Kasamdaki Sorun Ne Anlamadım Gitti ??? [Çözüldü]

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar 4 günü aşkındır. Pc mi açtıktan sonra 5-10 dk bazen 1 saat sonra pcm donuyor ve kasa kapanıyor sonra açmaya çalıştığımda bazen kasa hiç açılmıyor bazende açıldığında (tam açıldı oley diyip :) ) bi anda kasa kapanıyor ve kendi kendine açılıp kapanıyor ... Daha demin pc mi ghostladım ancak işlem bitip pc mi açtığımda yine pcm dondu ve pcyi kapadım ... Sürekli bu sorun var acaba format atılırsa düzelir mi ?? Yoksa gerçekten kasayla mı ilgili problem var ???

Bilen arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim .... Şimdiden çok teşekkürler :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İşlemcin ya da anakartın çok ısınıyor olabilir. İşlemcinin üstündeki fanı ve soğutucuyu sök, termal macunu iyice temizle, sonra yeni macun sür (bilgisayarcılarda bulabilirsin), sonra fanı yeniden tak muhtemelen sorun kalmayacaktır. Bu arada bilgisayar açıkken fanın zorlanmadan döndüğünden de emin ol.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Elmacik dedi ki:
İşlemcin ya da anakartın çok ısınıyor olabilir. İşlemcinin üstündeki fanı ve soğutucuyu sök, termal macunu iyice temizle, sonra yeni macun sür (bilgisayarcılarda bulabilirsin), sonra fanı yeniden tak muhtemelen sorun kalmayacaktır. Bu arada bilgisayar açıkken fanın zorlanmadan döndüğünden de emin ol.

Çok Saol abicim :) Denicem Mutlaka :)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Elmacik dedi ki:
eğer sorun bu değilse güç kaynağından da şüphelenebilirsin...

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Ya ben elmacık abinin dediğini yapamadım. Nmss bana kasamı açmamı söyledi herneyse kasayo açtım pc yi açtım bir sorun çıkmadı bir süre öle kaldı. Şuan için bir sorun yok sadece sabah açtığımda ekran kötüydü ama onu da düzelttim. Anlıcağınız sorun ben bişey yapmadan çözüldü gibi . Ama sonuç olarak anladığım kadarıyla fanın çalıştığı yer masanın bi yerini görüyordu ve hava alacağı hiç bi yer yoktu o alanı genişlettim şimdi çok iyi çalışıyor :) :)

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya zaten problem ısınma ise, bunu önce tespit etmek gerekir sonra müdahele, bilgisayarı açınca, biostan işlemci sıcaklığı kontrol edilebilir, ya da sisteme yüklenecek everest tarzı programlar ile, tüm bileşenlerin ısıları ölçülür sonra işlemci fanı sökülmesi gerekiyorsa sökülür.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Ben girek kasayı açtım bişe yapmadan kapadım sonra fanın rahat çalışması için kasayı biraz yana aldım çok şükür şimdi sorunum kalmadı . Hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)