Kasa çalışıyor monitöre görüntü gelmiyor [Çözüldü]

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ya zaten uzatmalari oynuyordu 5 yil oldu yeni pc icin sebep olsa bari

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
MaşAllah diyorum bilgisayarının başına gelmeyen kalmamış
abi benim bilgisayarım değil. çevre-arkadaş-yakındaki arada uğratığım bir teknik servis vs vs. :)
yoksa bir bilgisayarın başına bunlar aynı anda gelse herhalde alet patlar :)

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
beyler sorun monitordeymis bugun baska bir monitor denedim ve sorunsuz calisti simdi bunu bilgisayarciya mi tv tamircisine mi goturmeli

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
beyler sorun monitordeymis bugun baska bir monitor denedim ve sorunsuz calisti simdi bunu bilgisayarciya mi tv tamircisine mi goturmeli
genelde bilgisayarcılar tamir eder. tv tamircisi monitörler tv sisteminden farklı olduğu için yapamaz diye düşünüyorum.
şu da var. tamir ettirirsin belki 15-20 gün sonra yine bozulur. bence duruma bir bak. monitör eskiyse, bilgisayarcı da pek umut yok derse yeni bir tane al derim.

Besonnen

Asistan
Reaksiyon puanı
1
böyle durumlarda monitöre masraf yapmak hiç gerek yok bak piyasaya 2.el durumların gerekiyorsa git güzel bir yerden 19''-21'' monitor al

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
monitör arızalı tüm monitörlerde genedik hastalık olan ışığın olması ve görüntünün gelmemesi bu tür arızalarla cok karşılaştım trafo arızalı trafonun değişmesi lazım tarfo arızası olan monitör görüntü tepkimesi vermez bilgisayar acıkken monitör kabloları bağlıyken monitör aç ma kapama düğmesine 10 ve 15 defa bas ekran gelir ama uyku moduna ve ya tekrar bilgisayarı kapatınca aynı sorun olur buda trafo arızalı olduğunda bilgisayarda monitöre gelen sinyal tepkisi calışmaz kücük bir ihtimal olsada kondansatörlerde sorun olabilirde tamir ücret yaklaşık 30 ve 70 tl arası değişiyor.

Bazen de işletim sistemi hataları hard disk sorunları elektrik problemleri bu probleme yol açmaktadır.

samsung-syncmaster-190n-740n-power-board-ip-35135b-1008-05-bumindatech@1.jpg

ve inverter arızalıdır
images

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
dışdan bakınca monitör yeni gibi duruyor ama tabi alali 5 yil oldu ariza yapmasi muhtemel bi gotureyim fazla fiyat cekerlerse yeni bi tane almayi dusunurum

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
dışdan bakınca monitör yeni gibi duruyor ama tabi alali 5 yil oldu ariza yapmasi muhtemel bi gotureyim fazla fiyat cekerlerse yeni bi tane almayi dusunurum

bencede monitör göster bir yere yani acayım derken bilgisayarı bozarsın sonra bir bakarsın gercekden monitör arızalı yani işin kısası monitörün besleme kartında bir arıza var.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

her hangi bir tv tamircisine de götürebilirsin onlarda tamir ediyor illaki bilgisayarcıya servise götürmeye gerek yok tv tamirci bakar sana sorunu söyler fiyat söyler karar senin olur.

Marka modeli ne ben donanımcı olduğum icin bu tür arızaları cok tamir ettim yani senin ki gibi aynı sorunlu cok monitör elimden geçti dediğim gibi ya trafo ve inverter yada kondastörler arızalıdır

eğer besleme girişleri arızalı cıkarsa 30 tl gibi bir fiyat tutar tabi her yerin fiyat politikası ayrıdır.

Şunuda söyleyim trafo arızası dedim eğer monitör hic acılmıyorsa trafo arızası olur şuan durumu ne tam bilmiyorum hiç görüntü arada geliyormu gelmiyormu onunda bilmiyorum eğer aradan geliyorsa görüntü trafo arızası olmaz tabiki ozaman besleme girişlerinden sorun vardır

yani 4 tane arıza

1 besleme girişleri
2 trafo
3 inverter
4 kondastörler

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
pc casper neo

bencede monitör göster bir yere yani acayım derken bilgisayarı bozarsın sonra bir bakarsın gercekden monitör arızalı yani işin kısası monitörün besleme kartında bir arıza var.

her hangi bir tv tamircisine de götürebilirsin onlarda tamir ediyor illaki bilgisayarcıya servise götürmeye gerek yok tv tamirci bakar sana sorunu söyler fiyat söyler karar senin olur.

Marka modeli ne ben donanımcı olduğum icin bu tür arızaları cok tamir ettim yani senin ki gibi aynı sorunlu cok monitör elimden geçti dediğim gibi ya trafo ve inverter yada kondastörler arızalıdır

eğer besleme girişleri arızalı cıkarsa 30 tl gibi bir fiyat tutar tabi her yerin fiyat politikası ayrıdır.

Şunuda söyleyim trafo arızası dedim eğer monitör hic acılmıyorsa trafo arızası olur şuan durumu ne tam bilmiyorum hiç görüntü arada geliyormu gelmiyormu onunda bilmiyorum eğer aradan geliyorsa görüntü trafo arızası olmaz tabiki ozaman besleme girişlerinden sorun vardır

yani 4 tane arıza

1 besleme girişleri
2 trafo
3 inverter
4 kondastörler

sadece bazen casper yazisi cikiyor ekranda ve isigi surekli yanip sonuyor ve degisik bi ses cikariyor

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ozaman trafodan değil trafo olsa hiç calışmaz besleme girişlerinde sorun var sen tamirciye göster

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ozaman trafodan değil trafo olsa hiç calışmaz besleme girişlerinde sorun var sen tamirciye göster

bir iki saate gotururum yardimci olan herkese cok tesekkurler felaket senaryolari gerceklesmedi :D

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
iiçindeki mavi tüpçükler yanmış onları değişti 7 tane 40 lira para verdim çok mu fiyat acaba?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
tüpçükten kastın kondansatörse 40 lira biraz fazla almış gibi geldi bana.
en fazla 30 almalıydı bence.çok pahalı parçalar değiller..

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
iiçindeki mavi tüpçükler yanmış onları değişti 7 tane 40 lira para verdim çok mu fiyat acaba?

yok 7 tanesi 20 tl 20 de servis parası almış 40 tl cok değil bence ben sana demişdim hangi nedenlerden dolayı olacağını kondastörlerden miş 4 şık da belirtmişdim fiyatı 30 tl civarı demiştim ama her yerin kendine göre fiyat politikası var demiştim

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
tüpçükten kastın kondansatörse 40 lira biraz fazla almış gibi geldi bana.
en fazla 30 almalıydı bence.çok pahalı parçalar değiller..

yok 7 tanesi 20 tl 20 de servis parası almış 40 tl cok değil bence ben sana demişdim hangi nedenlerden dolayı olacağını kondastörlerden miş 4 şık da belirtmişdim fiyatı 30 tl civarı demiştim ama her yerin kendine göre fiyat politikası var demiştim

hatta 50 istedi 40 yaptık neyse yaptı sağolsun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam arkadaşlar bilen biri varsa bana yardımcı olsun kafayi yiycem. iki tane bilgisayarım var aynı yerde. monitörün biri birden görüntü kaybetti, pover yanıp sönüyor, ekran kartından mı dedim öbür monitörü taktım görüntü geliyor. windows 7 ultimate kullanıyorum. kablo olabilir gibisiyle yeni kablo aldım ekran kartı için o da olmadı.
varmı bana yardım edebilecek biri.
şimdiden teşekkür ederim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş Kendini Hiç Yorma Monütörün İçini yakmışsın Yenisini Alacan Daha Başka Çare Yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş bendede oldu düzelttim kasanın arkasını falan kabloları iyice kontrol et sabahı falan bekleme kasada vidalı bi giriş kablosu vardır onu sök tabi bundan önce pc yi pirizden herşeyiyle elektiri kes sonra biraz bekle sıkı bi şekilde tak arkadaşın dedi gibi gevşeyebilior:biggrin:

inpars11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim aynı sorun mu bilmiyorum da ekranla kasayı bağlayan kablo için kasa da iki tane giriş vardı benimkinde ben yanlışlıkla başkasına takmıştım kasa çalışıyodu ekrana görüntü düşmüyordu kasaya baktım o kabloyu diğerine taktım meğersem oymuş . :D :D :flowers::thumbup1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eyw beyler sorun bendede oldu sanrım ekran kartı ve rem i çıkarıp takmak sorunu çözüyor ( çıkarınça pakuk yada pecete yardimi ile temizleyinz) ..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
böyle bi durumda yapmanız gerekenler
1-kasanın arkasındaki ekran kartına bağlanan kaployu cıkar içine iyice üfle geri tak
2-kasanın arkasındaki kabloların hepsini cıkar kasanın içini aç önce işlemcinin üstündeki fanın kablosunu çıkar tak sonra ramleri cıkar tak sonra ekran kartını cıkar tak yapabilirsen yoksa cıkarma sonra geri tak kabloları
3-kasa arkasındaki ekran kartına bağlanan kabloyu cıkar sonra kasayı çalıştır 3-5 saniye sonra o kabloyu tak tamamdır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Selam Arkadaşlar
Benim pc de aynı problemi yasıyor ama ben ekran kartını sokup tozunu silip tekrar takıyorum çalısıyor......
Ama acıldıktan 1 saat sonra ekran bir anda mavileşip yazılar geliyo ve ekran goruntusu gidiyo bir daha gelmiyo.....
Lutfen yardım edin..... :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayarda oyun oynadığım esnada ekran bi anda karardı dahada geri gelmedi. kasa çalışıyor ama ekrandan ses seda yok fişleri çıkardım taktım olmadı lütfen yardım edin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bendede aynı sorun var ama değişik.şöyle:
bilgisayarı açıyorum seninki gibi monitörün ışığı yanıp sönüyor sonra şifre girme yeri geliyor ve sorun olmuyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş BENDEDE AYNI SORUN OLDU EKRAN KARTIN YANMIŞ OLABİLİR EKRAN KARTINI DEĞİŞTİR HERŞEY DÜZELİYOR

alican20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba sizden yardım isteyebilirmiyim

arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var bilgisayarım xp idi win 7 yaptım formatladım hiç bir driver yüklemeden kapattım simdi kasa çalışıyor ama ekran gelmiyor ekranın ışığı turuncu yanıyor lütfen yardım edin

arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var bilgisayarım xp idi win 7 yaptım formatladım hiç bir driver yüklemeden kapattım simdi kasa çalışıyor ama ekran gelmiyor ekranın ışığı turuncu yanıyor lütfen yardım edin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim pc ekran kartında çalışmıyor ama ana kartta çalışıyor