Kasanın İçine Su Dökülmesi

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Başlık yanlış olmuş pardon :D Kasanın İçine Su Dökülmesi
İyi günler 5 senedir bu sektörde karşılaşmadıgım problem kalmadı en son da bir müşteri nasıl becermişse kasanın içine su dökmüş nasıl oldugunu sormayın çünkü onunda bana verdigi cevap çocuklar yapmış dedi neyse soruna gelelim.... Pc açılmıyor fanlar dönüyor bi süre sonra kendiliginden kapanıyor.. Hdd,İşlemci,İşlemci Fanları ,Ram,Ekran Kartı vs. Free Yaptım başka pc de denedim hepsi çalışıyor fakat ama ve lakin sorunlu olan pc e takınca aynı sorun psu sorunsuz çalışıyor..fakat Xp yüklü oldugundan Windows Xp yazısı geldiginde kapanıyor Lütfen Klasik yöntemleri söylemeyiniz bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

:closedeyes:

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş kasayı bir değiştirsen?Yani parçalar diğer bilgisayarda ama başka bir kasada çalışıyorsa senin bilgisayarda çalışmıyorsa parçalarda sorun yok senin kasaya birşey olmasın?Ya da format atmaya çalış?Xp yazısı geldiğinde kapanıyor diyorsun ya bana da kasaya su dökülmedi ama xp yazısı gelmiyordu böyle 2 hatta 3 kere geldi başıma xp yazısı geliyordu kapanıyordu resetleniyordu falan format atınca düzeldi.Fanlara baktır birde duruyor diyorsun ya fanlara da birşey olmuştur belki git bir elektronikçiye bilgisayarcıya göster fanları.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Kardeş kasayı bir değiştirsen?Yani parçalar diğer bilgisayarda ama başka bir kasada çalışıyorsa senin bilgisayarda çalışmıyorsa parçalarda sorun yok senin kasaya birşey olmasın?Ya da format atmaya çalış?Xp yazısı geldiğinde kapanıyor diyorsun ya bana da kasaya su dökülmedi ama xp yazısı gelmiyordu böyle 2 hatta 3 kere geldi başıma xp yazısı geliyordu kapanıyordu resetleniyordu falan format atınca düzeldi.Fanlara baktır birde duruyor diyorsun ya fanlara da birşey olmuştur belki git bir elektronikçiye bilgisayarcıya göster fanları.
Sorun çözüldü Bütün parçları temizledim işlemci vs... sorun ekran kartındaymış ekran kartına su dökülmüş fanını çıkardıgım zaman altında çamur parçacıkları vardı :D Neyse ekran kartı değişti sorun çözüldü.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
arkadaslar size bir tavsiye :
bilgisayarınıza su dökülürse eğer tüm elektriğini kesin. parçaları çıkarın güneşe bırakın ve kurusunlar. aman sakın saç kurutma makinesiyle falan denemeyin. hatta bilgisayar parçalarını sabunla bile yıkayabilirsiniz. önemli olan üzerinde elektrik olmaması :)