- Reaksiyon puanı
- 112
ttam olarak ne demek istediğini anlamadım.
MaşAllah diyorum bilgisayarının başına gelmeyen kalmamış
ttam olarak ne demek istediğini anlamadım.
abi benim bilgisayarım değil. çevre-arkadaş-yakındaki arada uğratığım bir teknik servis vs vs.MaşAllah diyorum bilgisayarının başına gelmeyen kalmamış
genelde bilgisayarcılar tamir eder. tv tamircisi monitörler tv sisteminden farklı olduğu için yapamaz diye düşünüyorum.beyler sorun monitordeymis bugun baska bir monitor denedim ve sorunsuz calisti simdi bunu bilgisayarciya mi tv tamircisine mi goturmeli
dışdan bakınca monitör yeni gibi duruyor ama tabi alali 5 yil oldu ariza yapmasi muhtemel bi gotureyim fazla fiyat cekerlerse yeni bi tane almayi dusunurum
bencede monitör göster bir yere yani acayım derken bilgisayarı bozarsın sonra bir bakarsın gercekden monitör arızalı yani işin kısası monitörün besleme kartında bir arıza var.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
her hangi bir tv tamircisine de götürebilirsin onlarda tamir ediyor illaki bilgisayarcıya servise götürmeye gerek yok tv tamirci bakar sana sorunu söyler fiyat söyler karar senin olur.
Marka modeli ne ben donanımcı olduğum icin bu tür arızaları cok tamir ettim yani senin ki gibi aynı sorunlu cok monitör elimden geçti dediğim gibi ya trafo ve inverter yada kondastörler arızalıdır
eğer besleme girişleri arızalı cıkarsa 30 tl gibi bir fiyat tutar tabi her yerin fiyat politikası ayrıdır.
Şunuda söyleyim trafo arızası dedim eğer monitör hic acılmıyorsa trafo arızası olur şuan durumu ne tam bilmiyorum hiç görüntü arada geliyormu gelmiyormu onunda bilmiyorum eğer aradan geliyorsa görüntü trafo arızası olmaz tabiki ozaman besleme girişlerinden sorun vardır
yani 4 tane arıza
1 besleme girişleri
2 trafo
3 inverter
4 kondastörler
ozaman trafodan değil trafo olsa hiç calışmaz besleme girişlerinde sorun var sen tamirciye göster
iiçindeki mavi tüpçükler yanmış onları değişti 7 tane 40 lira para verdim çok mu fiyat acaba?
tüpçükten kastın kondansatörse 40 lira biraz fazla almış gibi geldi bana.
en fazla 30 almalıydı bence.çok pahalı parçalar değiller..
yok 7 tanesi 20 tl 20 de servis parası almış 40 tl cok değil bence ben sana demişdim hangi nedenlerden dolayı olacağını kondastörlerden miş 4 şık da belirtmişdim fiyatı 30 tl civarı demiştim ama her yerin kendine göre fiyat politikası var demiştim
sorun çözüldüyse 3'ü 5'i düşünmehatta 50 istedi 40 yaptık neyse yaptı sağolsun