Kasa Fanı önerisi

omercii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,
http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1407&ID=1877#Tab2 Thermaltake Element T bir kasam var fakat bu fanlar sesli çalışıyor. Hem görünüşü güzel hemde ultra performans alabileceğim fan arıyorum. Arka egzoz fanı 120mm TurboFan yazıyo. Üstte ve önde 200mm fanlar var hepsini değiştirmek istiyorum. Yan tarafa bir fan daha ekleyebilirim onun içinde tavsiye ederseniz sevinirim ve ayriyetten RAM soğtucu almak istiyorum tabi oda sessiz olacak..

Şimdiden teşekkürler!

@rtsbora tavsiyelerin önemli :)

Vatan veya teknobiyotikten verirseniz çok çok sevinirim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

omercii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok sağol kardeşim, bilgisayarıda senden topladım hiç bir sorunum yok her şey için teşekkür ederim :)

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0

rts bora bey herkes sizden tavsiye istiyor benim de bir ricam olucak yardımcı olursanız sevinirim...
Konuyu özetlemek gerekirse:
asus p7 h55 mlx anakartım ,
nvidia geforce 210 pasif soğutuculu ekran kartım,
ve şöyle bir kasam var..
Bu kasanın üzerindeki güç kaynağının kendisini helikopter zannetmesi üzerine şununla değiştirdim.iyi oldu güç kaynağından gelen gürültü kesildi ama bu sefer de kasanın ön panelindeki fan sesini duymaya başladım..
Şimdi buraya şu fanı almak istiyorum yalnız devir kontrolü için anakart çıkışına mı bağlanması gerekiyormuş neymiş bazı anakartlar buna uyum sağlamıyormuş..
Benim anakartım buna uyumlu mudur?
Bu fanı tavsiye eder misiniz?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
rts bora bey herkes sizden tavsiye istiyor benim de bir ricam olucak yardımcı olursanız sevinirim...
Konuyu özetlemek gerekirse:
asus p7 h55 mlx anakartım ,
nvidia geforce 210 pasif soğutuculu ekran kartım,
ve şöyle bir kasam var..
Bu kasanın üzerindeki güç kaynağının kendisini helikopter zannetmesi üzerine şununla değiştirdim.iyi oldu güç kaynağından gelen gürültü kesildi ama bu sefer de kasanın ön panelindeki fan sesini duymaya başladım..
Şimdi buraya şu fanı almak istiyorum yalnız devir kontrolü için anakart çıkışına mı bağlanması gerekiyormuş neymiş bazı anakartlar buna uyum sağlamıyormuş..
Benim anakartım buna uyumlu mudur?
Bu fanı tavsiye eder misiniz?
verdiğiniz linkte kasanın teknik özellikleri yazmıyor ama muhtemelen öndeki 12 cmlik bir fandır. sizin seçtiğiniz Akasa fan da 12 cm. uyar yani. anakarın özelliklerinde 1 adet cpu 1 adet de kasa fanı girişi olduğu yazıyor. yani anakarta işlemci fanı haricinde 1 fan daha takıp devrini ayarlayabilirsiniz.

anakartta fan girişi olmasa da olurdu. çevirici kablo ile direk fanı güç kaynağına bağlardınız. tek eksi yanı süreki max hızda çalışırdı. alacağınız fan sessiz olduğu için sorun olmazdı. :)

http://www.teknobiyotik.com/aksesua...n-baglanti-kablosu-donusturucu-cogaltici.html

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Cevap için teşekkürler..Evet öndeki fan 12 cm.Anakarta bağladığımda devir ayarını kendisi otomatik mi yapar yoksa benim biostan falan mı ayarlamam lazım?
Biostan ayarlamasını bilmiyorum da!

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anakartta fan girişi olmasa da olurdu. çevirici kablo ile direk fanı güç kaynağına bağlardınız. tek eksi yanı süreki max hızda çalışırdı. alacağınız fan sessiz olduğu için sorun olmazdı. :)

http://www.teknobiyotik.com/aksesua...n-baglanti-kablosu-donusturucu-cogaltici.html

anakartta fan girişim var ama 3 pin pwm, alacağım fan ise 4 pin.İnternette 3 to 4 pin çevirici diye bişeyler aradım ama bulamadım.Sizin verdiğiniz linkteki 3pin pwm den 4 pin molexe dönüştürüyor sanırım işime yaramaz?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
anakartta fan girişim var ama 3 pin pwm, alacağım fan ise 4 pin.İnternette 3 to 4 pin çevirici diye bişeyler aradım ama bulamadım.Sizin verdiğiniz linkteki 3pin pwm den 4 pin molexe dönüştürüyor sanırım işime yaramaz?
evet işe yaramaz. 3 pin fanı 4 pin girişe takabiliyorum ama 4 pin fanı 3 pin girişe takabilir miyiz, bilemiyorum. anakarttaki 2 fan girişinin de 3 pin olduğuna emin misiniz?

ucuz yollu bir fan kontrolcüsü işinize yarayabilir:

http://www.teknobiyotik.com/overclo...tergeli-5-25-molex-fan-kontrolcusu-siyah.html

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yukarıdaki mesajda linkleri yanlış vermişim burda düzelttim.

rtsbora bey çok kararsız kaldım bi el atar mısınız!

Bu fanı devir ayarlı bağlayabilmem için bu kabloyu da almam lazım fiyat oluyor 45,5 tl..

O parayı vermişken devri kablolarla ayarlayan üstelik 6 yıl garantisi olan şu fanı mı alayım acaba diyorum..?

Ya da uğraşma hiç al şunlardan birini bak işine diyorum:

birinci
ikinci

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
akasa piranha modeline de bir bak derim

eğer kullandığın bi fansa kablo uzunluğu ne kadar öğrenebilir miyim?
çünkü kasanın en önüne takıcam en arkaya kadar uzanması lazım anakarttan güç alacağı için.

akasa piranha modeline de bir bak derim

eğer kullandığın bi fansa kablo uzunluğu ne kadar öğrenebilir miyim?
çünkü kasanın en önüne takıcam en arkaya kadar uzanması lazım anakarttan güç alacağı için.

canahmet34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kullanmadım ama yeteceğinden %100 eminim akasa bunu arkaya ve öne takılcak şekilde tasarladı