BERVA
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 8
Sorunda burdaya zaten hergün eleştiriyoruz, Sayıp sövüyoruz ancak iş icrata gelince hep bardağın boş tarafından bakıyoruz.
Bak kardeşim yeri geldi aynı çatı altında yaşayan aile fertleri içinde bile kıskançlık, dargınlık veya gizlilik olabiliyor. kaldı ki burası 76 milyonluk bir devlet.
*Anayasa yapılmak istenildi, herşey baştan aşağı değiştirilecekti ne oldu ! Birilerinin işine gelmedi. Ondan sonra bu ülke adaletsiz.
*Enerji anlaşmaları yapılmaya çalışıldı ve çok şükürde yapıldı. Ne denildi bu ülke teröristlerle görüştü . Ondan sonra ülke doğalgaz la elektirik üretir tabi.
*Sen doğuyu hiçbir zaman kontrol edememişsin ki kaçak elektiriğin önüne geçebilesin. Kontrol edilmek istenince de devlete çamur atmışsın. engellemek için elinden geleni yapmışsın.
Zaten mesele yanlışı bulup düzeltmek, Onun üzerine benzinle gitmek değil.
Ben yanlışı,yanlışları söylüyorum.
Düzeltme yetkisi bende değil ki düzelteyim.
Anayasayı değiştirmeye izin vermediler imiş.
Güzel kardeşim en başından beri her yönetim kendi isteği,amaçları doğrultusunda yasa çıkarttı.
Boşuna mı muhalefet var ? Muhalefet,iktidarla aynı şekilde düşünmeyenleri temsil etmek için var.
İktidarların yaptığı anayasalarda illa bir iki maddeyi istemeyenler olur.O maddeleri değiştirirsin olur biter.
Yada o maddeleri kabul etmezsin.
Ama sen o istenmeyen maddeleri de geçirmek için torba sistemini kullanırsan geçecek maddelerde geçmez.
Enerji anlaşmaları yapılmaya çalışıldı vesaire şuan ki duruma göre %50 ye %50,yani yarı yarıya.
Yarısı evet derken yarısı hayır diyor.38 milyonu etkileyecek kararlar vermiyorsun,
sen 76 milyonu etkileyecek kararlar veriyorsun. Bir uzlaşı şart.
Teröristle görüştüler kısmının burayla ne alakası var onu anlayamadım.
Ama terör grubunun içinde bile bir ayrılık varken,hangi grubu niye muhatap alıyorsun diye sorarlar ?
Kaçak elektriğin önüne geçemez imişler. Önüne geç yada geçeme masum insanın suçu ne ki cezayı ona kesiyorsun ?
Adalet yok, Sistem var işte.
Karadenizliyim, Karadeniz'de hala yolu,suyu,elektriği olmayan köyler,evler var.
Tamam doğuda engelleniyor devlet, Karadeniz'de ne oluyor ?
Doğu'ya bir parantez de gerekir, yıllarca ezdiğin,işkenceler ettiğin insanın seni bir anda sevmesini nasıl beklersin ?
Önce biraz insan gibi muamele et,bir ayrıştırma kendinden, inancını, dilini aşağılama,üstün görme kendini.
Daha 90'larda ne karanlık oyunların döndüğü aydınlatılamamış. Zevk için evler taranmış hem de o evleri koruması gerekenler tarafından.
Daha fazla yazmama gerek yok sanırım, faşizmi benimsemişlerin hedefi olmak istemiyorum.