Karabasan gerçeği ve bir gencin yaşadıkları

gokhans19

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
<Bu yazı tamamen alıntıdır.Uzun diye okumamazlık etmeyin 1,5 dakikada okunabiliyor.Eğer korkmazsanız korkuyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir konu var aklımda o_O>

Uyandiginiz halde yataktan kalkamamaniz, bir guc tarafindan hareketlerinizin engellenmesi, kipirdayamamaniz yada konusamamaniz, bagirmaya calistiginiz halde sesinizin tum cabalamalariniza ragmen cikmamasi, bu sure zarfinda cesitli sesler ve halusunasyonlar gormeniz yani, halk arasinda Karabasan diye tabir edilen olay.
19 yasindaydim. O zamana kadar karabasanin ne adini ne sanini duymustum. Ilk yillar sesli ve goruntulu yogun bir sekilde yasadim. Ailecek panik icerisindeydik. Caresizlikten herkezin verdigi akli uygulamaya koyulduk.Bu arada cok komik olaylar da yasadim. Dortyol agizlarina sekerli sular doktum, yatagimin altinda kuranla uyudum o olmadi bicakla uyudum o olmadi makasla uyudum o da olmadi hocaya gittik bana muska yazdi. O olaydan sonra yogunluk azaldiysa da tam olarak kesilmedi.Cahil insanlar da degiliz ama nedense o zamanlar hic aklimiza bir psikologa danismak gelmedi . Cunku birazdan anlatacagim seyler cok mistik doga ustu olaylardi.

Her olay sonrasinda yataga oturup '' Neden Ben?'' diye aglardim. Ne yapmistim acaba.Neden boyle korkunc olaylar beni bulmustu.Bu konuyu her ne kadar arastirdiysam da bir sonuca ulasamamistim. Gorduklerim ruya miydi acaba? Kendimi cok tahlil ettim .Her defasinda gozlerim acik bulundugum mekani cok iyi gorebiliyordum. Fakat bir turlu ne hareket ediyor ne de bagirabiliyordum.Hadi hareket edip bagiramiyorum tamam ama o anda duydugum sesler ya da gordugum goruntuler beni zivanadan cikariyordu . Yasadiklarimi arkadaslarima anlattigimda pek inanan olmadi.Benim gibi karabasanlar tarafindan basilanina da rastlayamamistim. Bulundugum mekani degistirirsem belki yarari olur deyip yurtdisina ciktim olmadi evlendim yine olmadi. Dindar bir teyzemize bu konuyu anlattim. Teyze bana Kuran dan bazi ayetler okudu. O gunden sonra olaylar kesildi.Arasira yine bu olayi yasasamda eskisi gibi degil artik..

Basimdan gecenleri bir internet sitesinde 4-5 satirla ozetledim.Bu konuda yuzlerce mesaj aldim.Bir kismi cinlerle ilintili oldugunu soylerken, diger kismi beyinsel fonksiyonlarla iniltili oldugundan bahsettiler. Buyuk cogunluk ise basindan bu tarz olaylar gecen insanlardan aldigim mesajlardi. Hepsi de benden bu konuda yardim istiyordu. Hal boyle olunca kayitsiz kalamadim ve bu siteyi yapmaya karar verdim.Benim yasadiklarim korkunctu hic bir yerde cevap bulamamistim daha da kotusu bu olayin yalnizca benim basima geldigini saniyordum.Ama simdi biliyorum ki bu olayi bir cok insan yasiyor .Turkiye'de bu konuyla ilgili ne bilimsel ne de dinsel bir bulguya rastlayamadim. Tahmin edersinizki bu olay yalnizca Turk insanin basina gelmiyor. Amerika'da bu olaya SLEEP PARALAYSIS adi verilmis.

Bir grup insan bu olayin cinler tarafindan yapildigini, diger bir grupsa bu konunun beyinle ilgili olup adinin uyku felci oldugunu savundular.Ben her iki grubun da aciklamalarina yer verecegim. Bu konuda bilgisi olanlarin bilgilerini bizimle paylasmalarini da isteyecegim.Ayrica basinizdan gecen deneyimlerinizi de bana yazabilirsiniz.Yalniz bildigimiz bir sey var ki her ne ise, Dunyanin her yerinde bu olayi insanlar yasiyorlar. Eger bu olaylar surekli basiniza geliyor ise benim size tavsiyem hastahanelerin neurology klinigine gidip bir beyin filmi cektirmeniz. Hepinize karabasansiz ******* dilerim.
 

warkortali

Profesör
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Çocuk bi site yapmış onuda verseydin :)

Benim başımada geliyor arasıra böle şeyler o şeyler benden daha çok korkuyor ;)
ciddiyim..

Bazen evin içinde kovalamaca oynuyoruz değim yerindeyse..
 

SONERAVSAR

Öğrenci
Katılım
22 Temmuz 2007
Mesajlar
44
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kardeş önce sana geçmiş olsun benim başımada gelmişti böyle olaylar sabaha doğru kalktığımda elimde bıcak beni öldürmeye çalışan ve karşı koyamadığım birini öldürmeye çalışıyodum halbuki abimi öldürmeye çalışıyomuşum psikoloğa gittim çare olmadı yine gelmeye başladı sonra bir kaç dua okudum geçti.
 

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Selamlar Arkadaşlar,

Esasen uyku felci bizi koruyan bir mekanizma. Bu durum, rüyada yaptığımız hareketleri yatakta yapmamamızı ve kendimize zarar vermememizi sağlıyor.

Karabasan olarak adlandırılan şey ise genellikle bilincin açılması ama uyku felcinin sonlanmaması şeklinde açıklanıyor. Yani bilinciniz yerinde ama kıpırdayamıyorsunuz, kendinizi kötü ve çaresiz hissediyorsunuz. Bazı kişiler tam olarak bilince kavuşamadan arada bir yerlerde kalıp rüya görmeye de devam edebiliyor; dolayısıyla yaşadıkları deneyim iyiden iyiye korkutucu ve yıpratıcı oluyor.

Bu durum bir uyku bozukluğu aslında. Zamanında yaptığım bir araştırma sonucunda uyurgezerlik ve gece gezintilerinin sebebi de aynı kaynak olduğu kanısına vardım. Kardeşimde benzer bir durum vardı; kendisi kafasına taktığı veya uykuda bilinçliymiş gibi hareket edip biraz ilerleyince tam bilince kavuşuyor ve durumu fark ediyordu.

Deneyim kesinlikle kötü; ama gerçekten de uyku bozuklukları konusundaki uzmanlara danışılarak çözülebilir veya azaltılabilir bir hastalık olabilir. Denemekte fayda var.

Geçmiş olsun dileklerimle güzel günler dilerim.
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Benimde başıma geliyor arada bir, ancak Öyle Farklı Cisimler falan gördüğüm yok sadece Üzerimde bir ağırlık oluyor bağırma çağırma var ses yok, hareket desen parmağın ucunu dahi oynatamıyorum. bu yüzden uykusuz kaldığım zaman baya oldu Ancak ALLAH'a c.c Şükür, Şu aralar hiç olmuyor. bende bunun ne olduğunu bilmiyorum, bedensel bir faaliyet mi yoksa 3 harfliler mi bende kesin bilmiyorum. başıma geldimi besmele çekince rahatlıyorum ve Açılıyorum. tavsiyem uyumadan Önce Ayetel Kürsü, Felak ve Nas Sürelerini Okuyup Sağ tarafa yatmanız olacak. Neden Sağa yatalım Çünkü Kalb daha rahat sıkışmadan çalışacaktır.
 

DaY_WalkeR

Profesör
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
2,772
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Arkadaşlar sebebi tabiki cinlerdir.Beyinle falan alakası yoktur.Bulaşmamalarını istiyorsanız onlardan korkmayın çünkü korkanlara daha çok bulaşırlar ve onlarla dalga geçip ilgilenmeyin,aynı olay annemin başınada geldi.Eğer bastıkları süre zarfında dua bilmiyorsanız aklınızı bile yitirebilirsiniz.Geldiklerinde Ayetel Kürsi'nin son 2 ayeti onları kaçırmak için yeterli olacaktır...
 

gokhans19

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Korkuyu sevenlerin çoğu bilir.Eskiden radyo tatlıseste cuma saat 00,00da yarasanın günlüğü diye bi program başlardı ve saat 01,00da biterdi.O kadar korkunçtuki saat 01,00de program bittikten sonra yorganı kafamızıda kapatacak şekilde çekip sabaha kadar put gibi yatardık.(ayağımızı falan dışarı çıkarsak sanki birisi dokunacakmış hissine kapılırdık :O)
İşte yarasanın günlüğü programından yalan ama gerçeğinden daha gerçek bir 3 harfliler konusu:(16 yaş altındakiler okumasın psikolojileri bozulabilir veya gece yorganı kafalarına çekip uyurlar :D +16 )


Aklımda kaldığı kadarıyla:
2 tane kardeş varmış.Bunlar yatakta beraber yatarlarmış.Bir sabah arkadan birisi çocuğun omuzuna vs. dokunarak çocuğu korkutmaya çalışıyomuş(küçük olan kardeşi) çocukta abi rahat dur şöyle şakalar yapma diyomuş.Bu bi yarım saat falan sürmüş.Ama çocukta abisi sandığı için hiç arkasını dönüpte kim olduğuna bakmıyomuş.Uykulu gözlerle sırtı dönük bi şekilde abi dur şaka maka yapma uyuyorum beni rahat bırak falan diyomuş.Ama arkasındaki rahat dururmu her seferinde çocuğun omuzlarına başına falan dokunup çocuğu korkutmaya çalışıyomuş.Çocukta hiç arkasını bile dönmeden annesini çağırmış, anne abim rahat durmuyo uyutmuyo beni diye bağırarak annesini çağırmış.
Annesi tam çocuğun yattığı odanın kapısını açacakken çocuğun abisi banyodan çıkıp anne bu bağrışlar ne diye sormuş.Kadında büyük oğlum burdaysa küçük oğlumun bahsettiği ne diye kapıyı birden hızlıca açmış.Küçük kardeşi tek başına yatakta yatıyomuş ve gelen annesine tam abisinin şakalar yapıp onu uyutmadığını söyleyecekken kapıdan içeri banyodan yeni çıkan abisi girmiş.
İşte olay bu.Küçük çocukla uğraşan meğerse 3 harflilerden biriymiş.. :# Zzz
 

seciL

Dekan
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,117
Reaksiyon puanı
102
Puanları
48
ya inanın çok kötü bişey kalkacan kalkamıyon bağıracan bağıramıyon boğuluyorsun resmen
allah bidaha vermesin içimden hemen 1 fatiha 2 ihlas okuyorum geçiyor
 

iHSaN-1

Asistan
Katılım
3 Eylül 2006
Mesajlar
464
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Böyle bir durumda yapılması gereken şey bildiginiz sureleri okumaya başlamak. ^^
 

DaY_WalkeR

Profesör
Katılım
4 Ağustos 2007
Mesajlar
2,772
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Ben hiç korkmam gelirlerse görecekleri var..Yanarak geri dönerler :D
 

tugbagaleri

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
Abd lıler nasıl kurtuluyor onlardamı sure okuyor elham fatıha onlar kabuklu degılmı abı nasıl oluyor yoksa soleyın bakalım yoksa ıı ısaret parmaklarını hac yapıyorlarda cınler kacıyormu :kacın hac yaptı coni buna basılmaz hac yapıyor abı... bumu dıyorlar... :D

 

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Selamlar,

tugbagaleri dedi ki:
Abd lıler nasıl kurtuluyor onlardamı sure okuyor elham fatıha onlar kabuklu degılmı abı nasıl oluyor yoksa soleyın bakalım yoksa ıı ısaret parmaklarını hac yapıyorlarda cınler kacıyormu :kacın hac yaptı coni buna basılmaz hac yapıyor abı... bumu dıyorlar... :D

:D
 

chimera

Dekan
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Ufakken çok çektirmişlerdi. >X< >X<
 

eminoasit

Asistan
Katılım
26 Ağustos 2006
Mesajlar
260
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Benim başımda yılda bir gelir genelde sırt üstü uzandığımda geliyor ve parmak uçlarımı kıbırdatamıyorum bağırmaya çalışacam oda olmuyor anlıyorum besmele mi okuyorum ve uykuma olduğu yerden devam ediyorum ama neden sen karabasan çöktüğünde herkez bağırmaya çalışıyor hareket etmeye çalışıyor herkesde aynı oluyor...
 

Efe Zoroğlu

Profesör
Katılım
24 Mayıs 2007
Mesajlar
1,274
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
Okuyun ağabey Paris hilton u okuyacağınıza bunu okuyun
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
 

Jerusalem

Profesör
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Literatürdeki karşılığı "Uyku Felci" imiş.
 

Jerusalem

Profesör
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
tugbagaleri dedi ki:
Abd lıler nasıl kurtuluyor onlardamı sure okuyor elham fatıha onlar kabuklu degılmı abı nasıl oluyor yoksa soleyın bakalım yoksa ıı ısaret parmaklarını hac yapıyorlarda cınler kacıyormu :kacın hac yaptı coni buna basılmaz hac yapıyor abı... bumu dıyorlar... :D

Abi özellikle neden ABD lilerden dem vurdun ?
 

tugbagaleri

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
Jerusalem dedi ki:
tugbagaleri dedi ki:
Abd lıler nasıl kurtuluyor onlardamı sure okuyor elham fatıha onlar kabuklu degılmı abı nasıl oluyor yoksa soleyın bakalım yoksa ıı ısaret parmaklarını hac yapıyorlarda cınler kacıyormu :kacın hac yaptı coni buna basılmaz hac yapıyor abı... bumu dıyorlar... :D

Abi özellikle neden ABD lilerden dem vurdun ?

Sey istanbul abi bi arkadas abd deki arkadaslarada karabasan vakkalarının yasandıgını bunların aslında kendını bılmez bırkac cının yaptıgını butun cın camıasını karlamamk gerektıgı konusunda bır yazı vardı ben o yuzden amerıka kıtasına el attım bır yanlısım varsa ozurdılerım bıdaha olmaz...
 

gokhans19

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
tugbagaleri dedi ki:
Jerusalem dedi ki:
tugbagaleri dedi ki:
Abd lıler nasıl kurtuluyor onlardamı sure okuyor elham fatıha onlar kabuklu degılmı abı nasıl oluyor yoksa soleyın bakalım yoksa ıı ısaret parmaklarını hac yapıyorlarda cınler kacıyormu :kacın hac yaptı coni buna basılmaz hac yapıyor abı... bumu dıyorlar... :D

Abi özellikle neden ABD lilerden dem vurdun ?

Sey istanbul abi bi arkadas abd deki arkadaslarada karabasan vakkalarının yasandıgını bunların aslında kendını bılmez bırkac cının yaptıgını butun cın camıasını karlamamk gerektıgı konusunda bır yazı vardı ben o yuzden amerıka kıtasına el attım bır yanlısım varsa ozurdılerım bıdaha olmaz...
Evet iyi cinler olduğunuda duymuştum..
 

Jerusalem

Profesör
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
tugbagaleri dedi ki:
Jerusalem dedi ki:
tugbagaleri dedi ki:
Abd lıler nasıl kurtuluyor onlardamı sure okuyor elham fatıha onlar kabuklu degılmı abı nasıl oluyor yoksa soleyın bakalım yoksa ıı ısaret parmaklarını hac yapıyorlarda cınler kacıyormu :kacın hac yaptı coni buna basılmaz hac yapıyor abı... bumu dıyorlar... :D

Abi özellikle neden ABD lilerden dem vurdun ?

Sey istanbul abi bi arkadas abd deki arkadaslarada karabasan vakkalarının yasandıgını bunların aslında kendını bılmez bırkac cının yaptıgını butun cın camıasını karlamamk gerektıgı konusunda bır yazı vardı ben o yuzden amerıka kıtasına el attım bır yanlısım varsa ozurdılerım bıdaha olmaz...

Yo yo mesele değil, hayır olsun..
 

El Padrino

Dekan
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Selamlar Arkadaşlar,

Esasen uyku felci bizi koruyan bir mekanizma. Bu durum, rüyada yaptığımız hareketleri yatakta yapmamamızı ve kendimize zarar vermememizi sağlıyor.

Karabasan olarak adlandırılan şey ise genellikle bilincin açılması ama uyku felcinin sonlanmaması şeklinde açıklanıyor. Yani bilinciniz yerinde ama kıpırdayamıyorsunuz, kendinizi kötü ve çaresiz hissediyorsunuz. Bazı kişiler tam olarak bilince kavuşamadan arada bir yerlerde kalıp rüya görmeye de devam edebiliyor; dolayısıyla yaşadıkları deneyim iyiden iyiye korkutucu ve yıpratıcı oluyor.

Bu durum bir uyku bozukluğu aslında. Zamanında yaptığım bir araştırma sonucunda uyurgezerlik ve gece gezintilerinin sebebi de aynı kaynak olduğu kanısına vardım. Kardeşimde benzer bir durum vardı; kendisi kafasına taktığı veya uykuda bilinçliymiş gibi hareket edip biraz ilerleyince tam bilince kavuşuyor ve durumu fark ediyordu.

Deneyim kesinlikle kötü; ama gerçekten de uyku bozuklukları konusundaki uzmanlara danışılarak çözülebilir veya azaltılabilir bir hastalık olabilir. Denemekte fayda var.

Geçmiş olsun dileklerimle güzel günler dilerim.

Berkin Abinin her konuya profesyonel bakış açısı sayesinde yine bir soru işareti daha çözülmüş durumda !!!

Bu olay aynen Berkin Abinin yazdıgı gibidir...Gerisi ve diğer söylentiler yalandan hurafeden baska bişi değil...Ben bu tür şeylere sadece gülüyorum...(cin, hayalet vs...)

17 yasımdayım su ana kadar hiç basıma böyle bişi gelmedi...Gelsede korkulucak birşey yok...Bir kac sanıye sonra kendinize gelıyorsunuz zaten...

(Benim en çok hosuma giden şey tam uykuya yenı dalmısken bır kuyudan asağı dogru dusuyorsunuz ve gümmm diye yere cakılı verisyorsunuz ve aynı andada yatakta zıplıyorsunuz...O zıplamayla bırlıkte uykum acılıo hemen ve guluorum kendı kendıme...Hoş bir olay

Ve bazende rüya gorurken bilincim acılıyor ve bilincim acık sekılde ruyalarımı kontrol edebiliyorum...(ama hala uyku içindeyim) İşte bu olay gercekten ınanılmaz harıka birşey...Kabus gordugum zamanlarda bu olay gerceklestıgınde tam kacarken beynımle ruyayı kontrol edıyorum ve gerı donuorum...Ve aynı zamanda karsı tarafın hareketlerınıde kontrol edebılıyorum...bi anda ruyalar alemenın kralı oluverıyorsunuz...)

Bu olay sadece banamı oluyor yoksa baskasınada oluyormu dıye merak edıorum...Butun arkadaslarıma sordum ama sadece 1 tanesı bole bıseyın kendısınede oldugunu soyledı...Eger varsa oda anlatsın lutfen
 

gokhans19

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
oBsCuR HoMmE dedi ki:
Ve bazende rüya gorurken bilincim acılıyor ve bilincim acık sekılde ruyalarımı kontrol edebiliyorum...(ama hala uyku içindeyim) İşte bu olay gercekten ınanılmaz harıka birşey...Kabus gordugum zamanlarda bu olay gerceklestıgınde tam kacarken beynımle ruyayı kontrol edıyorum ve gerı donuorum...Ve aynı zamanda karsı tarafın hareketlerınıde kontrol edebılıyorum...bi anda ruyalar alemenın kralı oluverıyorsunuz...)

Bu olay sadece banamı oluyor yoksa baskasınada oluyormu dıye merak edıorum...Butun arkadaslarıma sordum ama sadece 1 tanesı bole bıseyın kendısınede oldugunu soyledı...Eger varsa oda anlatsın lutfen
Doktorların söylediklerine göre insanlar kendi rüyalarını yönetebilirler.Mesela bi rüya görüyosun yolda yürürken yanından tren geçiyor eğer sen istersen rüyanda o trenin içine binebilirsin.Eğer rüyanda bilincin açıksa(yani düşünme yeteneğin çalışıyorsa) kendi rüyalarını yönetebilirsin.Mesela rüyanda bi canavar sanamı saldırıyor eğer sen o canavarın küçülüp karınca kadar olmasını istiyorsan bunu yapabilirsin.Ama rüya öyle bişeyki o canavarı karınca yapmak için örneğin hokus pokus bu canavar karınca olsun diyemiyosan onu karınca yapmak için düşünce gücünle hareket etmen gerekiyor..Yani düşünce gücünle rüyalarına hükmediyorsun.Böylece seni korkutmaya çalışan canavar yusuf yusuf olup kaçıyor gerçi kaçmıyor o canavarken karınca olduğu için sen ondna korkmuyosun.Ama rüya görürken bilincin mutlaka açık olmalı yoksa sabah kalkıp gece rüya görmüştüm dersin okadar.Rüya sizin bilinciniz açıksa(ki rüyada bilincin açık olması 100 milyar rüyadan 4-5 tanesinde ancak olur<genellikle tam sabah uyanacağınız saatlerde bilinciniz açılmaya başladığı için yani uyurken dışardan gelen sesleri duyabildiğiniz ama o an uyuduğunuz ve uyanamadığınız anda rüya gerçekleşirse o rüyayı yönetebiliyosunuz>)
Biraz karışık oldu ama durum bundan ibaret..
 

El Padrino

Dekan
Emektar
Katılım
15 Şubat 2007
Mesajlar
6,045
Reaksiyon puanı
70
Puanları
48
gokhans19 dedi ki:
Doktorların söylediklerine göre insanlar kendi rüyalarını yönetebilirler.Mesela bi rüya görüyosun yolda yürürken yanından tren geçiyor eğer sen istersen rüyanda o trenin içine binebilirsin.Eğer rüyanda bilincin açıksa(yani düşünme yeteneğin çalışıyorsa) kendi rüyalarını yönetebilirsin.Mesela rüyanda bi canavar sanamı saldırıyor eğer sen o canavarın küçülüp karınca kadar olmasını istiyorsan bunu yapabilirsin.Ama rüya öyle bişeyki o canavarı karınca yapmak için örneğin hokus pokus bu canavar karınca olsun diyemiyosan onu karınca yapmak için düşünce gücünle hareket etmen gerekiyor..Yani düşünce gücünle rüyalarına hükmediyorsun.Böylece seni korkutmaya çalışan canavar yusuf yusuf olup kaçıyor gerçi kaçmıyor o canavarken karınca olduğu için sen ondna korkmuyosun.Ama rüya görürken bilincin mutlaka açık olmalı yoksa sabah kalkıp gece rüya görmüştüm dersin okadar.Rüya sizin bilinciniz açıksa(ki rüyada bilincin açık olması 100 milyar rüyadan 4-5 tanesinde ancak olur<genellikle tam sabah uyanacağınız saatlerde bilinciniz açılmaya başladığı için yani uyurken dışardan gelen sesleri duyabildiğiniz ama o an uyuduğunuz ve uyanamadığınız anda rüya gerçekleşirse o rüyayı yönetebiliyosunuz>)
Biraz karışık oldu ama durum bundan ibaret..

Aynen senın anlattıgın gıbı dostum...Ruyamdakı olaylar senın dedıgın gıbı gerceklesıyor...Ama bu sabahları olmuyor bana gecelerı genellıkle...

Demek o 4-5 kişinin arasında bende varmısım !!!
 

jZCaglar

Doçent
Katılım
11 Temmuz 2007
Mesajlar
800
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
Beyler bana hiç gelmedi 1 Her insana kesin geliyomuymuş bu ? YOk korktuumdan deil merak ettimde :)
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Yukarda ki bir mesaja atfen; Cin vardır, Hayalet yoktur ;)
 

gokhans19

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
oBsCuR HoMmE dedi ki:
gokhans19 dedi ki:
Doktorların söylediklerine göre insanlar kendi rüyalarını yönetebilirler.Mesela bi rüya görüyosun yolda yürürken yanından tren geçiyor eğer sen istersen rüyanda o trenin içine binebilirsin.Eğer rüyanda bilincin açıksa(yani düşünme yeteneğin çalışıyorsa) kendi rüyalarını yönetebilirsin.Mesela rüyanda bi canavar sanamı saldırıyor eğer sen o canavarın küçülüp karınca kadar olmasını istiyorsan bunu yapabilirsin.Ama rüya öyle bişeyki o canavarı karınca yapmak için örneğin hokus pokus bu canavar karınca olsun diyemiyosan onu karınca yapmak için düşünce gücünle hareket etmen gerekiyor..Yani düşünce gücünle rüyalarına hükmediyorsun.Böylece seni korkutmaya çalışan canavar yusuf yusuf olup kaçıyor gerçi kaçmıyor o canavarken karınca olduğu için sen ondna korkmuyosun.Ama rüya görürken bilincin mutlaka açık olmalı yoksa sabah kalkıp gece rüya görmüştüm dersin okadar.Rüya sizin bilinciniz açıksa(ki rüyada bilincin açık olması 100 milyar rüyadan 4-5 tanesinde ancak olur<genellikle tam sabah uyanacağınız saatlerde bilinciniz açılmaya başladığı için yani uyurken dışardan gelen sesleri duyabildiğiniz ama o an uyuduğunuz ve uyanamadığınız anda rüya gerçekleşirse o rüyayı yönetebiliyosunuz>)
Biraz karışık oldu ama durum bundan ibaret..

Aynen senın anlattıgın gıbı dostum...Ruyamdakı olaylar senın dedıgın gıbı gerceklesıyor...Ama bu sabahları olmuyor bana gecelerı genellıkle...

Demek o 4-5 kişinin arasında bende varmısım !!!
Bahsettiğim 4-5 kişi değil 4-5 rüya.Ayrıca siz sabah kalktığınızda gece gördüğünüz rüyaların hepsini hatırlayamazsınız.Bir insan gece 35-40 rüya görür ama 3-4ten fazlasını hatırlayamaz.Ayrıca rüyalar hatırladığınız kadar uzun değil sadece bikaç dakika sürer.Yani siz rüyayı 3-4 saat olarak algılarsınız ama rüya ya 30-40 saniye yada 1 dakika sürer..
Benim bildiğim bilincin açıksa rüyalarını yönetebilirsin ama rüya görürken bilincin açık olsa bile rüyaları yönetebildiğin bilgisi o an aklına gelirse :( :L


jZCaglar dedi ki:
Beyler bana hiç gelmedi 1 Her insana kesin geliyomuymuş bu ? YOk korktuumdan deil merak ettimde :)
Herkese gelmez zayıf güçsüz insanlara gelir(zayıf dediğim kilo anlamında değil ne olduğunu anlamışsınızdır)
 

gokhans19

Profesör
Katılım
2 Ağustos 2007
Mesajlar
1,632
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
PcMaSTeR dedi ki:
Yukarda ki bir mesaja atfen; Cin vardır, Hayalet yoktur ;)
Hayalet:Hayal-et sadece insanların çocuklarını korkutmak için uydurdukları(öcü geliyo diyen insanların uydurdukları) bir hayal ürünü.Ama cin kurandada yazdığı gibi gerçekten var ve cinin iyiside var kötüsüde var..
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Rüyalar 1 dk sürmez benim bildiğim, 5-6 sn gibi kısa bir süre...
 
Üst