarlarından

3D ayarlarının yönetilmesi => tercih edilen grafik işlemci => Yüksek performans nvidia yap

PhysX yapılandırılması => işlemci seç Ekran kartını seç

Eğer olmazsa PhysX Varsayılanı Cpu Olarak dene

hepsini denedim kardes ama sonuç aynı

Fanı temizlemek o kadar da zor değil. 2 vida söküp takacaksınız. Laptop içi açma videoları bile yardımınıza yetişir.

garanti kapsamı dışında kalma gibi bir problem olurmu bi bilginiz varmı?

webmaker_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Garanti dışında kalabilir cihaz garantiliyse gönderin hic ugrasmayin

zZMCc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım oyle yapacağım neyse herkese teşekkür ederim