Kasadan gelen gürültü

Jaxly Z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarımı gün içinde 10-12 saat kullanıyorum. Geceleri kasanın içinden ne olduğunu bile bilmediğim bir ses geliyor fanlar normal şekilde sessizce dönüyor 2-3 saniye boyunca aniden 1-2 saniyeliğine fanlar dışında bir parça gürültü çıkarıyor işlemci sıcaklığım normal ekran kartım GTX 750 Ti sıcaklığı 30 derece peki bunun sebebi nedir ? Lütfen yardım edin.

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
İhtiyaca göre bazen yavaş bazen hızlı dönerler, ondan olabilir, harddiskten de gelebilir, kullanılmıyorken hafifçe uyuklayabilir harddisk, uyanırken de ses çıkarır. Elektrikte dalgalanma olabilir.

Jaxly Z

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
PSU'dan şüphelendim ancak hiç ısınmıyor ondan olduğunu düşünmüyorum büyük ihtimalle HDD'den kaynaklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İhtiyaca göre bazen yavaş bazen hızlı dönerler, ondan olabilir, harddiskten de gelebilir, kullanılmıyorken hafifçe uyuklayabilir harddisk, uyanırken de ses çıkarır. Elektrikte dalgalanma olabilir.
Sistem boştayken de bu ses geliyor, HDD'yi ''uyandıracak'' herhangi bir işlem de yapmıyorum.

HDD olabilir. Dikkat et
Sorun HDD'den kaynaklı ise ne yapmamı önerirsiniz, nasıl çözebilirim sorunu veya ne tür tehlikelere yol açabilir. Detaylandırırsanız çok sevinirim.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
PSU'dan şüphelendim ancak hiç ısınmıyor ondan olduğunu düşünmüyorum büyük ihtimalle HDD'den kaynaklı.

Sistem boştayken de bu ses geliyor, HDD'yi ''uyandıracak'' herhangi bir işlem de yapmıyorum.

Sorun HDD'den kaynaklı ise ne yapmamı önerirsiniz, nasıl çözebilirim sorunu veya ne tür tehlikelere yol açabilir. Detaylandırırsanız çok sevinirim.
Benimkinden de ses geliyordu. Daha sonra PC yi hafif sallanır gibi olunca donmalar başladı ses daha çok çıktı reset atardı Kendi kendine HDD bir göster PC den anlayan tamirciye

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Sabit diskin kapanma süresini 1 dakikaya düşürüp diske aç/kapat yapmayı deneyin, sesin benzerliğine göre HDD'den kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenebilirsiniz.

Screenshot_1.jpg