Kasa calisiyor, monitör çalışmıyor [No Sıgnal hatası]

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bugün tamirciye goturmeden önce son bir kez açığım dedim ekrana goruntu geldi fakat 5 dk sonra yine gitti her acisimda 5 dk uğraştıktan sonra görüntü gidiyor :-D :-D yardim edin sıkıldïm artik bu durumdan :-D

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bugün tamirciye goturmeden önce son bir kez açığım dedim ekrana goruntu geldi fakat 5 dk sonra yine gitti her acisimda 5 dk uğraştıktan sonra görüntü gidiyor :-D :-D yardim edin sıkıldïm artik bu durumdan :-D

Götür tamirciye :)

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İnat ettim :-[ offff mustafa hocam kasa biraz fazla isiniyor ? Bundan dolayı olabilirmi?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
İnat ettim :-[ offff mustafa hocam kasa biraz fazla isiniyor ? Bundan dolayı olabilirmi?

Aşırı bir ısınma yoksa ondan kaynaklı değildir. fazla ısınma olsa bile ekrana görüntü verebilirdi. Ekran kartında aşırı ısınma var mı ?

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hafiften açılır açılmaz iligin üstünde bir sıcaklık var biraz rahatsız oldum

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Hafiften açılır açılmaz iligin üstünde bir sıcaklık var biraz rahatsız oldum

Her ne ise senin yapabileceğin bir durum yok gibi. Mutlaka bir parçası arızalıdır. Değişmesi veya tamiri gerekebilir. Bilgisayar tamircisine götürmen en sağlıklısı olur. Kurcalayarak belki daha zarar verebilirsin. :)

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oho ben geldim rahat duramadim hocam test ettim şarkı açtım yaklaşık 10 dk görüntü gitmedi sonra gitti şarkıda 20 saniye boyunca normal çaldı sonra takılı kaldı bu neyin habercisi bu son sorumdu (fazla merak iyi degil ama duramiyorum ) :-D

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Oho ben geldim rahat duramadim hocam test ettim şarkı açtım yaklaşık 10 dk görüntü gitmedi sonra gitti şarkıda 20 saniye boyunca normal çaldı sonra takılı kaldı bu neyin habercisi bu son sorumdu (fazla merak iyi degil ama duramiyorum ) :-D

Şarkıda takılmışsa Anakartta problem olabilme ihtimali var. Anakart sorunlu ise ekran kartı ile iletişimide bozulabilir o nedenle görüntü bozukluğu yaşıyor olursun.

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Banada oyle geldi temassizlik gibi bisi var sanki anakartin çalışmasını engelleyen bir sorun var gibi

Anakart ile ekran kartı arasında iletişim sorunu tamam hocam bunu da yazdım bi kenara yrin tamirciye tek tek bu çözüm yollarını soylicem belli ki biraz acemi bu tamirci :-D

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Banada oyle geldi temassizlik gibi bisi var sanki anakartin çalışmasını engelleyen bir sorun var gibi

Anakart ile ekran kartı arasında iletişim sorunu tamam hocam bunu da yazdım bi kenara yrin tamirciye tek tek bu çözüm yollarını soylicem belli ki biraz acemi bu tamirci :-D

İyi bir tamirciye götür. Öyle acemi filan olmaz. Vardır illaki çevrende iyi tamirci :)

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kolay gelsin arkadaşlar yardımlarınız icin tesekkur ederim bilgisayarciya goturmeden sorunu 2 gün önce cozdum aşağıda fotograflar var .

İyi forumlar

a572d27e31c00faf01f1443e0e003781.jpg

20cb170bfb155eee9a6e045b304644ac.jpg

SoldierTR

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartının sıcak olmasını bu bugün öğlen cozdum ekran kartının fani fırlamış taktim her şey normale dondu sıcaklık 55-60 arası stabil ilerliyordu fakat 1 saat önce bilgisayar durduk yere kitlendi kapattım actim 5 dk sonra yine kitlendi yine açmaya çalıştım ama welcome yazısında yine kitli kaldı kapattım tekrar ama tekrar actigimde ekrana yine görüntü gelmedi sebep ne olabilir valla kasayı yakicam sonunda o olacak mustafa hocam konuya bakarsan sevirinim :-D :-D

matthew16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar 5 yıl sonra hortlatmış olucam gibi ama 25 yaşındayım 20 senedir yaklaşık bilgisayar ile çok içli dışlı olmuşumdur fakat bu sorunu ben bile çözemedim. Çareyi buraya yazmakta buldum. Çok uzatmadan konuya giriş yapayım : Dün Windows üzerinden normal şekilde kapattığım bilgisayarı, bugün itibari ile kalktıktan sonra açmaya çalıştığımda, Windowsta gezindikten 5 dakika sonra monitörde sinyal yok yazısının başını çektiği ekranın kararması ile beraber, klavye ve farenin ledlerininde sönmesi sorunuyla karşı karşıya kalmaktayım. Teker teker ramları değiştirdim çiftli tekli olarak kombinasyonlar yaptım fakat nafile. Ekran kartını çıkarıp temizledim, Ram dişlerini temizledim, işlemciyi çıkarıp taktım macun yeniledim fakat herhangi bir gelişme olmadı. Bazen anakart marka ekranından hemen sonra kapanıyor sinyal yok diyor, bazen ise windowsda gezinirken 5 dakika sonra kapanıyor. Belki sürücüden kaynaklanır diye format atayım dedim fakat yine aynı şekilde. Fakat bir şey farkettim ki : Format atma ekranında yüklemeyi başlatma ekranındayken acaba monitördemi arızalı diyerek ekranı pc çalışır vaziyette 10 dakika açık ve 20 dakika kapalı tuttum herhangi bir sorundan eser yok vaziyetteydi. İşlemciden dicem onda sorun olsa hiç açılmaz, ekran kartından desem anakartla beraber gayet stabil şekilde yeşil ışıkları yanar vaziyette çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekran kartından yada psudan şüphelenmeye başladım. Ama psu'da ise gayet anormal davranış sergilemiyor elektrik geliyor. Yayıncıyım ve ekran kartı üzerinden, ara ara ise işlemci üzerinden ideal ayarlarda yayın yapıyorum. O.c ise 3.3den 3.5'e çektim volt yeri autoda kalacak şekilde. Birde advanced clock settings kısmından çekirdekleri kilidini açıp +2 value yaptım herhangi bir sorun çıkarmadı. Bunu yaklaşık 2 gündür böyle kullandım daha öncedende Bir sıkıntı cıkarmamıştı 1 yıl önce.. Bilgili bir güvendiğim bilgisayar tamircisi abim var. Ona sordum ekran kartından dedi. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan arkadaşlar varsa nasıl çözdüklerini aktarabilirlermi? Edit : Onboard üzerinden denedim açmayı başta açıldı sonradan tekrar aynı hatayı verdi yani no signal dedi..
Sistem : ASUS GTX 750 Ti STRIX O. C
AMD FX8300 3.3 GHZ BLACK EDITION 8 CORE(UNLOCKED)
WİNDOWS 7 HOME EDITION 64 BIT
ASUS M5A78L-M/USB3
KINGSTON 1333MHZ DDR3 RAM (2X DUAL KİT) + 1333MHZ DDR3 RAM SINGLE KİT = 4+4+4=12 GB

Front

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar benimde bi sorunum varda hdmı kartını ana karta takınca görüntü geliyor fakat ekran kartına takınca görüntü gelmiyor e diceksinizki ana karta tak diye ama ana karta yakınca haliyle düşük fps alıyorum oyunlarda ekran kartımda bi sorun mu vardır yoksa ekran kartımı aktifleştirmemmi gerekiyordur eğer gerekiyorsa nasıl aktifleştiriliyor bilen varmıdır acil?

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
arkadaşlar benimde bi sorunum varda hdmı kartını ana karta takınca görüntü geliyor fakat ekran kartına takınca görüntü gelmiyor e diceksinizki ana karta tak diye ama ana karta yakınca haliyle düşük fps alıyorum oyunlarda ekran kartımda bi sorun mu vardır yoksa ekran kartımı aktifleştirmemmi gerekiyordur eğer gerekiyorsa nasıl aktifleştiriliyor bilen varmıdır acil?
Konuyu hortlatmak yerine yeni konu açmak ne kadar güzel olurdu değil mi ? Başlığa veya konu içeriğine acil Vb'de yazma sakın.