Kasımda Bing Başkadır!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Arama motorları arasında yaşanan rekabet, 2010 yılına taşınmadan önce, kasım ayı sonuçları açıklandı. Bing Yükselişte, peki ya Google?

Hangi arama motorunu kullanıyorsunuz? Çoğunuz Google'dan Bing'e geçiş yaptı mı? Eğer cevabınız hayır ise, o zaman kim bu Bing'i kullanıyor? Zira Bing, kasım ayı rakamlarına göre oldukça yükselişte... Google ise kasım ayında biraz düşüşe geçmiş durumda. Google, Amerika Birleşik Devletleri'nde %1.4 kullanıcı kaybederken, genel kullanım oranı ise %71.6'ya düştü, fakat halen daha arama motoru piyasasında lider konumunda bulunuyor.

google_bing_statsheet1260457702.jpg

Google halen daha birinciliğini koruyorken, Bing ve Yahoo ikinci ve üçüncü konumda bulunuyor. Bing, kasım ayında %9.6 ile yükselişini sürdürdü. Görünen o ki bir süre sonra Bing, arama motoru piyasasında Google'a oldukça yaklaşacak. Fakat Google da liderliği kolay kolay Bing'e bırakmayacaktır. Bing'in daha çok yolu var gibi gözüküyor.

:: Siz hangi arama motorunu kullanıyorsunuz?

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Google ı kullanıyorum ve tarayıcım Google Chrome

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Google'ı kullanıyorum, öyle de kalacak.

Bu arada başlık süper olmuş. :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Rekabet oluşturması açısından bing'in google'ye yetişmesi iyi olur. Bu son kullanıcıya yönelik yeniliklerin ortaya çıkması ve bunların son kullanıcılar tarafından ucuza temin edilebilmesi bakımından gereklidir.

chahin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bing in Windows 7 lerdeki internet explorer içersinde varsayılan tarayıcı olarak gelmesi zannedersem kasım ayinda Bing kullanımının bu kadar artmasını sebep olmuştur.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bing tarayıcı değil ki?

chahin'in demek istediği, Internet Explorer'da varsayılan arama motoru olarak Bing geliyor, Internet Explorer da Windows 7 ile varsayılan tarayıcı olarak geliyor, Windows 7 de satılan bilgisayarlarda varsayılan işletim sistemi olarak geliyor; bu yüzden Bing kullanım oranı artıyor. :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bing in Windows 7 lerdeki internet explorer içersinde varsayılan tarayıcı olarak gelmesi zannedersem kasım ayinda Bing kullanımının bu kadar artmasını sebep olmuştur.
Böyle bir şey olmaz Google kullanan yine Google ı bilir.Ben Amerika'da olsam Bing'den başka bir şey kullanmam özellikleri çok iyi.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Ya zaten bilgisayardan anlayan anlamayan birçok kişi google yapmıyor mu internet exploreri valla kim kullanıyor bu bingi ben pek sevmedim yani içim ısınmadı googlein sadeliğinden olsa gerek daha güzel geliyor bana.

maxtreme

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bing!
Google'un kullanıcı diline göre arama sonuçlarını filtreleyip, hep o dilde ki kaynakları insanın gözüne sokmasına sinir oluyordum.
Samanlıkta iğne arar gibi arama yapmadığımıza göre, arama motorlarının hepsi aynı sonucu veriyor bana göre...

Enki_

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Forever Google. Acaba sdn ekibi ne öneriyor haha :D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
adamlar açık ara 1. iken bile kaliteyi düşürmüyorlarsa
gugıldan başkası yalan :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Google ve diğerleri...

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
bingi 1 2 defa kullandım google gibi tat vermiyor milletçe alışmısız googleye sadece arka plan resimleri güzel

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
google ile istediğim sonuçlara ulaşamadığım zaman bir de bing ile deniyorum. genelde sonuç fazla değişmiyor ama geçenlerde yaptığım bir arama bing 'in gerçekten kaliteli olduğunu gösterdi bana. google ile yaklasık 1 saat aradıgımı bulamazken bing ile tek aramada buldum :)

superquantum

Asistan
Reaksiyon puanı
3
işe yaramaz bir antivirüs programı. ama googlenin elindeki güç ve insanlar hakkında veri toplamasını çok tehlikeli buluyorum. düşünsenize 20 sonra az önce yaptığınız aramayı saklıyor olacak. asla silmiyor.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
su bing bazen anlamsizca arama motorun eklentisine geciyor ya deliriyiorum ,bu sefer onu kaldirmak icin ugrasiyorum ;) yetermi ne oldugu

snow fox

Profesör
Reaksiyon puanı
13
google çok daha iyi sonuçlar buluyor yani işe yarayanları

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Ben bing hakkında olumsuz düşünen bi çok arkadaşa katılmiyorum... Elbetteki Google bu işin duayeni Google a alışmışız alışkanlıklardan vazgeçmek te çok zordur... Ama Bing Google a rakip olabilecek en iyi arama motoru üstelk görselleri arama şekli çok süper... Elbette GOogle 1 numaradır ama sadece Google var gerisi yalan demek doğru değildir....