Kasa çalışıyor fakat ekran gelmiyor...

gamerüzgünzora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar yardım eder misiniz? Bu sabah eski kasamdaki 512 mb lık ekran kartı ve 2 gb lık rami kendi bilgisayarıma takmak için söktüm. Kendi bilgisayarımın ekran kartı yok onboard dan çalışıyordu ve 512 mb olan ekran kartını monte ettim. Ram de bilgisayarımın 4 gb lık vardı 2. giriş boştu ve 2 gb tıda oraya taktım. Ve bilgisayarın kablolarını bağlayıp çalıştırmak için düğmeye bastım ve ekran kartı çalışmaya başladı ekran gelmiyordu ve bir yanık kokusu gibi bir şey geldi ve bende hemen fişi çektim ve taktığım parçaları 5 dk sonra söktüm ve eski kasaya geri taktım. Ve bilgisayarımı tekrar çalıştırmayı denedim. Kasam mouse klavye gibi her şeyim çalışıyordu ve ekranım gene yoktu on off ta mavi bir ışık vardı kasa çalışmasına rağmen yanmıyordu. Çok üzülüyorum ne oldu acaba yanıt verebilir misiniz????

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
ramlerinin mhz si uyuşmuyor olabilir. buda bilgisayarın çakışmasına sebep olur bence. ayrıca 2 side ddr3 mü yok sa ddr4 mü oda sıkıntı yapabilir bence.

---- Mesajlar birleştirildi ----

ramlerinin mhz si uyuşmuyor olabilir. buda bilgisayarın çakışmasına sebep olur bence. ayrıca 2 side ddr3 mü yok sa ddr4 mü oda sıkıntı yapabilir bence.
ayrıca 512 mblik ekran kartını napcan ya para biriktir al 2 gb lık ya da 1 gb lık bir ekran kartı.

Son düzenleme:

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
2 adet ram yuvası var anladığım kadarıyla. Eski ramınızı çıkarıp diğer slota takın. Güç kaynağınıza bağlı olan CD / DVD ve HDD-SSD bağlantılarını sökün.
Bu şekilde tekrar açmayı deneyin.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,237
Ramler uyumlu değilse slotta yanmıştır.

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
keşke bu işleri kendi başına yapmasaydın. yakın bir bilgisayarcıya götürmen daha doğru olurdu. yanık kokusu geldiyse slot yanmış olabilir belki

gamerüzgünzora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Peki şu an hiç bir şekilde çalıştıramam mı kasa çalışıyor görüntü yok power tuşunun mavi ışığı yanmıyor. :(

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
bir bilgisayarcıya götür. belki sadece anakart değişimi ile kurtulabilirsin.

gamerüzgünzora

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Son düzenleme: